GWhobby.net

Extra => Offtopic => Topic gestart door: Possible op mei 07, 2019, 03:11:49 pm

Titel: Game of Thrones
Bericht door: Possible op mei 07, 2019, 03:11:49 pm
Ik ben vast niet de enige hier die GoT gelezen en gekeken heeft, en nu elke maandag social media ontwijkt om maar geen spoilers tegen te komen voor de aflevering die net uit is maar ik nog geen kans toe gehad heb om te kijken. Nu valt het me op dat er heel veel discussie is over de laatste seizoenen. Aan de ene kant een groep mensen die het allemaal ontzettend teleurstellend en crap vinden, en aan de andere kant mensen die het nog geweldig vinden en zeggen dat groep 1 veel te kritisch is (en dan nog een groepje van 3 a 4 personen die nooit GoT gekeken hebben).

Nu is mijn mening wat gematigder, maar ik ben toch wel tot op zekere hoogte teleurgesteld door de laatste paar seizoenen. Ik zie echter ook dat dat voornamelijk komt door het hoge niveau die de serie vroeger had, en dat het nu zeker geen slechte show geworden is, maar het wel wat potentie misloopt. Ik ben zeer benieuwd hoe andere hier tegenaan kijken!

Oh, en mocht het niet duidelijk zijn, dit topic zou wel eens SPOILERS kunnen gaan bevatten.
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Arabog op mei 07, 2019, 04:26:55 pm
Wij lopen hier nog ver achter. We kijken nu met klein groepje 3 a 4 afleveringen achter elkaar op 1 avond. Zijn nu net bij seizoen 3 aflevering 4.
  Zijn wel spelers die lord of the rongs modellen gebruiken en er zo een got versie van te maken. Sean Bean model blijft zelfde natuurlijk.
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Sir Jaigo op mei 07, 2019, 05:47:54 pm
Grote verschil zit in het moment dat je boeken volgt tot wanneer serie deze draad niet meer heeft en dus meer film/serie format volgt
Wel onder toezicht en inspiratie van george rr zelf

Denk dat als hij door schrijft ooit dat het meer inhoud krijgt

Ik vind laatste paar afleveringen te snel gaan.
Opbouw was lang en afronding wel geinig maar minder impactvol als gekund

Nu lijkt het mij meer alsof rek eruit is bij acteurs en iedereen wat anders wil
Dus afronden en klaar.
Plot ziet er nu heel voorspelbaar uit en weet zeker dat ik gelijk krijg
Dat vind ik jammer.

Verder prima serie en amusant.
Kijkt lekker weg .
Maar de diepgang en nuance.... involvement welke in boeken en begin was is wel beetje weg
Inderdaad... er is een potentie welke mijn inziens niet is waargemaakt.
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Inquisitor Constantine op mei 07, 2019, 11:16:45 pm
Ik zal wel bij de minderheid horen, maar ik heb aflevering drie van de laatste serie met open mond en kippenvel zitten kijken.

Ja het laatste seizoen is... anders dan de eerdere seizoenen. Misschien logisch, omdat ze boeken los hebben moeten laten. Maar aan de andere kant heb je het wel na de eerste seizoenen wel gezien: de Kingslayer humt Cersei, Tyrion wordt dronken en de Starks wordt onrecht aangedaan. Juist de plotwendingen en de onverwachte keuzes van sommige characters in de laatste twee seizoenen spreken mij juist erg aan.

Naar mijn mening heeft de serie juist de laatste seizoenen een extra laag aangeboord, die het niveau juist verhoogt. Maar dat verwachten de meeste mensen niet, dus die schrikken ervan en vinden het minder. Maar ik dus echt niet.
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Kaleb op mei 08, 2019, 09:50:56 am
Dat is de prijs die we betalen voor het grote aantal nieuwe fans. Die fans zijn niet hardcore fantasy, maar die zorgen wel dat het er zo goed uit mag zien. Het is nog steeds fan-ta-tisch, alleen het verhaal is duidelijk al lang niet van Martin zelf.

