GWhobby.net

Middle Earth Strategy Game => Middle Earth Strategy Game, het spel => Topic gestart door: Arabog op augustus 24, 2018, 01:53:24 pm

Titel: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: Arabog op augustus 24, 2018, 01:53:24 pm
Nieuws van de site van Games workshop zelf nu over de nieuwe profielen en regels.
Gamesworkshop.com en dan iets naar beneden scrollen voor engelse complete tekst.

Op 22-08 postte jay berichten over de nieuwe profielen: wat korte veranderingen:
- elk profiel is bekeken en somigen zijn niet verandert anderen veel.
- elk profiel krijgt nu standaard keywords die hem indelen in ras ed.
- Helden krijgen een Heroic tier: dat bepaalt hoeveel man er in hun warband mag zitten. bepaalt ook wat leider word in je leger. Dus niet meer lage held leider maken als het voor scenario goed uitkomt.
De helden met weinig punten kunnen ook niet meer warband van 12 leiden. Damrod en Beregond zul je dus minder zien.
-speciale rules worden actief of passive. passief kun je altijd gebruiken en voor active moet held ook bewegen.
-Theoden's stand fast word 12"
-Rohan warrior verandert niets aan profiel
-Minas tirith warrior krijgt extra shield wall rule net als de iron hill dwarves.
-Balrog willen ze vaker zien en die word minder punten maar krijgt verbetert profiel met zijn zweep. onder andere heroic actiion elke beurt gratis.
-Alle helden die nu verschillende profielen hadden worden nu weer teruggebracht naar 1. bv Elrond komt nu 1 versie van die standaard bruinen spreuk heeft en die je nog wel armour ed kunt geven.

Op de 23ste augustus(gisteren) komt dan nog het volgende naar buiten:
-Heroic action worden nu niet meer voor alle helden toegankelijk. Bij hun profiel komt te staan welke heroic actions ze buiten de normale mogen gebruiken. Heroic move, shoot en combat kan iedereen blijven gebruiken rest komt in profiel en er komen ook heroic actions bij.
- held als theoden kan  bv wel heroic march, strike and challenge.
Nieuwe heroic actions heten:
1.resolve. geeft iedereen binnen bereik van held die action doet ressisting dice als hij zelf niet meer ressisten kan. Gandalf de witte krijgt oa deze spreuk.
2. heroic defence : alleen gegooide 6 telt als wond tegen een held als die held deze action gebruikt. machtpunten kunnen worpen niet verhogen en tweehandige bonus telt ook niet.
3. heroic strength vergroot  strenght met d3
4. heroic challenge(lijkt uit war of the ring versie) ze dagen elkaar uit en winnaar krijgt d3  might point. Weigert de ander dit duel dan krijgt die wat negatieve gevolgen.

Komende week zullen ze wel meer nieuws laten lekken.
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: morbal op augustus 24, 2018, 03:21:39 pm
rivendel knights komen in rivendel army list samen met high elfs

worden mordor en hobbit dol guldor samengevoegt? En azog in moria?
far harad, khand en baradur krijgen eigen lijsen

mijn snelle, korte analyse van de gw website.
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: Bassvdh op augustus 24, 2018, 09:22:51 pm
Je kunt beter de tekst en link naar WHC gebruiken. Daar staan de complete artikelen: https://www.warhammer-community.com (https://www.warhammer-community.com). Helaas heeft Middle-Earth SBG nog geen eigen kopje zoals 40k, AoS etc., maar dat zal vast wel komen.

Het nieuwste artikel van vandaag gaat over armybuilding: https://www.warhammer-community.com/2018/08/24/aug23-middle-earth-building-your-force-middle-earthgw-homepage-post-3fw-homepage-post-3/ (https://www.warhammer-community.com/2018/08/24/aug23-middle-earth-building-your-force-middle-earthgw-homepage-post-3fw-homepage-post-3/). Ze gaan hier uitgebreid in op de nieuwe Hero Tiers en hoeveel man ze mogen leiden in hun Warband. Daarnaast komen de Army Bonuses en een nieuwe Ally matrix aan bod!

Ik heb er heel veel vertrouwen in dat dit een goede editie gaat worden. Kan niet wachten een nieuw leger te beginnen! Nog even afwachten of er meer nieuwe plastics komen naast Theodon...
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: Arabog op augustus 24, 2018, 10:40:33 pm
Verdeling word dus 5 soorten helden. De aanvoerders die 18 mogen leiden zoals koning Aragorn en Sauron. Groep die 15 mogen leiden( de iets betere helden zoals faramir boromir). Meeste captains mogen 12 man leiden. De mindere helden 6. Eowyn en shamaans vallen in laatste groep.

