GWhobby.net

Algemeen => Gaming & Warfare Hobby Algemeen => Topic gestart door: Aragorn op juni 27, 2018, 10:40:26 am

Titel: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Aragorn op juni 27, 2018, 10:40:26 am
Beste leden,

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een nieuwe community.

Het oude forum dekte de lading zeker niet meer. Er zijn de afgelopen jaren een groot aantal fabrikanten en spellen bijgekomen. Daarnaast bestond de community alleen uit een forum zonder een bijbehorende website.

Dit gaat veranderen met een nieuwe website en een nieuw forum.

Website:
In de afgelopen maanden is er een nieuwe website ontwikkeld. Op deze website gaan de bezoekers het volgende kunnen vinden:

-   Algemeen nieuws uit de spellenindustrie.
-   informatie over diverse board-, card-, en tabletopgames. Ben je een beginnend speler of zoek je eens iets nieuws? Dan kun je via een zoekmachine aangeven welk (soort) spel je zoekt. Op de spelpagina vind je een uitgebreide uitleg van dit spel.
-   Een winkeliersdatabase. Heb je een spel gevonden wat je interesse wekt dan kun je, via de zogenaamde ‘Store-finder’, een webshop of winkel in de buurt zoeken waar je het spel kunt kopen.
-   Spelgroepen. Speel je een spel en wil je je aansluiten bij een spelgroep of -vereniging in de buurt dan kun je deze ook weer via een zoekmachine vinden. Spelgroepen kunnen zich aanmelden en krijgen een eigen pagina waar de spelgroep voorgesteld kan worden.
-   Een vernieuwde ‘spelers gezocht’ functionaliteit. Speel je een spel en zoek je mede-spelers in de buurt? Vind deze dan via spelers gezocht.
-   Evenementen en toernooien. Er komt een agenda beschikbaar waar toernooien, spelavonden en spellenbeurzen aangemeld kunnen worden. 

Forum:
Ook het forum zal in een nieuw jasje worden gestoken. Het huidige forum zal nog enige tijd blijven bestaan naast het nieuwe forum. Het nieuwe forum zal ingedeeld worden per fabrikant en categorie waardoor het makkelijker wordt om het spelforum voor jouw spel te vinden.

Vacatures
Binnenkort hebben we dus een mooie nieuwe website. Het enige nadeel is dat deze website nog gevuld moet worden. Dit kunnen wij natuurlijk niet alleen. Hiervoor zijn we op zoek naar……..JOU

Ter uitbreiding van het beheerteam zijn wij op zoek naar vrijwilligers in de volgende categoriën:
Nieuwscontent beheerders
Gamecontent beheerders
Eventmanagers

Als Nieuwscontent beheerder ben je verantwoordelijk voor het algemene nieuws op de website. Van nieuwe spellen tot updates van bestaande spellen, nieuwe ontwikkelingen bij spelfabrikanten, nieuwe evenementen en ga zo maar door. Je zoekt zelf naar nieuws of nieuws wordt door de leden aangeleverd. In dit geval beoordeel je het nieuws o.a. op spelling en je zorgt voor de publicatie op de website.

Als Gamecontent beheerder ben je verantwoordelijk voor de spellendatabase. Iedereen kan spellen aanmelden, maar ook hier moeten de teksten inhoudelijk beoordeeld worden voordat deze gepubliceerd kunnen worden.

Eventmanagers beheren de agenda. Nieuwe evenementen worden aangemeld door de leden, waar nodig gecorrigeerd door de eventmanagers en gepubliceerd.

Voor alle drie de functies geldt hetzelfde profiel:

Je bent gemotiveerd om de website up to date te houden, beheerst de nederlandse taal goed en bent bereid om een aantal uren per week bezig te zijn met de community.

Wat bieden wij? Aangezien de community draait op sponsoren kunnen we je natuurlijk geen maandsalaris bieden. Vandaar ook de term vrijwilliger. Wel proberen wij om jaarlijks een bijeenkomst te organiseren voor de vrijwilligers om deze te bedanken voor hun inzet. Uiteraard is ook dit afhankelijk van binnenkomende gelden. Wat je in ieder geval krijgt is onze eeuwige dank.

Mocht je interesse hebben in een van de openstaande functies (en we zoeken meerdere mensen per functie), stuur dan een PB met een uitgebreide motivatie naar Jeroen Everwennink (Aragorn) of Marco Akkermans (Inquisitor Constantine)
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Helm op juni 28, 2018, 08:05:20 am
Cool.