* Sinds dat ze de boeken hebben losgelaten is het verhaal meer en meer 'dun' geworden en ergens is dat prima (de boeken hebben naar mijn mening teveel nieuwe characters en plotlines geintroduceerd, ik kreeg een beetje een WheelOfTime gevoel). Dit is alleen wel aan de platte kant.
* Ook dat het meer en meer 'geldgedreven' is (paarden zijn duur, Ghost is blijkbaar te duur) en blijven die daarom zo veel mogelijk offscreen. Begrijpelijk, jammer, maar niet het zij zo. De laatste scene met Ghost was bv een ronduit beschamend afscheid, daar mag je toch wel een beetje $ aan uitgeven om die 2 een knuffel onscreen te gunnen.
* Om het grote publiek niet nodeloos in de war te brengen, negeren ze de onderliggende historie in de boeken. Geen ramp, maar super jammer (Bloodraven zou bv een weirwood bow + het zwaard Darksister in zijn cave gehad moeten hebben en de GoldenCompany zou het zwaard Blackfyre horen te hebben...., dus... bijvoorbeeld.... bij Cleganebowl hadden we dan de 2 blades van Aegon kunnen gebruiken...., om maar even een nutteloze zijstraat te noemen). Maar NissaNissa, valonquar, etc, dat is toch jammer dat Martin daar zoveel tijd aan heeft gespendeerd om dat op te bouwen om het vervolgens totaal te negeren.
* Blijkbaar mag het grote publiek ook niet met vragen blijven zitten, dus moeten we alles een nautische mijl van tevoren aan zien komen.
* Het is alsof de schrijvers van tevoren te horen hebben gekregen dat ze nog 6 afleveringen hebben. Zie maar hoe je het afrond. Allemaal erg gehaast en zoekende naar schokeffecten, zoals bij de red wedding, maar het mag geen tijd kosten, want er is al zo weinig tijd meer. De crux van de red wedding was immers niet dat "Robb vanuit ambush met een kruisboog overhoop werd geschoten". Alsof je SAW maakt als deel 2 van Psycho.

Blijft super, maar voor mij was het hoogtepunt S7E4 ("The spoils of war") met kort daar achter "Hardhome".
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Crackbone op mei 08, 2019, 11:58:50 am
't zijn wyverns. geen draken.

*grom


edit: en nu serieus.


Ik vond de vorige seizoenen niet vervelend om te kijken. S08E03 was de eerste keer dat ik echt, echt, ECHT Teleurgesteld was. Niet alleen door de belachelijke belichting (Helms Deep was ook donker, maar zette de sfeer duizend keer beter neer), maar man man man, welk tactisch vernuft hebben die gasten als ze denken dat dit de beste manier van warfare is.

Daarnaast was het ook de eerste keer dat ik Plot armor zag, en dat had ik niet verwacht van GoT waar iedereen altijd op elk moment het loodje kon leggen (Zoals in S08E04, eerder said Wyvern): Dat is waar voor je kijkt. Maar zoveel main characters, aan alle kanten belaagd, en bam, klaar. Erg zonde.

Wat me ook totaal tegenstond was de manier waarop 7 seizoenen lang Winter er aan komt, miljaren doden, en met een stab is ALLES voorbij. 7 seizoenen opbouw, en alles weg in een paar minuten.