Dat blokschema/matrix lijkt op oude legions. Maar bonussen of penalties lijken niet erg groot als je goed thema leger hebt of niet.
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: morbal op augustus 25, 2018, 10:03:40 am
@ arabog ik zou die post nog eens nalezen op typfouten ;)

Dat shamans maar 6 man mogen leiden vind ik wel een tegenvaller. Is toch wel een streep door mijn moria, nu ga ik nog een captain moeten meepakken en minder volk mee hebben... Maar ze zullen meer helden hebben nodig gehad buiten beregond, damrod en eowyn in die categorie.

Ik weet nog niet welke army bonussen er gaan zijn. Ik geloof dat enkel rohan al bevestigd was van +1s op de mounted charge. Is toch al een mooie bonus. Zeker als je die ook nog eens mag houden als je Aragorn king in allied samen met 18 warriors met shieldwall.
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: Arabog op augustus 25, 2018, 12:01:58 pm
@ arabog ik zou die post nog eens nalezen op typfouten. check  blijft wennen zo'n klein schermpje als ik het eens op mobiel doe.

Veel legers die op bijvoorbeeld strategy dordrecht waren moeten inderdaad nu aanpassingen krijgen. Ik vind het jammer dat Eowyn ook onder de mindere aanvoerders valt. Ze versloeg wel mooi de witch king. Ook de hobbit helden zullen stuk minder worden als ze maar 6 hobbit mogen leiden. Een compleet hobbit leger zal onmogelijk worden. al waren pepijn en merry voor gondor en rohan al independent heroes.
truc met groblog en 4 shamaans in een leger zal nu stuk lastiger worden.

Met elke update worden zo wat niet eigenlijk horende trucjes er uit gehaald. Hoop dat ze er ook uit halen dat 1 ras speer support mag geven aan ander ras puur voor de fight valeu.
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: morbal op augustus 25, 2018, 12:56:08 pm
ik vermoed / hoop wel dat de hobbit hero's elk nog minstens 12 man mogen blijven leiden. aangezien er ook gezegt is dat elk leger "viable" blijft heb ik daar goede hoop in. Aangezien mery en pepin captain of the shire in hun naam hebben.

Dat eowyn er maar 6 mag leiden vin ik anders maar logisch. op pelenor fields wist quasi niemand dat ze erbij was. En ja ze heeft daar een grote inpact gehad maar ze voerde niemand aan... Ook is er nergens in de films of boeken een aanwijzing dat ze ook maar de capaciteiten heeft om mensen ten strijde te leiden.

Rassen suport om het zo te noemen mag er van mij wel in blijven. Er zaten ook orcs in isengard... maar er zullen in army building altijd dingen mogelijk blijven vrees ik die ik persoonlijk liever niet zou zien, maar dat is onvermijdelijk.
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: Arabog op augustus 25, 2018, 06:32:38 pm
Vandaag nieuws over magie.
Als je een 6 gooit om een spreuk te resisten houd je het wilspunt dat je gebruikte.

Diverse spreuken zijn aangeepsst als ze te veel impact hadden in het spel.
Sorcerous blast gaat nu niet meer door complete linies maar stopt bij eerste model dat slachtoffer tegenkomt.fury os ook aangepasr.

Komen voor paar modellen ook nieuwe spreuken bij.
Blessing of the valar beschermd iemand tegen magie en blade spreuk verhoogd de worp om te verwonden.

Toch behoorlijke aanpassingen die voor sommigen hun tactiek aardig overhoop gooit.
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: morbal op augustus 25, 2018, 06:57:46 pm
Moria goblins krijgen nog niet zo veel liefde. Eerst warband reductie naar 6 en nu fury dat heel wat slechter is geworden.

de andere nieuwe spreuken zien er wel zeer goed uit!
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: Inquisitor Constantine op augustus 26, 2018, 01:07:04 pm
Hm... Ik heb het idee dat het allemaal meer Filmisch/Epic wordt dan eerst.

Dus minder een strategische wargame, maar meer een epische hervertelling van de films. Dus ja, dan hebben de echte helden een grotere kans om het vol te houden tegen de (verslechterde) boefjes als die Moria Goblins.
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: morbal op augustus 26, 2018, 03:00:23 pm
De trend van vorige editie word inderdaad verder getrokken. meer de nadruk op helden en monsters. Hoewel hierin ook wel gerebalanced word.

