GWhobby.net

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Spelhobby is nu online. Registreer je op de nieuwe site!

Pagina's: [1]

Auteur Topic: Legeroverzicht Middle-earth  (gelezen 22301 keer)

Arabog

 • Moderator
 • Hero Member
 • ****
 • Offline Offline
 • Berichten: 3718
Legeroverzicht Middle-earth
« Gepost op: mei 25, 2008, 11:00:32 am »

Introductie
In de afgelopen 15 jaar zij  er veel modellen uiftgebracht met veel verschillende soorten legers.
Daarom is hier een lijst met alle legers uit alle gebieden met een korte omschrijving.
Om met legers samen te mogen spelen telt vanaf het nieuwe regelboek alleen nog dat je alleen goede legers bij goede legers mag hebben en evil legers bij evil legers. Verder telt dat elke warband zijn eigen held uit dat gebied moet hebben.
Ook telt de 33% regel voor bogen voor elk gebied apart.

Met het nieuwe regelboek de hobbit zijn er nieuwe streken bijgekomen en gebieden verandert. als er meer details zijn over nieuwe uitbreidingen zal ik proberen de inhoud aan te passen.

Nieuwe indeling die nu gemaakt is is volgens de 5 suplementen uit de lord of the  ringstijd en het regelboek de hobbit en nu ook het suplement the desolation of smaug.
nu is there and back again ook toegevoegd.
Oude indeling die hier eerst stond was nog die uit Lome.

De legers van de goede kant

Kingdoms of men
-Minas tirith: De stad Minas Tirith aan het eind van de derde Era ten tijde van de oorlog om de ring. De overgang van stadhouder Denethor naar de koning Aragorn. Ook met modellen nu uit osgiliath. Oude naamloze koningen zijn nog wel weer te gebruiken. Helden zijn oa: Aragorn als king, Boromir, Faramir.
-The Fiefdoms: De steden en gebieden ten zuiden van Minas Tirith die geregeerd worden door eigen prinsen en helden. Dol Amroth, Lamedon, Lossarnach en Morthond. Ze komen de stad Minas Tirith te hulp op de Pelennorfields aan het eind van de derde Era en trekken ook mee naar de black gate. De army of the dead is ook bij dit gedeelte gevoegd. Helden zijn OA: Imrahil, forlong, king of the dead.
-Rohan: Alle rohan modellen uit verleden en heden zijn nu in dit gedeelte gestopt. Rohan is het gebied wat de oorspronkelijke Noordmannen gekregen hebben toen ze Gondor te hulp schoten. Helden zijn oa: Theoden, Eomer, Erkenbrand, Eorl.
-Arnor: het oude noordelijke koninkrijk toen Arvedui daar als laatste de koning was. Met Dunedain, warriors en rangers van Arnor. Grey company gedeelte komt ook uit dit oude gebied. Aragorn is alleen inzet baar als Isildur's heir. verder zijn oa de helden: Arvedui. Malbeth en Arathorn.
-Numenor: Het oude leger van Elendil wat strijd in het laatste bondgenootschap aan het eind van de tweede Era. ook de naam van het oude rijk van mensen. Zijn zoon Isildur is de andere held.

Free Peoples
-Eregion and Rivendell: Alle High elfs nu samen in een leger gestopt. Van Elrond met zijn rivendell troepen tot Cirdan van de grey havens. Ook oudere helden zoals Gil-galad zijn hierin opgenomen. Als Warriors alleen high elf warriors met heavy armour. knight of rivendell kunnen nu nog niet omdat die in gedeelte van the hobbit pas voor eerst verschijnen.
-Lothlorien en Mrikwood: Alle woodelfs bij elkaar. die komen uit deze twee oude gebieden uit midden aarde. De bevelvoerders uit deze gebieden zijn Celeborn met zijn vrouw Galadriel en Thranduil uit Mirkwood.
-Durin's Folk: Alle dwergen zijn nu samengevoegd tot een groot geheel. in oude LOme nog 3 aparte gebieden maar nu kunnen alle dwergen samen. Met nieuwe hobbit boek is er wel weer apart gedeelte voor oude Dal bijgekomen.
-The Shire: Het volk van de hobbits. de kleine vreedzame hobbits met de 4 beroemde helden. Grootste gevaar blijven nog altijd de 3 honden van boer Maggot.
-The Fellowship:de negen bekende figuren die bijna compleet midden aarde doortrekken in de derde Era. NU ook met Bill the pony erbij en als je alleen frodo en am gebruikt kan smeagol er ook bij.
-The Wanderers in the Wild: De losse figuren die niet bij voorgaande gebieden pasten. Tom Bombadil en zijn vrouw, Enten, Adelaars en de Wosen.
-The white council: De groep wijze raadsheren/vrouwen die samenkwam om plannen tegen het kwaad te maken. veel sterke tovenaars en vechters te combineren. geen warriors bij deze warbands.