Blijven oude topics wel tot in den eeuwigheid bereikbaar?
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Aragorn op juni 28, 2018, 08:35:57 am
Het oude forum blijft nog wel een tijd bereikbaar, maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat we het oude forum, op een gegeven moment, uit gaan zetten. Heel veel meer kan ik hier nog niet over vertellen, omdat ik dit simpelweg nog niet weet. Ik zit ook in de achtbaan der verandering en weet nog niet welk baanstuk er na de volgende looping komt. ;D

Binnenkort starten we met de implementatie van de test-omgeving. Wellicht kan ik daarna meer zeggen over de opening van de nieuwe community.
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Bassvdh op juni 28, 2018, 10:07:36 am
Gaaf! Leuk dat het eindelijk concreet begint te worden.

Mijn aanbod (van ondertussen 2 jaar geleden  :P) om Warhammer 40k (en wellicht LotR) nieuws te schrijven en bij te houden staat nog steeds, mocht je niemand anders vinden. :)
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Inquisitor Constantine op juni 28, 2018, 11:06:30 am
Zoals gezegd: we zoeken meerdere mensen, dus je aanbond nemen we zeker mee.  :)
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Arabog op juni 28, 2018, 01:50:20 pm
Ik zal ook zeker blijven en wil wel relevante tpoics uit middle earth gedeelte zien te kopieten nsar nieuw forum. Was daarom ook al wat gestart met opruimen daar. Wooil dit natuurlijk wel doen in samenspraak met leden. Leden maken de inhoud.
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: YellowSkin op juli 01, 2018, 12:23:16 am
Cool! Ben heel benieuwd naar de nieuwe website.
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Leftblank op juli 09, 2018, 02:47:30 pm
Klinkt goed! Ik hoop dat het goed gaat lopen!
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Ramors op juli 09, 2018, 09:34:48 pm
Ben erg benieuwd.. Succes!
Ik zal wel ouderwets zijn maar een forum vind ik prima.
Uiteraard hebben 'ze' wel gelijk dat een update nodig is om te overleven.
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Aragorn op juli 16, 2018, 11:02:28 am
Uiteraard zal het forum blijven. Wel gaan we een nieuw forum bouwen waarbij de verschillende subfora beter worden gesorteerd. Dit forum zal voorlopig nog wel even, naast het nieuwe forum, blijven bestaan.
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: YellowSkin op juli 16, 2018, 10:27:44 pm
Hoe vordert de vacaturehunt?
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Aragorn op juli 17, 2018, 07:51:28 am
Helaas nog niet veel aanmeldingen.
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Leftblank op maart 13, 2019, 02:14:15 pm
Ik snap steeds meer van websites en daarom steeds minder van GWHobby.
Ik ben geen ICT-er maar gewoon een computerhobbyist. De site /mainsite van GWHobby ligt al sinds 2010 plat en daar doen jullie niks aan. Was misschien moeilijk toen of niet de juiste mensen. Forum werkt, dus waarom al die kouwe drukte. Kan ik een eindje in meegaan.
Maar niet negen jaar lang. Ik heb als amateur een clubwebsite gemaakt in het websitebeheersysteem Drupal en de technische structuur was best gebruikersvriendelijk. Ik maak nu websites in WordPress en dat is nog gebruikersvriendelijker, grafisch en mooi. Dit weekend ontdekte ik bovendien een plugin waarin je onder je website een Facebook-achtige community kunt hangen, en al googelend kom ik een plugin tegen waarmee je dit Simple Machines Forum en de gebruikers kunt importeren naar WordPress.
Anders gezegd: wat in 2010 misschien heel moeilijk was, namelijk een grafische voorpagina, is tegenwoordig vrij eenvoudig en zonder veel kennis op te zetten in WordPress. Met de juiste plugins kun je bovendien het bestaande forum integreren in WordPress en/of de gebruikers importeren. Als klap op de vuurpijl kun je onder je GW-hobby eventueel een Facebook-kloon-plugin hangen waardoor gebruikers de voordelen van Facebook hebben zonder de privacy-nadelen. Iemand uit GWHobby-kringen moet dat makkelijk kunnen. Ik snap niet waarom het allemaal zo lang duurt. In 2014 trok ik al eens aan de bel en zou het 'binnenkort' komen. Dit draadje is uit 2018 en nog steeds is er niks gebeurd. Dus wat is er aan de hand?
Ik denk dat je drie simpele opties hebt. Optie 1 is het uit het slop trekken van dit Simple Machines Forum en met de technologie van vandaag het forum veiliger en gebruiksvriendelijker te maken. Voordeel is dat er voor je forumgebruikers niks verandert.
Optie 2 is het overzetten van dit forum naar WordPress. Technisch iets lastiger, maar schijnt goed te kunnen, velen gingen u voor.
Optie 3 is om dit forum te vergeten en helemaal over te gaan naar Facebook, er zijn veel clubs en forumgroepen die dat doen, DMW floreert. Toch is FB niet ideaal, er zitten ook veel mensen niet op FB, je raakt deelnemers kwijt. Maar is technisch wel simpel
Je kunt ook niks kiezen en het bij het huidige forum laten, maar het sterft af. Zelfs veelposter Cergorach lijkt gestopt.
Dus wat ga je doen? En wanneer? En waarom staat dit project al zo lang stil?
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Aragorn op maart 13, 2019, 03:05:58 pm
Nog even geduld. We zijn er bijna. De website en het forum zijn af. We moeten de website alleen nog voorzien van data. En dat is best wel wat data. Dus mocht je het proces willen verspoedigen, dan verwijs ik je graag nog een keer naar het vacaturetopic, http://www.gwhobby.net/forum/index.php?topic=23555.0

Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: borkbork op maart 13, 2019, 03:44:21 pm
Optie 3 is om dit forum te vergeten en helemaal over te gaan naar Facebook,

Als je dit serieus meent ben je gewoon af!  Facebook is voor ouwe lullen zoals jii en ik misschien hyper modern, maar voor de jongere generaties is dat al een redelijk gepasseerd station.  DMW mag dan volgens jou floreren op FB, maar ga voor de gein maar eens leeftijden turven en je weet genoeg.

Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Leftblank op maart 14, 2019, 12:29:57 am
Goed te horen dat er binnenkort dan toch echt een nieuwe site gelanceerd wordt. Ik hoop dat het GWHobby of hoe het mag gaan heten nieuw leven inblaast.
Vacatures? Schrijven kan ik wel en ideeën genoeg, maar ik vrees dat GWHobby en ik redactionele verschillen van inzicht hebben. Lijkt me geen goede match.
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: pjotterke op maart 14, 2019, 08:32:31 am
Nog even geduld. We zijn er bijna. De website en het forum zijn af. We moeten de website alleen nog voorzien van data. En dat is best wel wat data. Dus mocht je het proces willen verspoedigen, dan verwijs ik je graag nog een keer naar het vacaturetopic, http://www.gwhobby.net/forum/index.php?topic=23555.0

Toch mooi dat je naar het topic verwijst waar al in gepost werd  ::)
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Arabog op maart 14, 2019, 11:14:46 am
Goed te horen dat er binnenkort dan toch echt een nieuwe site gelanceerd wordt. Ik hoop dat het GWHobby of hoe het mag gaan heten nieuw leven inblaast.
Vacatures? Schrijven kan ik wel en ideeën genoeg, maar ik vrees dat GWHobby en ik redactionele verschillen van inzicht hebben. Lijkt me geen goede match.

Er is nu af en toe ook wel verschil tussen ons hoor. Inhoudelijke stukken over miniaturen, spelsoorten,verftechnieken, en veel andere inhoud zal nog wel zonder inhoudelijk verschil blijven. Al weet je dat natuurlijk dat pas achteraf.
Het blijft wel gaan om wargames met miniaturen. Al zal er altijd wel verschil blijven tussen personen en hoe ze met hobby omgaan.
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Duncan McDane op maart 14, 2019, 02:48:34 pm
Content is natuurlijk altijd welkom op een site. Recensies, verslagen, dat soort werk. En natuurlijk zul je je stijl en bewoordingen wel een beetje moeten aanpassen aan de doelgroep en de "cultuur" van die site, dat is verder aan jou of je dat wilt en/of kunt.
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Ramors op maart 17, 2019, 05:17:33 pm
Ik mag geen fb van mijn geloof... :)

Kom maar op met de nieuwe site en forum. Zit bijna aan mijn houdbaarheid hier( 10 jaar op dit nieuwe -huidige- forum. )
Draait wel prima op min ipad 2 hehehe
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Inquisitor Constantine op maart 17, 2019, 05:28:49 pm
Zoals gezegd, we zoeken mensen die bereid zijn om content te leveren. Mensen die spellen willen reviewen, verslagen van evenementen willen maken, of zelfs alleen nieuws en geruchten willen posten.