Sommige helden kwamen nu nauwelijks op tafel wegens te duur of niet goed genoeg. Denk aan de balrog, maar ook aragorn king, gandalf the white. Nu kunnen zij dan wel weer meer volk leiden waardoor het ook daar interessanter is om ze mee te pakken.

Aragorn is al gelekt dat hij een pak goedkoper word.

Het is in deze editie denk ik zeer belangrijk hoe met might om te gaan. welke heroic action te gebruiken of welke toch op te sparen om de d6 te verbeteren.

Of een puur helden leger nu beter speelbaar word? daar blijf ik mijn twijfels bij hebben. Maar ze zullen hoe dan ook beter worden.

Zoveel profielen hebben we natuurlijk nog niet gezien. Of welke hero welke heroics kan doen. Ik zie een aragorn nog altijd geen pad klieven door 45 goblins
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: Arabog op augustus 26, 2018, 05:38:55 pm
Ik heb wel met puur helden leger gespeeld en ook wel ertegen. Scenarios op een toernooi hebben daar meer invloed op dan aanpassingen van profielen en regels.
En diverse regels maken all heroes leger ook wat zwakker. Saruman en gandalf zijn met zwakere sorcerous blast al stuk minder gevaarlijk met wat nu bekend is.
En voor moria worden trollen weer leuker omdat nu de mindere helden weee minder snel over hun fightvalue komen met heroic action. Leuk om zo oude modellen weer uit het stof te gaan halen die door tijd verslechterd waren.

Komen ook scenario in het boek en ben benieuwd of die goed zijn voor de toernooiscene. Hopelijk geen scenario waar erste dobbelsten al bijna beslissend word.
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: morbal op augustus 26, 2018, 08:56:19 pm
Ik heb ook al tal van keren met full hero legers gespeeld, met wisseld succes. Maar scenarios op tornooien doen u quasi altijd de das om ;) en ik denk dat dit het geval zal blijven.
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: Arabog op augustus 26, 2018, 10:04:26 pm
Ja. Altijd lastig om rond objectives meerderheid te krijgen als je leger uit 5 man bestsat
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: Arathorn op augustus 27, 2018, 12:20:46 pm
rivendel knights komen in rivendel army list samen met high elfs

Eindelijk! Als de prijs nu ook nog wordt aangepast zoals veel van de originele niet hobbit ruiter sets ben ik helemaal blij.
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: niek op augustus 27, 2018, 03:04:42 pm
Overigens kan je al bij een in store open copy het profiel van Elrond bekijken en staat Aragorn, King Elessar's profiel op een foto op The Armies of The Lord of the Rings book product pagina.

(https://www.games-workshop.com/resources/catalog/product/920x950/60041499040_ENGArmiesofLotRs05.jpg)

Naast dat ie een pak goedkoper is, is ie ook een stuk meer BEAST. Anduril is nu (logisch) een elven-made weapon. Aragorn is een 6'' banner voor friendly models.

Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: Arabog op augustus 27, 2018, 06:20:45 pm
Aragorn 35 punten minder en als de ranger versie dan ook 35 punten minder punten word is dan nog afwachten. Wel vreemd dat ze niet gewoon 1 profiel voor alle AragornĀ“s hebben gemaakt en punten voor heavy armour en anduril. 


Weer nieuw op forge world. Army bonussen voor Rohan Lothlorien en Fangorn.
Rohan cavalry inderdadd 1 strennght wanneer ze chargen.
Voor lothlorien worden alle elven resitant to magic.
De enten worden zo bijna immuun voor magie.
En in voorgaande post is voor Gondor te lezen dat ze 1 extra courage krijgen.

Bonusen zullen alleen tellen als compleet leger uit die delen komt of via de matrix de juiste ally er bij hebben.
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: niek op augustus 27, 2018, 08:04:37 pm
Jaaa dat de Enten nu nog meer viable zijn is geweldig. Ben nu ook wel, naast Shieldwall voor Warriors of Minas Tirith erg benieuwd naar hoe de rest van Minas Tirith er uit gaat zien.
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: niek op augustus 30, 2018, 01:02:49 pm
Edit: Heb de reactie ver/geplaatst naar een ander, beter gedeelte:

http://www.gwhobby.net/forum/index.php?topic=19138.180 (http://www.gwhobby.net/forum/index.php?topic=19138.180)
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: Arabog op augustus 30, 2018, 07:58:04 pm
Vandaag war army bonussen voor evil legers.

Mordor krijgt 1 extra courage wanneer ze de meerderheid op het slagveld hebben. Hordes orc met ringgeesten erbij worden gevaarlijk.