the Hobbit
-Thorins Company: de 13 dwergen met Bilbo en Gandalf die op expeditie gaan naar Erebor.
-Elrond's House Hold: Als elrond rivendell uit de tijd van the hobbit verlaat is het met deze groep vechters dat hij op pad gaat. hier zitten de knight of rivendell in.
-radagast's Alliance: Radagast is vriend van de adelaars en zitten in deze groep.
-Army of Thror: het oude leger van Erebor in al zijn glorie. de oude erebor helden met sterke gepantserde dwerg warriors.
-The white council: De groep wijze raadsheren/vrouwen die samenkwam om plannen tegen het kwaad te maken. veel sterke tovenaars te combineren. geen warriors bij deze warbands. de groep in de hobbit is wel kleiner als de groep in het supplement. in het supplement mag groep ook maximaal 12 en in the hobbit maximaal 10 leden bevatten.
leden die bij de hobbit uit white council zijn gehaald zijn: Celeborn, Cirdan, Glorfindel, Erestor, Arwen, Thranduil en Legoals.

desolation of smaug
-garrison of Dale Het rijk van mensen van Dale voordat Smaug de boel platbrandde. veel handel met de rijke dwergen en elfen dus een rijk volk. Girion was de stadhouder en nu zijn alleen nog captains en warriors of dale beschikbaar.
-Thranduil's hall Het rijk van de boselfen waar de dwergen worden vastgezet. Thranduil is de koning, legolas en tauriel de aanvoerders. mirkwood rangers en palace guards de troepen. Helaas geen gewone wood elf warriors of wood elf sentinel???
-the army of lake town het leger van de stad op het water. restant van inwoners van het oude dale die de verhalen van vroeger van de draak nog kennen. master of laketown is nu nog baas maar bard the bowmen wacht op zijn kans. laketown guard houd orde in de stad.
Aanpassing met desolaiotn of smaug ten opzichte van the hobbit:
-Beorn en bard the bowmen mogen in radagast alliance.
- the white council is weer in zijn oude glorie hersteld en mag nu wel weer Thranduil en legolas en rest zoals in free people al stond.
-army of thror krijgt thrain the broken er nog bij en mag ook warriors of dale bevatten.

Goede leger uit there and back again2017
Erebor reclaimed De company van de 13 dwergen die erebor inneemt en de sterke bepantsering draagt aangevuld met een deel van de iron hills selectie.
Survivors of lake town de overlevenden van lake town die na de vernietiging van hun stad op het meer zich verzamelen op de oevers en daarna slag vechten tijdens en rond de battle of the five armies.


De legers van de slechte kant

Mordor
Mordor: Nu zijn de eerdere lose gebieden die Sauron ooit bestuurde samengevoegd tot een geheel. Van de eerste Era, dol guldur en zijn leger tot zijn vernietiging vallen nu allemaal onder het gebied Mordor. Helden zijn oa: Sauron in al zijn gedaantes, ringgeesten in alle vormen, gothmog de misvormde legeraanvoerder en Shagrat de commadant van Cirith ungol.