Ook verslagen van verengingsavonden zijn meer dan welkom.

Wil je zoiets doen, pb dan naar mij of Aragorn.
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Duncan McDane op april 03, 2019, 07:00:16 pm
Wil best zo af en toe wat nieuws posten en foto's van spellen/slagen zijn ook zo geplaatst.
Maar ik ben bang dat de animo voor GWhobby 2.0 inmiddels behoorlijk aan het afnemen is naarmate de nieuwe site nog niet online is, dus ik zou de verantwoordelijke daarvoor toch nog maar eens porren... ;)
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Inquisitor Constantine op april 03, 2019, 10:03:59 pm
De site is online, maar nog erg leeg. En met de Head Honcho een half werelddeel verderop...
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Sir Jaigo op april 05, 2019, 09:12:25 am
Er zijn meerdere mensen welke input hebben aangeboden, ook van onze club.
Maar hier is soms nog geen reactie op, dan wel geen vervolg actie.

Inmiddels duurd het overgaan wel best lang al. Dat werkt niet mee om alles een nieuwe boost te geven. Helaas merk ik dat er gewoon veel leegloop/ weinig nieuwe contributie is op GWhobby. Erg zonde.

Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Leftblank op april 17, 2019, 04:49:49 pm
Als je overstapt naar WordPress heb je er misschien een paar weekenden veel werk aan, maar daarna is het klaar:
- je installeert een thema, er zijn prachtige gratis thema's of je kunt een uitgebreid thema voor een paar tientjes kopen
- je installeert een forum en importeert het hele huidige Simple Machines Forum naar Wordpress
- je installeert een autoblogger die uit rss-feeds nieuws importeert naar je pagina. Heb ik ook gedaan voor onze site. Gunbirds blog bijvoorbeeld (ik waardeer zijn blogjes zeer, trouwens) staat bij ons in de blogrol en daar is geen tussenkomst van een redacteur meer bij nodig.

Als het te veel werk is of te ingewikkeld zoek je een IT-er uit eigen gelederen die het wil doen voor een vriendenprijs.
Niks doen en nog langer afwachten is ook een keuze natuurlijk. Lijkt veilig, maar het zal leiden tot verdere neergang.
Als de site verbeterd is en het forum (weer) goed werkt als WordPress forum kun je een paar redacteuren gaan zoeken die af en toe een stukje maken.
Dus waar wacht je op? Kerstmis?
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Yarrick op mei 30, 2019, 08:49:38 pm
@Heren van de leiding, hoe staan we ervoor? Kan er al wat meer verteld worden over de nieuwe site? kunnen de leden hier evt al registreren erop? En dan met content komen?
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Inquisitor Constantine op mei 31, 2019, 09:23:21 am
We willen de boel eerst even opvullen en goed werkend hebben.

Zoals gezegd kan je content altijd naar me toe sturen (natuurlijk krijg je de credits waar die op zijn plaats zijn).
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Yarrick op juni 01, 2019, 02:08:07 pm
Ik wil best kopij aanleveren, maar zoals Sir Jaigo al aangeeft, lijkt er geen vervolg actie te zijn. Snap dat het veel werk is, maar waarom niet beginnen? Het zal een mooie site zijn, maar ik maak even de vergelijking met een mooie auto, als je hem nooit kan uitproberen, koop je een andere. Beste manier om ook weer meer leden actief te krijgen is gewoon gaan beginnen. Wellicht een hobbydag organiseren zodat GWHobby meer zichtbaar is?

Dan heb je een mooie binnenkomer en zal zeker helpen. In deze tijd lang wachten helpt niet echt...
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: borkbork op juni 01, 2019, 02:21:56 pm
goed werkend snap ik.....opvullen wat minder.

Dat laatste is een beetje als schilderen.....veel spelen doet schilderen.
Je content op een website zien is weer motivatie om content te maken.
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Yarrick op juni 02, 2019, 07:37:33 am
Maar is er uitzicht op wanneer de site gebruikt kan gaan worden? Behalve dat ik weet dat ik kopij kan aanleveren, weet ik verder niets... En dan nog na het inleveren kan het niet gelezen worden, wat is het nut dan?