Ik ga alles afkijken, heb alles met plezier gekeken, maar soms zit er even een mindere aflevering in. Slikken en doorkijken. Hopelijk is de volgende aflevering beter (en dat was ie gelukkig ook!)
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Possible op mei 08, 2019, 12:07:29 pm
@ IC: Ik ben het er zeker mee eens dat sommige characters interessante keuzes maken, en de groei van die characters blijft een heel sterk punt. Maar tegelijkertijd zijn er ook veel characters die hetgeen wat hen bijzonder maakte kwijt zijn geraakt. Die extra laag waar je het over hebt zie ik dan ook niet zo direct. Heb je daar een voorbeeld van? Daarnaast is tot mijn persoonlijke spijt van de politieke intrige lang niets meer te bekennen geweest. Die is afgelopen aflevering pas weer een klein beetje terug gekomen in het gesprek tussen Tyrion en Varys. Vroeger (toen alles beter was :P) waren veel meer van de karakters semi-evil / neutral, wat zorgde voor veel meer onderlinge wrijving. En die wrijving zorgde juist voor de spanning, de mogelijkheid tot verraad, bedrog, sneaky plannetjes en achterkamer politiek. En juist daar was het waar veel karakters schitterden. Nu lijkt iedereen simpelweg goed of slecht te zijn, en is de enige vraag of Danny nog enigszins bijdraait in haar ego-trip.

@ Kaleb: Totaal eens met de scene van Ghost, alhoewel ik het idee had dat ze het misschien symbolisch probeerden over te laten komen. Jon die zijn Stark kant achter zich laat / de rug toe keert, en kiest voor zijn Targaryen roots. Dan is het alleen nog steeds slecht getimed, en niet zoveel waard als een daadwerkelijk afscheid. Maar laten we eerlijk zijn, Jon en Ghost hebben sinds seizoen 5 (of zoiets?) al geen degelijk contact meer gehad.
Ik zie niet in hoe het publiek niet met vragen mag blijven zitten. Ik zit persoonlijk vol met vragen, maar niet met de juiste. Het zijn allemaal vragen waar ik niet het idee van heb dat ze ooit beantwoord gaan worden. Vragen als "Waarom moest de NK zonodig zelf Bran omleggen? Moest hij dat wel? Wat deed Bran de hele tijd? Waarom is de NK immuun voor dragonfire? Hoe zie je vanaf een draak uit de lucht geen vloot van schepen die jou blijkbaar wel kunnen zien? Hoe wist Euron dat ze daar op dat moment zou zijn? Hoe hebben ze nou uiteindelijk dat hele leger eten gegeven in Winterfell? Waarom zouden de crypts zo veilig moeten zijn (niet beginnende over de obvious skeletons in de closet oversight)? Waarom gelooft iedereen het woord van Jon / Bran direct en vraagt niemand om het boek wat Sam gelezen heeft?" Vroeger had ik vragen die aanvoelden als cliffhangers, of mysteries, die nog zouden worden uitgelegd, en waar waarschijnlijk een geweldig verhaal achter zou zitten. Nu voelen ze aan als plotholes, lazy writing, of hoe je het ook wilt noemen.

@ CB: Amen. Afgezien van de giant arbalests. Vanachter een eiland, op die range, op een vliegend beest met zulke accuracy? Had geen moeite met het resultaat, maar de manier waarop had hier ook beter uitgedacht kunnen worden.

Ik denk persoonlijk dat we gewoon ontzettend verwend zijn geraakt door de geweldige show uit seizoen 1 t/m 5. Het is nog steeds een goede show, maar hij is niet meer geweldig.

Edit: Volgorde was ergens gefokt geraakt, even aangepast zodat tekst nu staat bij degene aan wie het gericht was.
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Crackbone op mei 08, 2019, 12:15:42 pm
Waarom gooi je light cavalary vol tegen de front van een vijand die je niet kent?
Als je catapults hebt, waarom schiet je ze maar een keer?
Waarom zet je je troepen VOOR de baricades?
Fok dat, waarom zet je ze niet ACHTER je muur? Daar heb je die dingen voor!
Waar waren de archers op de battlements van Winterfell? Hoe slecht kun je je voorbereiden, vooral als de battle al even bezig is?
Het is een siege: Act like one!
Waarom gebruik je je draken niet voor, I dunno, effectiviteit?
Waar waren NK's battle-buddies?
Waarom inderdaad, zou Bran de NK kunnen lokken? Hij is een handig wapen, maar komop, dit zie je van 100 mijl aankomen.
Verstop mensen in een crypt. Waar doden liggen. Tegen een necromancer. Good job :')
De gevallene verdedigers komen terug? Wie had dat verwacht. Jon Snow sowieso niet...

and so on and so forth.