Harad modellen behouden de bogenregel en al hun wapens worden poisened.

Easterling worden gevaarlijker aan het eind van een game. Als ze broken worden krijgen ze 1 courage eebij. Levende held kan dobelstenen laten re rollen als er gegooid word voor einde spel.
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: Arathorn op augustus 31, 2018, 09:32:48 am
Geen info over Isengard? (Kan logisch zijn, aangezien pelennor fields eerst aan de beurt is).
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: Bassvdh op augustus 31, 2018, 09:37:53 am
Nee, beide previews behandelde maar 3 legers.

Echter kun je er van uitgaan dat het dezelfde Army Bonus krijgt als de testregels van vorig jaar, wellicht met een kleine aanpassing/toevoeging.
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: morbal op augustus 31, 2018, 12:29:51 pm
Dit word een zeeer lange post waar aal profielen in opgenoemt gaan worden en of er iets verandert is. Ik ga niet in detail treden enkel zeggen of ze goedkoper of duurder zijn geworden, statline aanpassing en of ze een aanpassing hebben in special rules, seige engines laat ik voor de gemakkelijkheid even weg.
Sommige modellen zij duurder geworden door toevoeging van wargaer, bv: captain of arnor is 5 punten duurder geworden, maar hij heeft nu wel standaard een shield dus in praktijk is hij niet echt duurder geworden maar ik noteer het dan wel als duurder maar ook als een wargear aanpassing.
er zijn veeeel thematiche speciale rules bijgekomen die niet altijd u model beter maken, theoden krijgt bv een penalty als grima in de duurt is.


Deze post kan spoilers bevatten

aangepaste profielen.
Fellowship
alle elvencloaks zijn goedkoper geworden
Frodo aanpassing in kostprijs wargear
Sam statline, special rule, duurder
mery en pepin special rule
gandalf magic
Strider goedkoper, wargear
boromir goedkoper
legolas duurder, special rule
gimli duurder special rule
bill goedkoper, special rule is beter, statline
gollum goedkoper

The shire
frodo, goedkoper, special rule
Sam goedkoper
meriadoc duurder, statline,
peregrin, duurder, statline, special rule
paladin, warrior upgrade mogelijk
farmer maggot, goedkoper, statline, mag troepen leide
lobelia, duurder, mag troepe leide
fatty duurder, mag troepen leiden
bilbo, goedkoper statline
bandoras, statline
militia duurder
archer duurder, wargear
shirriff duurder

rangers geen warrior rangers meer
arathornonverandert
halbarad duurder, wargear kost
Ranger of the north duurder, statline
dunedain duurder, statline

numenor
Elendil duurder, statline, speciale rules
isildur duurder, statline, speciale rule
captain, speciale rule
warrior, duurder, statline, speciale rule

Minias tirith
King elessar goedkoper, wagaer, speciale rule
gandalf the white,statline shadowfax, magic
denethor, duurder, speciale rule
peregrin, wargear
boromir goedkoper, wargear
faramir duurder, speciale rules
beregond, duurder
madril speciale rule
damrod duurder, speciale rule
cirion geen veranderingen
knight of the white tower, duurder, statline  speciale rule
king of men geen veranderingen
captain speciale rule

warrior of MT speciale rule
knight of MT speciale rule
ranger zelfde gebleven
citadel guard, duurder, wargaer
fountain guard zelfde gebleven
osgiliath veterans zelfde gebleven

Fiefdoms
Imrahil, duurder, Speciale rule
forlong duurder, statline, speciale rule
angbor, duurder, statline, wargear, speciale rule
duinhir, goedkoper, statline, speciale rule,
captain duurder, statline, speciale rule
knight of dol amroth, duurder, speciale rule
man at arms, duurder speciale rule
axeman zelfde gebleven
clasman wargear, speciale rue
blackrootvale archer, wargear, speciale rule

the dead
king Statline, speciale rule
warrior of the dead, goedkoper,  speciale rule
rider of the dead wargear, speciale rule

Arnor
arvedui duurder, statline, speciale rule
mabeth goedkoper, statline,
captain duurder,statline, speciale rule, wargear
warrior speciale rule
ranger  zelfde gebleven