Kom op mensen, dit is zo zonde.. Dit forum is toch ook ooit begonnen? En dat duurde niet zo lang. Lees altijd (inmiddels 9 jaar) de posts met veel interesse, maar mijn geduld raakt op. Nogmaals wil best stukjes aanleveren, maar het ook terug kunnen lezen.
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Possible op juni 02, 2019, 10:26:22 am
Ik heb onlangs de naam te weten gekregen en de site gezien, en het ziet er goed uit. De site en het forum staan gewoon ook al online. Zodra de Admins vinden dat er genoeg content binnen is van henzelf en van anderen kan het allemaal direct van start.

Ik ben het (even Moderator pet af) met je eens dat het waarschijnlijk beter is om gewoon alles open te gooien en mensen het langzaam te laten opvullen dan te wachten tot er wat binnenkomt.
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Inquisitor Constantine op juni 02, 2019, 11:00:57 am
Tja.... Dat is een beetje de discussie. Publiceer je een (te) lege site, dan lopen mensen misschien weg, omdat hij niet aantrekkelijk genoeg is.

Aan de andere kant krijgen we dus geen content omdat mensen niet weten voor wat ze het aanleveren. Lastige keuze.
Nou ja, in jullie optiek dus niet zo'n lastige keuze.

We moeten nog één ding aanpassen, en dan kan hij in feite open.
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: borkbork op juni 02, 2019, 12:09:05 pm
Misschien heb ik dat gemist, maar wat voor Kopij zoeken jullie trouwens?


Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Inquisitor Constantine op juni 02, 2019, 12:20:16 pm
Dit:

Zoals gezegd, we zoeken mensen die bereid zijn om content te leveren. Mensen die spellen willen reviewen, verslagen van evenementen willen maken, of zelfs alleen nieuws en geruchten willen posten.

Ook verslagen van verengingsavonden zijn meer dan welkom.

Wil je zoiets doen, pb dan naar mij of Aragorn.

Overigens zijn we ook op zoek naar moderators voor het nieuwe forum, voor de categorieën:
- bordspellen
- kaartspellen
- miniature games
- strategiespellen (spellen die bovenstaande vaak combineren)
- RPG's.

Zolang het over een een spel gaat, bord-, mini's-, kaart-, wat dan ook, is het welkom. Ook verslagen van beurzen, spelavonden, etc.

Meen je genoeg (algemene) kennis te hebben over één van de genoemde onderwerpen, en over de juiste vaardigheden (taalvaardigheid, objectiviteit, autoriteit) te beschikken, dan kan je natuurlijk ook solliciteren naar een positie als moderator op het nieuwe forum.

Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Duncan McDane op juni 02, 2019, 02:26:34 pm
Bot gezegd, gooi dat ding gewoon open want hoe langer het duurt, des te minder mensen het nog interesseert. Een clean sheet motiveert mensen om er meteen mee te beginnen want dan kunnen ze ook meteen - voor hun gevoel - hun stempel zetten op die site en enthousiasmeren ze hun omgeving er ook voor. De huidige site nodigt gewoon niet meer uit om dagelijks te checken, omdat er inmiddels vele alternatieven zijn...  :-\
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: jostie op juni 02, 2019, 07:05:23 pm
Wat Duncan zegt. Het is 5 voor 12 en nog steeds wacht iedereen op elkaar. Hak de knoop door en gooi die site in de lucht. Met <10 posts per dag op het forum heb je niet meer de luxe om nog eens een jaar te wachten op content.
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Lionhammer op juni 05, 2019, 03:51:45 pm
Het is idd nu wel tijd dat 2.0 gaat komen. Hoe langer het duurt, hoe meer mensen vertrouwen in kwijtraken. En dat is alleen sonde.
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: aunknorrie op juni 30, 2019, 12:02:37 pm
Optie 3 is om dit forum te vergeten en helemaal over te gaan naar Facebook,

Als je dit serieus meent ben je gewoon af!  Facebook is voor ouwe lullen zoals jii en ik misschien hyper modern, maar voor de jongere generaties is dat al een redelijk gepasseerd station.  DMW mag dan volgens jou floreren op FB, maar ga voor de gein maar eens leeftijden turven en je weet genoeg.

@Disco(rd) dan?
Titel: Re: GWHobby 2.0 voortgang en vacatures
Bericht door: Ramors op juli 06, 2019, 05:25:17 pm
Opengooien en gezien de huidige aantal posts zul je niet veel moderators nodig hebben.
Als de boel  aantrekt heb je een luxe probleem. En daar is het makkelijk oplossingen voor verzinnen.