GWhobby.net

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Spelhobby is nu online. Registreer je op de nieuwe site!

Pagina's: 1 [2]

Auteur Topic: Vraagje over bedrijfsbeleid  (gelezen 2888 keer)

Dementii

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 194
Re: Vraagje over bedrijfsbeleid
« Reactie #15 Gepost op: maart 07, 2016, 09:09:48 am »

Het ligt eraan hoe groot het bedrijf is waar je werkt (meer dan 50 personen of niet) of ze verplicht zijn een OR (ondernemingsraad) te hebben. Als dat zo is, dan toetsen zij ook beleid en zou je eens bij hun te rade kunnen gaan.
Het is adviesrecht en er wordt doorgaans geen advies gevraagd op de algemene koers, het is niet de bedoeling om op de stoel van de bestuurder te gaan zitten. Dan moet een OR dus ongevraagd advies uitbrengen en dat is een zwaar, weinig gebruikt wapen.

Sorry maar waar heb je het over? Ik begreep uit de OP dat het een discussie was of het bedrijfsbeleid (en dus geen wijziging daarvan) ├╝berhaupt zichtbaar is voor de personeelsleden. Als dat niet zo zou zijn, wat ik persoonlijk al vreemd vind, dan bedoelde ik te zeggen dat je altijd nog bij de OR kunt vragen wat het beleid is. Ik heb het niet gehad over het uitbrengen van advies of instemming n.a.v. een adviesverzoek of instemmingsverzoek door de directie.

Daarnaast, als een OR het beleid ook niet inzichtelijk heeft dan hebben ze nog altijd het informatierecht. En dat is zeker niet een zwaar middel.

En bovenstaande is natuurlijk alleen het geval als een bedrijf zo groot is dat er een OR moet zijn (meer dan 50 werknemers dus).
Gelogd
Pagina's: 1 [2]