Rohan
Theoden, duurder statline, speciale rules
Theodred, duurder, statine, wargear, speciale rules
eomer duurder, statline, wargear, speciale rules (in vergelijking met de basic eomer aangezien knight of the pelenor geschrapt is)
eowyn, duurder, statline, speciale rules
meriadoc, wargear
Erkenbrand duurder, warriro upgrade, speciale rules
gamling, duurder, statline, speciale rules
hama duurder, statline, speciale rules, wargear
grimbold, duurder, statline
eorl duurder, statline, speciale rule
kings huntsmen, mag troepen leiden
captain of rohan, speciale rules
warrior of rohan, zelfde gebleven
rider duurder, speciale rule
royal guard wargear, speciale rule
outrider, duurder
son of eorl, goedkoper, statline, speciele rule, wargear (zwaar teleurstellend, na het vorige profiel, vind ik persoonlijk maar mocht een nerf krijgen)

Wildmen of druadan
Ghan buri ghan pak duurder
woses duurder

rivendell
gil-galad, duurder, speciale rules
Elrond, statline, wargear, 2 profielen zijn samengevoegd
glorfindel, duurder, wargear, speciale rules
erestor, duurder, statline
arwen statline, magic
the twins duurder, speciale rule
lindir duurder
Cirdan, goekoper, statline, speciale rules, magic
Gildor, goedkoper, warrior upgrade
captain, wargaer, speciale rule
Stormcaller, magic
warrior,wargear
knight, zelfde gebleven

Lothlorien
Galadriel wargaer, magic, warrior upgrade
Celebor, magic, warrior upgrade, speciale rules
Rumil duurder, statline, wargear
haldir profielen samengevoegd
galadrim cap duurder, statline, wargear
wood elf cap wargear
stormcaller, magic
galadrim warrior duurder, wargear, statline
knight, statline, wargear
guard of the galadrim court zelfde gebleven
wood elf warrior, duurder, wargear
sentinel wargear,

fangorn
treebeard, options, brutal power attack, speciale rules
ent, brutal power attack, special rules

the misty mountains (eagles zijn echt goed geworden)
Gwaihir, duurder, statline, speciale rules
eagle, duurder, statline, speciale rule

the kingdom of khazad-dum
durin wargear, warrior upgrade
mardin, wargear
floi duurder, speciale rule
balin duurder, options, speciale rles
dwarf king, zelfde gebleven
captain, zelfde gebleven
kings champion duurder
shieldbearer, zelfde gebleven
warrior zelfde gebleven
khazad guard zelfde gebleven
iron guard zelfde gebleven
ranger, duurder, wargear
vault warden team, statline, speciale rule, wargear

wanderes in the wild
murin en drar, goedkoper
tom bombadil, statline, magc speciale rules,
goldberry statline magic, speciale rules

Evil
Barad dur
Sauron duurder, wargear, speciale rules, brutal power attack, magic
wicht-king, magic
ringwraith, special rule, magic
Shelob, brutal power attack, speciale rule
orc cap zelfde gebleven
orc shaman, zelfde gebleven
taskmaster, goedkoper, statline
drummer goedkoper
black numenorian marshal duurder, wargear
troll chief zelfde gebleven,
orc warrior zelfde
tracker zelfde gebleven
wargrider goedkoper, wargear
black numenorian zelfde gebleven
morgul knight goedkoper
troll statline, wargear

Angmar
The tainted statline, special rules, magic
the dwimmerlaik, special rules, magic
gulavhar statline, special rule
buhrdur, special rule
shade Statt line, special rule
barrow wight statt line,
angmar orc shaman, magic
wild warg chieftainduurder, statline
orc captain, orc warrior, warg rider zelfde als barad dur
cave troll goedkoper special rule, wargear
spectre, special rule
wild warg goedkoper

Mordor, bijna alle named nazgul speciale rules, zoas banner van dark marshal, kosten nu 1 will...
Khamul magic
Dark marshal special rule, magic, statline,
shadow lord, magic, special rule
undying statline, speciale rule, magic
knight of umbar statline, speciale rule, magic
betrayer, speciale rules magic
gothmog, goedkoper, statline, speciale rules
mouth of sauron duurder, statline, magic
shagrat, goedkoper, statline, options, speciale rule
gorbag duurder, statline, speciale rule
grishnakh, duurder, speciale rule
kardush, zelfde gebleven
morannon cap duurder
captain of the black guard, duurder,
blackguard drummer goedkoper
uruk captain duurder
great beast, hero geworden, duurder, stattline, speciale rules
morgul stalker zelfde gebleven
morannon zelfde gebleven
black guard zelfde gebleven
urukhai zelfde gebleven

