GWhobby.net

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Welkom op GWHobby.net, hét Gaming & Warfare forum van Nederland en België.

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
 1 
 Gepost op: Vandaag om 03:59:48 pm 
Gestart door Lionhammer - Laatste bericht door Toby
Ik vind niet dat meer minis = meer gameplay. Ik heb jarenlang met Battletech een spel gespeeld waarbij je meestal 4 tot 8 miniaturen per kant hebt, en heb me daarmee prima vermaakt. En nee, ik verwacht ook niet dat mensen overspringen van 40K naar Legion, maar dat Legion (net als X-Wing dat gedaan heeft) mensen die tot nu toe geen miniaturenspel gespeeld hebben over de streep trekt. Waarom? Omdat het Star Wars is, en omdat het een goed spel zal zijn. Wat 40K in mijn ogen niet is. 8e editie ken ik niet, maar 7e was voor mij de bekende combinatie van te simpele basisregels (IGO-UGO is in mijn ogen écht achterhaald) en veel te veel verbijzonderingen en speciale regels.

Als het aantal miniaturen bepalend is, kun je beter in de Historics gaan zitten, daar krijg je nog veel meer plastic voor je geld dan bij GW.  ;D

Uiteindelijk is het een kwestie van persoonlijke smaak en voorkeuren. Voor de een is belangrijk hoeveel poppetjes hij voor zijn geld krijgt, voor de ander hoe leuk het spel is of in welk universum het speelt. Voor mij is tegenwoordig misschien wel het belangrijkst of er andere spelers in de buurt zijn. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik tot nu toe weinig in Armada geïnvesteerd heb, en dat zal ook bepalen wat ik met Legion gaan doen.

 2 
 Gepost op: Vandaag om 03:43:32 pm 
Gestart door Vectorum - Laatste bericht door Vectorum
Via het forum hier heb ik laatst voor een leuk bedrag een Realm of Battle tafel op de kop kunnen tikken. Deze was helaas al wel geschilderd en niet helemaal naar mijn smaak. Daarom heb ik de gehele tafel gestript! Was een heel karwei, maar na 24 uur in de Blue Wonder en een uurtje in de nagellakremover heb ik de platen grotendeels schoongekregen na 3 uur schrobben in de douche...

Daarna ben ik begonnen met de platen te converten naar een Nurgle themed chaos waste. Ik wilde wat meer detail in de heuvels hebben en heb daarom wat stukken boomschors bij gelijmd. Daarnaast om het Nurgle thema door te zetten meerdere moeraspoelen gemaakt van styrofoam, klei en boomschors. Verder nog wat Chaos/Nurgle markings in de stenen gegraveerd met een Dremel.

Al met al een heel karwei al geweest! Nu begonnen het schilderen van de tafel.


 3 
 Gepost op: Vandaag om 03:03:43 pm 
Gestart door Kaleb - Laatste bericht door Cergorach
2game.com is een 'grijze' key-site, waarbij de legaliteit van de keys uiteenloopt tussen semi-legaal en illegaal.

 4 
 Gepost op: Vandaag om 01:10:49 pm 
Gestart door Lionhammer - Laatste bericht door Cergorach
Ik vind het toch bijzonder dat jullie een spel beoordelen puur op hoeveel miniaturen per euro je krijgt. Het gaat er uiteindelijk toch om of het een goed spel is of niet?
Bij miniature wargames is over het algemeen: meer minis = meer gameplay

Daar komt bij dat je ook geen €200 voor dit spel wil neerleggen of €100 voor een spel met 10 32mm minis. Prijs vs. wat je er voor krijgt is wel degelijk belangrijk, voor ons in de EU is momenteel gewoon het geval dat je bij GW 50% meer krijgt voor wat je neerlegt ivm. FFG. En dat heeft te maken met de locatie van de twee bedrijven, dit is niet exclusief een issue voor ons met FFG.

Dan moet ik ook toegeven dat FFG bordspel componenten levert tegen HIPS prijzen. Hoewel ik een hoop FFG minis goed genoeg vind voor wat ze kosten beginnen ze nu premium prijzen te vragen voor een 'inferior' product. Nu kan PVC prima zijn, zie dan ook Zombicide Black Plague en Journey, maar die vragen dan ook heel andere prijzen voor hun minis en die zijn assembled. Een voordeel van dat soort games (en die van FFG) is dat ze niet bij de plastic/tin/resin berg aanschuiven, maar zijn zo na ontvangst te gebruiken.

Verwacht je nu echt dat veel mensen in Europa spontaan overspringen van iets als 40k naar SW: Legion?

Het voordeel van Imperial Assault is dat het een bordspel is EN een skirmish game, iets wat je kan gebruiken om bordspelers laagdrempelig in te laten rollen (want het dungeoncrawler bordspel is echt fantastisch). Star Wars X-wing en Armada haken al een hele hoop bordspelers af ivm. de kosten en dat is painted en assembled, nu moeten ze het ook nog eens in elkaar zetten.

Geld kunnen we maar een keer uitgeven en we hebben nooit genoeg geld om alle dingen te kopen die we willen, dan moeten we prioriteren. En ik heb een hele rits dingen (zelfs van FFG) die ik zal kopen voor Runewars of Legion... Waaronder Imperial Assault.

Ik heb nog bergen WotC SW minis, wellicht dat ik eens met de regels/kaartjes van Legion dat probeer...


 5 
 Gepost op: Vandaag om 12:24:28 pm 
Gestart door Commander Qupie - Laatste bericht door Duncan
www.vliegeruit.nl Hier koop ik meestal mijn Warhammer modellen.
Verder verkopen ze ook:

4ground Scenery
Bolt Action
Dystopian Wars
Feldherr Figure Cases
Flames of War
Frostgrave Miniatures Wargame
Star Wars X-Wing
The Army Painter
Warhammer
The Plastic Soldier Company

Sorry als dit hier al gepost is.

 6 
 Gepost op: Vandaag om 12:23:17 pm 
Gestart door Sprunky-Plox - Laatste bericht door Helm
Welkom!

Veel lees- en postplezier.

 7 
 Gepost op: Vandaag om 10:58:41 am 
Gestart door Kaleb - Laatste bericht door Coenus Scaldingus
45% korting lijkt toch wel te goed om waar te zijn, maar aangezien Norsca al lekker draait en WHII ook in de bibliotheek staat opgenomen, lijkt het toch allemaal mooi te werken.

 8 
 Gepost op: Vandaag om 10:54:23 am 
Gestart door Lionhammer - Laatste bericht door Coenus Scaldingus
Als die Luke in de link hierboven een beetje representatief is, kan ik nou niet bepaald zeggen twijfels te hebben over de kwaliteit van de figuren. Van de hand van FFG zullen de regels ook wel prima in elkaar zitten.

 9 
 Gepost op: Vandaag om 10:51:11 am 
Gestart door Hoagie - Laatste bericht door Hoagie
Accidental quote....

 10 
 Gepost op: Vandaag om 10:18:14 am 
Gestart door Lionhammer - Laatste bericht door Gloin
@ kraakbeen: bedoelde vooral de grootte van de modellen ;) een IG of marine leger bestaande uit storm troopers would be awesome  8)

Pagina's: [1] 2 3 ... 10