Fallen Realms
Isengard : Alle streken waarover Saruman zegenschap over had ten tijde van Lord of the rings verhaal. Dunland, het gebied rond isengard zelf en de wilde landen erom heen. meeste troepen zijn de Urak hai troepen. Ook nog de troepen waarmee hij later Bree  bezet houd tot hij verslagen word door de Hobbits. helden zijn oa: Saruman, Lurtz, Ugluk en thrydan Wolfsbane.
Harad en Umbar Het grote gebied in het zuiden van midden aarde en de havenstad. Alle zuidelijke troepen vallen hier nu onder.
van de Haradrim, corsairs en Mahud. helden zijn oa Sulladan, mahud king en Dalamyr. Beroemd ook van wege zijn mumaks.
The Eastern Kingdoms de oosterlijke gebieden van midden aarde die strijden voor Sauron. de easterlings en khandish warriors zijn nu in een gebied gezet. De khandish mercenaries zijn voorgoed omgekocht naar nergens. helden zijn oa:Amdur en de khandish king.

Moria & Angmar
Moria: Het goblin leger onder aanvoering van Durbûrz aan het eind van de derde Era met al zijn monsters uit de diepte erbij.
Moria warriors en Wild warg met daarbij al hun aanvoerders en monsters. helden zijn oa: durburz, spider queen, Balrog, draken en Watcher in the water. 
Angmar: Het leger uit het vage gebied Angmar, veel wazige geesten en vreemde trollen komen uit het oude gebied van de witchking of Angmar. helden zijn oa Buhrdur, Gulavhar en Shade.

the Hobbit
Azog Hunters de orc hunter troepen van Azog die de groep van thorin achtervolgen ten tijde van de hobbit. Helden zijn oa: Azog, Bolg en Fimbul.
Goblin Town een donkere vage stad in de bergen vlak bij rivendell. De dikke Gobling king is hier heerser over de goblins.
the Trolls. De 3 trollen William(bill), Tom en Bert die wel zin hebben in een hapje dwergenvlees.

desolation of smaug
dark denizens of Mirkwood the nieuwe mirkwood spiders samen met fellwargs. let op spider queen mag leider nu zijn van zo'n warband. Wel jammer dat ze het niet direct gecombineerd hebben met het oude supplement the necromancer. bat swarm en oude spiders hadden er van mij ook wel bij gemogen.

There and back again2017
Dol gulderdark powers of gundabad Het leger van de streek dol guldur.
Smaug Deselator of the north. De draak is zo groot dat hij in zijn eentje een leger vormt.
Gundabad het legion van Azog dat naar de battle of the five armies trekt.


« Laatste verandering: juni 03, 2018, 02:12:41 pm door Arabog »
Gelogd

Arabog

 • Moderator
 • Hero Member
 • ****
 • Offline Offline
 • Berichten: 3718
Re: Alle legers voor Lord of the rings en The Hobbit
« Reactie #1 Gepost op: februari 07, 2014, 04:43:47 pm »

Nu in de begintekst ook het nieuwe boek desolation of smaug verwerkt.
Wat ik wel jammer en vreemd vind is dat ze bij games workshop geen rekening hebben gehouden met de oudere modellen uit de streken die voorkomen in desolation of smaug. Wood elf sentinels en wood elf warriors kunnen niet bij het nieuwe thranduil's hall en de bat swarm en oude spiders niet bij de dark denizens of mirkwood.

Spider queen is nu wel een mogelijkheid voor evil als leider van een warband weer. Zou in dat geval dus ook weer champion mogen zijn voor scenario's waar je geen independent heroes voor mag gebruiken. War band mag uit 1 model bestaan dus zou je ook losse spider queen als leider voor gehele leger mogen gebruiken??
Gelogd

Ilmar

 • Newbie
 • *
 • Offline Offline
 • Berichten: 12
Re: Alle legers voor Lord of the rings en The Hobbit
« Reactie #2 Gepost op: november 13, 2015, 11:19:41 pm »

misschien dat dat verandert nu GW weer nieuwe supplementen zou maken en nieuwe miniaturen (ja je hoort het goed, kheb een topic met de details gemaakt)
sommige legers kunnen wel een update gebruiken na BOTFA
Gelogd

Arabog

 • Moderator
 • Hero Member
 • ****
 • Offline Offline
 • Berichten: 3718
Re: Legeroverzicht Middle-earth
« Reactie #3 Gepost op: juni 02, 2018, 02:26:07 pm »