Die accuracy van die arbalest had ik eigenlijk nog niet eens over nagedacht... maar ok, resultaat was wel geestig. Was allicht beter geweest als er miljoen pijlen dat beest z'n kant op zouden komen, maar vooruit.

Wat Bran deed is ook een groot raadsel tijdens die hele battle. "Ben even weg, lol". wat?
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Possible op mei 08, 2019, 01:23:05 pm
...
and so on and so forth.


Dat niet iedereen achter de muren pastte snap ik wel. Winterfell is niet zo gigantisch, en we hadden het hier over tienduizenden troepen. Verder heb je helemaal gelijk, qua normale siege was het een afschuwelijke strategie. Het grootste argument voor de 'tactiek' die ze nu hadden was dat het de bedoeling was om de NK naar buiten te lokken, omdat hij degene is die je dood moet maken, en ze het zelfs met perfecte tactiek niet tegen de gigantische overmacht / hoeveelheid van de wights hadden kunnen winnen. En ze wilden juist dat de NK zich zo snel mogelijk liet zien (i.p.v. de battle te rekken) omdat mensen wel moe worden, en undead niet. Valt naar mijn inziens nog wel wat voor te zeggen.

Als de opstelling daadwerkelijk bedoelt was om zo veel mogelijk WW dood te maken, dan was het gewoon een shite idee. Was het bedoelt om de NK een false sense of security te geven, dan was het nog steeds een vreselijk idee, want wat was precies het idee? NK komt aan bij Bran, en dan moet Theon hem dood maken? Of Jon die de hele tijd op de draak zit? Of wilden ze hem sowieso van zijn draak afblazen? Waarom hadden ze dan niet direct zijn kant op kunnen vliegen en hem daar confronteren?
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Crackbone op mei 08, 2019, 01:47:47 pm
precies!

En neem eens even propper afscheid van je hond, Jon!

>:(
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Possible op mei 08, 2019, 02:03:40 pm
En waarom waren er zo veel 'mooie' lijken om te verbranden? Werd iedereen niet omhoog getild door de NK? Hadden die dan niet het zelfde lot moeten ondergaan als alle andere lijken die door de NK omhoog getrokken werden?
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Galvainn op mei 09, 2019, 09:51:11 am
Waarom gooi je light cavalary vol tegen de front van een vijand die je niet kent?
Als je catapults hebt, waarom schiet je ze maar een keer?
Waarom zet je je troepen VOOR de baricades?
Fok dat, waarom zet je ze niet ACHTER je muur? Daar heb je die dingen voor!
Waar waren de archers op de battlements van Winterfell? Hoe slecht kun je je voorbereiden, vooral als de battle al even bezig is?
Het is een siege: Act like one!
Waarom gebruik je je draken niet voor, I dunno, effectiviteit?
Waar waren NK's battle-buddies?
Waarom inderdaad, zou Bran de NK kunnen lokken? Hij is een handig wapen, maar komop, dit zie je van 100 mijl aankomen.
Verstop mensen in een crypt. Waar doden liggen. Tegen een necromancer. Good job :')
De gevallene verdedigers komen terug? Wie had dat verwacht. Jon Snow sowieso niet...

and so on and so forth.


Die accuracy van die arbalest had ik eigenlijk nog niet eens over nagedacht... maar ok, resultaat was wel geestig. Was allicht beter geweest als er miljoen pijlen dat beest z'n kant op zouden komen, maar vooruit.