Moria in mijn ogen als leger zwaar naar beneden gehaald, geen spiders meer, blackshields minder sterk, shaman veel minder goed, drumms zijn beter geworden, maar blijft duur, dat word even testen
balrog, goedkoper, wargear, speciale rules
durburz duurder
groblog goedkoper, wargear
druzhag speciale rule
ashrak, statline, magic
captain zelfde gebleven
shaman zelfde gebleven
gundabad blackshield, statline, speciale rules
blackshield shaman speciale rule
dragon magic
cave drake goedkoper, kan warriors leiden, speciale rule,
the watcher, goedkoper, speciale rules
goblin warrior zelfde gebleven
blackshield, statline, speciale rule
drumm goedkoper
blackshield drumm goedkoper, statline, special rules
prowler, wargear, options
bat swarm, zelfde gebleven
wargmarauder goedkoper, "standaard" cavalry met 3 goblins als ruiters,
dweller, zelfde gebleven

isengard
sauruman, duurder, special rules, magic
grima zelfde gebleven
lurtz duurder, statline, speciale rule
ugluk duurder speciale rule
sharku duurder wargear
vrasku duurder
mauhur zelfde gebleven
Thrydan statline
urukhail captain duurder, options
scout captain duurder, options
shaman zelfde gebleven
drummer ? was erata geloof ik
dunlending chief statline, wargear
uruk scout options
urukhai warrior  zelfde gebleven
isengard troll duurder statline
beserker, statline, wargear, special rule
feral urukhai duurder, statline, special rule
dunlending zelfde gebleven
wild man of dunland special rule

easterlings
ambur duurder, statline, speciale rules
dragon knight, kan troepen leiden, goedkoper, speciale rules
captain duurder options, speciale rules
war priest, wargear
warrior special rule
kataphrakts special rules

Khand
king duurder statline, wargear
chieftain options, wargear
warrior options
horseman zelfde gebleven
charioteer options
Chariot heeft ook heel wat extra regels gekregen en de trend van ironhil chariot

Serpent horde
suladan duurder, Wargear
haradrim king options
the golden king duurder
hasarin goedkoper
chief duurder wargear
mumak speciale rule
taskmaster goedkoper, statline
warrior upgrades verloren
raider upgrade verloren
serpent guard zelfde gebleven
serpent rider zelfde gebleven
watcher of karna speciale rules, wargear, statline
abrakhan guard duurder

far harad
mahud king duurder, statline
tribemaster zelfde gebleven
mumak, special rule
mahud warrior zelfde gebleven
raider zelfde gebleven
half troll zelfde gebleven

umbar
dalamyr goedkoper
captain zelfde gebleven
bo'sun statline
cosair zelfde gebleven
reaver, goed koper, statline, speciale rule
arbalester zelfdegebleven

sharkeys rogues
sharkey en worm speciale rule
ruffian duurder speciale rule
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: Arabog op augustus 31, 2018, 01:07:45 pm
Grote helden goedkoper en mindere weer wat duurder. Zal wennen worden en  puzzelen voor volgende games. Als aanpassing is vanwege statline lijkt het vaak beter, 1 meer Fight en dan 5 punten meer etc.
Dat ze de modellen die standaard schild hebben nu ook standaard schild in profiel geven maakt converten zinlozer,
afzagen schild heeft dan geen zin meer.
 Zijn zo veel modellen ook verschenen in17 jaar. Probeerde ooit al mijn modellen in 1 excel bestand bij te houden met alle profielen en aantallen. Wat een werk.

Dat enten en adelaars beter worden is wel tetecht ze moeten toch beter zijn als de gemiddelde trol.
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: morbal op augustus 31, 2018, 03:01:14 pm
voila evil staat er ook in evil heeft 31 niet anagepaste profielen op 126
good 17/135
(seige engines niet meegeteld) Sommge legers hebben ze echt compleet omgegooid, rohan is globaal een pak beter geworden, maar sons of eorl zijn wel weer minder geworden. Moria vind ik precies zoals ik het speelde een pak minder, groblog en drumm zijn wel weer beter dus die zal ik eens moeten proberen.

het fit dat heros ook verschillend antal waariors kunnen meenemen, maakt army building natuurlijk niet gemakkelijk. Maar verantwoord dan weer wel dat een held iets duurder is geworden.

ik heb ook een excel met alle modellen die ik heb, ook buiten lotr. wel zonder de profielen.
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: Arabog op augustus 31, 2018, 03:15:12 pm
Voor moria zijn de trolls minder punten en ze kunnen nu ook leiden. Minder zwakke captains en shamaan waarschijnlok maar meer goblins mogelijk hoe ik veel speelde. Had vaak shaman of captain met trol en 11 warriors.