Lijst beetje aangepast met titel. Oude reacties van 5 jaar en ouder verwijdert.
Zal denk ik niet veel veranderen aan de legers met de komst van nieuwe uitbreidingen maar als er mensen fouten zien of aanpassingen nodig hoor ik het graag.
Gelogd

Helm

 • Hero Member
 • *****
 • Offline Offline
 • Berichten: 7465
 • Ride to ruin and the world's ending!
Re: Legeroverzicht Middle-earth
« Reactie #4 Gepost op: juni 02, 2018, 09:29:59 pm »

Gundabad, Iron Hills en Dol Guldur missen. En Smaug telt ook als leger :)
Gelogd
I'm Invincible - Black Knight
You're a loony - King Arthur

Middle-Earth SBG 2019:
W: 12
D: 1
L: 4

Coenus Scaldingus

 • Sr. Member
 • ****
 • Offline Offline
 • Berichten: 419
Re: Legeroverzicht Middle-earth
« Reactie #5 Gepost op: juni 03, 2018, 06:16:10 am »

Eveneens ontbrekend: Erebor Reclaimed (Thorin's Company als Champions of Erebor met een deel van de Iron Hills selectie), Survivors of Lake-town. Volledige naam voor Dol Guldur is de Dark Powers of Dol Guldur, Gundabad is Azog's Legion, Smaug is Desolator of the North. Verwijzingen naar Desolation of Smaug zijn ook achterhaald, alles hieruit staat nu in There and Back Again, met daarbij ook de hierboven genoemde lijsten.

En binnen een paar maanden kan een deel van de Lord of the Rings era inderdaad ook op de schop (zullen een paar legers samengevoegd, maar met name gesplitst worden - niet zo veel als tijdens de Legions of Middle-earth dagen, maar ietsjes meer die kant op weer). Maar juist de Hobbit lijsten zullen grotendeels hetzelfde blijven; misschien dat alleen Elrond's Household samengaat met de Eregion and Rivendell lijst.
Gelogd

Arabog

 • Moderator
 • Hero Member
 • ****
 • Offline Offline
 • Berichten: 3718
Re: Legeroverzicht Middle-earth
« Reactie #6 Gepost op: juni 03, 2018, 10:17:46 am »

Bedankt helm en Coenus. teksten weer eens aangepast. Wat zijn er al veel modellen uitgebracht in de afgelopen 15 jaar.
Denk dat vooral het minas tirith gedeelte en fiefdoms  meer zullen worden opgesplits.
Osgiliath/ithilien zullen wel apart komen en army of the dead arat en mischien brengen ze wel nog meer streken uit van fiefdoms.
Gelogd

Arabog

 • Moderator
 • Hero Member
 • ****
 • Offline Offline
 • Berichten: 3718
Re: Legeroverzicht Middle-earth
« Reactie #7 Gepost op: november 10, 2018, 04:10:32 pm »

En een half jaar later is dit ook toe aan verversing. Legers zijn wel grotendeels gelijk gebleven maar er word nu gewerkt met een matrix om te zien wat met wat kan samenstrijden.

Zal dit ook binnenkort aanpassen of vast geschikt gaan maken om over te zetten naar een nieuw forum waar aan de achterkant aan word gewerkt.
Gelogd

Arabog

 • Moderator
 • Hero Member
 • ****
 • Offline Offline
 • Berichten: 3718
Re: Legeroverzicht Middle-earth
« Reactie #8 Gepost op: mei 12, 2019, 03:48:25 pm »

Dit topic heb ik nu niet meer sticky gemaakt. Ben bezig met een vernieuwde versie.
 
Wel leuk om te zien dat het in de 10 jaar meer als 20000 keer is bekeken.

Aanleiding voor vernieuwing is armyboeken van vorig jaar waar toch wel wat is verandert.
deze versie kwam nog vooot uit oude 5 supplementen aangevuld met wat hobbit legers.
Nieuwe versie is compleet nieuw en is volgens volgorde nieuwe armyboeken. 
Gelogd
Pagina's: [1]