Wat Bran deed is ook een groot raadsel tijdens die hele battle. "Ben even weg, lol". wat?

Die tactiek was inderdaad lachwekkend. Ik dacht eerst nog dat het misschien komt doordat ik als Warhammer speler inmiddels wel iets van tactiek weet, en dat de rest het niet zou zien. Maar mijn vrouw (die helemaal niks met militaire strategie heeft) zei toen die Dothraki aanvielen ook meteen: "Dat is wel een heel stomme keuze toch?" ;D

Overigens vond ik de rest van die aflevering wel prima, ondanks de wel erg donkere belichting. Het was soms erg lastig om te zien wat er gebeurde, maar die keuze vond ik wel te begrijpen; ze wilden waarschijnlijk de chaos en onoverzichtelijkheid van het gevecht weergeven, wat op zich goed gelukt is. Al was het met name bij die gevechten tussen de draken vaak niet te zien wie wie was.

Aflevering 4 vond ik dan weer enigszins tegenvallen. Er werd erg veel tijd uitgetrokken voor het feest, waar verder weinig gebeurde, en erg weinig voor de daadwerkelijke actie.

En wat me helemaal tegenvalt is dat het personage van Daenerys als enige geen ontwikkeling lijkt door te maken. Ze is nog steeds extreem impulsief, en ondanks de jaren die ze doorgebracht heeft in het gezelschap van strategisch goed onderlegde adviseurs, heeft ze nog steeds het strategisch inzicht van een kiwi. Je weet dat je vijand de beste vloot van Westeros heeft, maar toch verwacht je ongestoord door te kunnen zeilen en stuur je je "kinderen" opnieuw wel erg makkelijk de dood in...

Ik hoop serieus nog wel op een paar plotwendingen in de laatste twee afleveringen, want als geheel is het laatste seizoen tot nu toe niet heel spannend. De belachelijke "teleport" reizen uit de vorige twee seizoenen zijn er gelukkig niet meer, maar qua actie en qua verhaal is het nogal magertjes tot nu toe.
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Crackbone op mei 09, 2019, 10:34:05 am
aye, dat feest duurde ook naar wat het leek een eeuwigheid. We speelden dan ook maar "Spot the Starbucks cup" in plaast van echt het allemaal te volgen ^_^Ik snap dat ze voor extreem donker zijn gegaan, maar daardoor was voor mij de schaal weg, terwijl dat in zo'n battle juist zo belangrijk is. Miljoenen op miljoenen dead te zien tegen een handje vol verdedigers is de stuff of legends, maar het leek steeds alsof het easy managable was. Elke keer als de camera over het leger van de dead trok, kon ik totaal geen inschatting maken van de schaal.


Edit: en ow, waar ik ook mijn vraagtekens bij had:

Missandei! Ze weet, ik wordt toch wel geexecuteerd. Was dan naar beneden gesproken terwijl je Cercei meesleept! Was het enige wat toen door m'n hoofd ging ^_^
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Possible op mei 10, 2019, 08:55:59 am
Edit: en ow, waar ik ook mijn vraagtekens bij had:

Missandei! Ze weet, ik wordt toch wel geexecuteerd. Was dan naar beneden gesproken terwijl je Cercei meesleept! Was het enige wat toen door m'n hoofd ging ^_^

Laten we eerlijk zijn, dan hadden we ook allemaal geklaagd. "Wat, 7 seizoenen werken naar een confrontatie tussen Danny en Cersei, en dan gaat ze op die domme manier dood!? Boooeee!" :P

Ik kijk zelf nooit de "in the next episode of..." stukjes van GoT (deed het vroeger wel altijd bij DBZ), maar kom toch op social media al wat verschillende dingen tegen over de preview van de komende episode. Even in een minder snel leesbaar lettertype voor mensen die die dingen ook liever niet zien:

[SPOILER]