Maar waar zijn de oude spinnen nu ondergebracht? Zie spider queen ook niet. Of was dat nu Demsterwold van hobbit editie?
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: morbal op augustus 31, 2018, 05:47:46 pm
Trollen kunnen niet leiden ;)

spinnen gaan vermoed ik in Mirkwood staan. Net als spider queen. Maar is nu inderdaad nog geen profiel voor. Net als de castelance of dol guldor. Die staan wel in de pdf armylists, maar geen profielen...
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: Arabog op september 01, 2018, 12:40:48 pm
De oude spinnen zijn nu inderdaad bij mirkwood. Lijst met alle hobbit modellen en aanpassingen naar nieuwe regels zijn nu te down loaden.
Army bonus voor goblin town is dat elke held 6 extra goblins mag leiden.de goblin king dus 24.

Zal link even weer opzoeken om te delen. Pdf file
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: Bassvdh op september 01, 2018, 01:15:25 pm
Ik ben nog niet helemaal overtuigd van welk leger ik wil starten.

Ik had gehoopt dat Moria met trollen en goed competetief leger zou worden. Harad blijft ook gaaf, maar amper te krijgen. Misschien toch maar Mordor beginnen dan met trollen erbij, gezien de starterset.
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: Arabog op september 01, 2018, 01:51:00 pm
Plastic harad is weer te krijgen en zelfs als war set inclusief mumak. Blijft nog afwachten wat ze gaan doen met alle modellen die eerst in tin zijn verschenen en nog niet in resin.
Serpent riders.hasharin. captains etc
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: Bassvdh op september 01, 2018, 02:00:06 pm
Plastic harad is weer te krijgen en zelfs als war set inclusief mumak. Blijft nog afwachten wat ze gaan doen met alle modellen die eerst in tin zijn verschenen en nog niet in resin.
Serpent riders.hasharin. captains etc

Alleen de basic warriors zijn plastic... Alle speciale modellen waren tin, en heel kort resin. Beide heb ik geen interesse in, geef mij maar plastic.  :P
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: morbal op september 01, 2018, 02:25:50 pm
Moria trollen zijn veel beter geworden. rest van moria betwijfel ik of ze veel beter zijn geworden. blackshields en prowlers zijn er denk ik ook op achteruit gegaan.
Harad heeft zeer fijne afwisselende troepen. watchers of karna zijn iets minder goed geworden, net als abrakan guards die voordien zeer goed waren. de basic warriors en raiders zijn beide plastic. Net zoals in de meeste andere legers zijn de specials inderdaad metaal of resin.
Easterlings hebben wel een mooie buff gekregen denk ik.

Mordor blijft veel mogelijkheden geven. met orcs en moranons. met kleine moeite ook angmar mogelijk. de named ringwraiths zijn. wel minder geworden. inpact van magic is ook verminderd. de andere named heros zijn dan weer wel zeer fijn en thematicher geworden. Meest mogelijk plastics.

Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: Bassvdh op september 01, 2018, 07:14:23 pm
Is het verschil tussen regular en Morannon Orcs nog veranderd?
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: morbal op september 02, 2018, 09:08:31 am
Aangezien zowel orc als moranons onveranderd zijn is het verschil het zelfde gebleven
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: Arabog op september 16, 2018, 10:26:57 am
Regelboek wat doorgebladerd en wat opvalt zijn toch ook dat de speren nu niet meer grotere bases mogen supporten. Dus geen goblins met speer meer achter warg marauders, speer  achter troll etc.

En kan mijn osgiliath veterans die ik met verschillende wapens heb uitgerust niet zo maar weer gebruiken. somigen zijn nu 1 punt meer. Elfen met axes mag nog wel maar dan voor 1 punt extra bijvoorbeeld.

Enkele modellen die ik vroeger veel gebruikte zijn wel eens stuk beter weer geworden.
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: morbal op september 16, 2018, 10:49:17 am
@ arabog, in eerdere edities (voor hobbit) mocht dit toch ook niet? speren grotere base) In de club zijn wij dit altijd blijven behouden als house rule. Het niet meer kunnen schieten door een grotere base vind ik op dat vlak intresanter. gebeurde maar occasioneel, maar toch belangrijk om te onthouden ;)

Wat is het probleem met je veterans? ook andere handwapens gegeven? zolang het niet over twohanders gaat is het geen probleem he.
De overdaad aan axes hebben ze vind ik elegant opgelost. door alle wapen veranderingen in de zelfde klasse toe te laten, maar aan de kost van 1 punt.
Dat niet elk model meer standaard een hand wapen heeft vind ik wel tegevallen. Waardoor sommige modellen nu gedwongen worden 2handed te vechten.