Je ziet blijkbaar in de volgende aflevering Euron heel angstig naar de lucht kijken vlak na het geluid van een draak. Maar de blik van hem is zodanig verbaasd / angstig dat het bijna niet logisch is dat dat gewoon Drogon is. Hij heeft die draken al eerder gezien, en zelfs bewezen dat hij er makkelijk eentje neer kan krijgen met wat ballista's, dus vanwaar die blik? Wederom sub-optimal writing? Of komt er daadwerkelijk een plottwist aan? Er zijn fan theorien over Drogon die eieren gelegd zou hebben tijdens zijn afwezigheid. Misschien dat de kids komen helpen? In de boeken wordt er gepraat over een gigantische draak die lang geleden verdwenen is. Misschien dat die komt opdagen? Of zou er een andere reden zijn voor zijn verbaasde blik? Misschien heeft Dany er eindelijk voor gekozen om haar draken te bepantseren? Dan zou ik de verbaasde blik ook wel begrijpen.

[/SPOILER]
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Kaleb op mei 10, 2019, 11:32:42 am
Je ziet blijkbaar in de volgende aflevering Euron heel angstig naar de lucht kijken vlak na het geluid van een draak. Maar de blik van hem is zodanig verbaasd / angstig dat het bijna niet logisch is dat dat gewoon Drogon is. Hij heeft die draken al eerder gezien, en zelfs bewezen dat hij er makkelijk eentje neer kan krijgen met wat ballista's, dus vanwaar die blik? Wederom sub-optimal writing? Of komt er daadwerkelijk een plottwist aan? Er zijn fan theorien over Drogon die eieren gelegd zou hebben tijdens zijn afwezigheid. Misschien dat de kids komen helpen? In de boeken wordt er gepraat over een gigantische draak die lang geleden verdwenen is. Misschien dat die komt opdagen? Of zou er een andere reden zijn voor zijn verbaasde blik? Misschien heeft Dany er eindelijk voor gekozen om haar draken te bepantseren? Dan zou ik de verbaasde blik ook wel begrijpen.
* Tyrion zag Drogon vliegen toen ze door Valyria voeren idd, maar die kunnen nog niet groot genoeg zijn gok ik.
* Het zou wel heel bizar zijn als die ineens op zouden duiken zonder aanleiding.
* Die 'verdwenen' exemplaren zijn 'sheepstealer' en 'the cannibal', maar die zouden inmiddels al wel overleden moeten zijn. Sheepstealer was de jongste van de 2 en die zou ergens in halverwege de 1e eeuw AC uit het ei zijn gekropen. En wat was het nu? 283 was Robbert's rebellion, dus 300 AC? Gezien dat ze 2 eeuwen noemen als de maximale leeftijd, kan die er haast niet meer zijn (al was dat nog zo tof, want die moet dan nog groter zijn dan Drogon).
* Er is flink op ingezet dat du moment dat er 3 nieuwe draken geboren waren, dat de magie ineens weer werkte (voor zowel de pyromancers, de ironborn & Toros of Myr bv). Dan zou het gek zijn als bv de cannibal er nog zou zijn.

Als Rhaegal het toch stiekem zou hebben overleefd, ondanks de pijltjes zou wel sneu "hollywood" zijn, maar ok. Niks in onmogelijk sinds ze de boeken hebben achtergelaten. Ik houd het er iig op dat het wishfull thinking is en dat er alleen nog een Drogon is (en ik vrees met grote vreze dat dat niet lang meer zo is).
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Possible op mei 10, 2019, 12:22:52 pm
Ik moet zeggen dat ik de tijdlijn een beetje uit het oog ben geraakt, maar ik heb het idee dat tussen het uitkomen van Danys eieren en het moment dat Drogon tijdelijk verdween wel ongeveer evenveel tijd zou kunnen zitten als het moment dat Drogon verdween en nu. Dus dan zouden ze misschien niet gigantisch zijn, maar wel groot genoeg om een probleem te vormen. Maar ik gok dat het waarschijnlijk iets simpelers is, ik heb niet het idee dat ze nu nog zulke grote veranderingen gaan introduceren in de laatste twee afleveringen.