Veel modellen hebben of een nerf of een boost gekregen. Maar ik vind wel dat die allemaal redelijk thematich zijn gehouden.
Maar verder is het ook wel een gw boek. Zaken die vorige editie heel goed waren minder goed maken en omgekeerd. Zodat die dat nu beter zijn geworden terug meer verkopen.
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: Arabog op september 16, 2018, 12:45:04 pm
Hier zag ik op veel toernooien wel de goblins overal maar speersupport gaven aan welke base dan ook. maar eerdere edities mocht dit inderdaad niet. foutje in hobbit regels ging ik van uit. maar veel zoeken toch naar de mazen van de regels.

Osgiliath veterans heb ik als conversies van minans tirith warriors. andere hoofden, doeken, een met houten poot etc. maar ze hebben ook orc wapens van slagvelden gehaald en niet meer standaard allemaal het zwaard. Die modellen worden dus standaard dan 1 punt meer. geen two handed. Puur vroeger als thema gedaan voordat er speciale regels voor alle verschillende wapens kwamen.

Bij veel modellen zijn aanpassingen maar klein en bij anderen wat groter. word wel even goed uitkijken dat ik niet alle soorten regels door elkaar haal.
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: Bassvdh op september 16, 2018, 01:18:20 pm
Ja dat is nu ook lastig met de core rules, aangezien de meeste veranderingen maar heel klein zijn. Je haalt het snel door elkaar.
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: Arabog op september 16, 2018, 04:10:54 pm
Siege engines zijn wel stuk beter geworden. siege veteran nu standaard erbij en die heeft al macht wil en fate. En bij deployment nu wel standaard aan eigen kant van tafel ongeacht scenario.
 Direct schieten met de trebuchet ongeacht waar vijand het veld opkomt en dichtbijzijnde gondor troepen maken stuk minder uit. Kans op scatteren mag nu wel als er good warriors in de buurt zijn.

Haalde met Versie hobbit al regels door elkaar met oude hard kaft regelboek en zelfs de oude zachte katon regelboeken two towers en return of the king. Nu zijn somige regels weer gelijk als 15 jaar geleden en anderen weer niet.
Wel benieuwd welke modelen er nog bij gaan komen en welke oude tinnen versies nog als resin uitkomen. Anarion staat wel bij Numenor vermeld als optie, dat zou zo maar een van de eersten zijn.

Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: Arabog op maart 10, 2019, 12:05:36 am
Was een seminar op het grand tournament in engeland.
Weinig nieuws behalve dat de 2 modellen van harad uit gondor of war binnenkort samen verschijnen in een blister. Het zullen forgeworld modellen zijn. Foto's hiervan zullen vermoedelijk morgen verschijnen.

Elk oud leger krijgt er zo weer wat extra genaamde modellen bij voor meer variatie. Harad had nu nog alleen Sulladan als genaamd figuur.
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: Arabog op april 02, 2019, 12:55:52 am
Preview foto's van de harad held en umbar held staan nu op de forgeworld page.
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: morbal op april 02, 2019, 08:19:04 am
inderdaad en deze vrijdag in preorder op forge world. Ik vind het wel vreemd dat ze deze helden samen verkopen. Aangezien het toch 2 aparte legers zijn.

Ik denk wel dat ik ze ga kopen. Aangezien ik van plan was om een umbar legertje te maken.
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: Flame of the West op april 02, 2019, 10:17:09 am
Ik denk wel dat ik ze ga kopen. Aangezien ik van plan was om een umbar legertje te maken.
Daarom worden ze samen verkocht :)..
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: morbal op april 02, 2019, 11:15:13 am
Ja, maar ik ben zo'n zot dat elk leger heeft, of wilt hebben. speel je enkel harad, dan ben je niets met de umbar hero...
Titel: Re: Nieuwe profielen en regels 2018
Bericht door: Arabog op april 02, 2019, 05:07:00 pm
Ben blij dat voor beide legers er 1 held bijkomt.
Raza is leuk als sulladan in je leger zit maar of die 2 extra fight echt effect zal hebben is de vraag. Maar samen met heroic strike moet tegenstander er wel rekening mee houden.
Delgamar is zelf een goede vechter maar geen heroic strike, de ruthlesd commander regel lijkt me zeer gevaarlijk voor de umbar troepen. Als ze niet winnen krijgen ze extra hit van strenght 2 met hun toch al lage defence.