Wat betreft het "magic returns with the dragons" heb je een goed punt, dan zou het inderdaad vreemd zijn dat er nog een ancient draak ergens leeft.
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Kaleb op mei 13, 2019, 10:20:21 am
Wat betreft het "magic returns with the dragons" heb je een goed punt, dan zou het inderdaad vreemd zijn dat er nog een ancient draak ergens leeft.
Precies.
En het boek 'Fire and Blood' beschrijft ook dat die drie oude draken (de 3e sneuvelde in de dance of dragons) heel bekend waren rond de Dragonount, dus "in de buurt" waren ze iig niet. Plus, Balerion was niet vooruit te branden op latere leeftijd, zelfs al amper toen Aerea hem wist te claimen en met hem naar Valerya vloog. Zou een beetje apart zijn als bv Sheepstealer op nog hogere leeftijd op eigen initiatief ineens aan zou komen vliegen.
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Possible op mei 14, 2019, 02:19:51 pm
Zou wel een super vette spin-off zijn, de periode waarin draken nog niet zo goed als uitgestorven waren. Maar gezien de CGI kosten gaat dat waarschijnlijk niet gebeuren.

Aflevering van afgelopen zondag vond ik zelf best aardig. Misschien omdat ik m'n verwachtingen bij gesteld heb, misschien omdat hij gewoon wat beter in elkaar steekt. Sure, er was nog steeds crappy writing aanwezig (This patch we decide to buff dragons and nerf balistas), maar deze keer was er iig voldoende zichtbare actie om dat goed te maken.
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Arabog op mei 14, 2019, 03:31:03 pm
Komt er stiekum toch niet een oude draak ,bedekt met goud, en dat iemand met een speciale zwarte pijl hem toch nog weet te treffen vanwege een oude wond.
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Crackbone op mei 14, 2019, 03:33:50 pm
En de laatste aflevering... Ik wil hem zograag leuk vinden.


Spoiler voor Episode 5;


- Maar Dany die compleet rampage ging zonder, naar wat het lijkt, een echt goede catalyst vond ik maar raar. Tuurlijk, ze is shaken, maar dit leek op een adrenaline fueled descent into madness. Ze was redelijk stabiel, maar Missandei weg, en knak? Geen kusje van Johnnie, en knak? Why?

- Ook de dood van Jamie en Cercei op zo'n knullige manier? Kom op zeg, dat had ook beter gekund. Joffrey en Bolton kregen nog een 'waardig' Game of Thrones afscheid.

- Vorige aflevering: One Shot a dragon van een paar mijl ver weg, auto-reload en meteen weer knallen. Maar nu, hele vloot mist alles, altijd, en alles op de muur mist ook, want plot armor. Hele battle is over binnen 5 minuten naar wat het voelt, en daarna nog een uur lang dragon-goes-wild. Ultieme Dragon Slaying Weapon, dat faalt in het slayen van dragons.

- Arya die super determined was, tegen d'r wordt gezegd: "joh, does nie", en she goes like: "ok, lol".

- Ik vond dan wel de Battle tussen de Hound en de Mountain super gaaf gedaan. Epische setting, mooi uiteinde, precies hoe het hoort!

- Wildfire: Leuk detail!

- John probeert de boel te sussen. Goed! Maar ik ben de afscheid van Ghost nog niet vergeten. De ****.

- Ik had het idee dat de Unsullied bijna tot de laatste man waren uitgeroeid. Hoe komt het in de teaser dat er nog zoveel over zijn?


Al met al: Betere aflevering dan Battle of Winterfell, en qua spektakel zat het leuk in mekaar. Ik ben entertained, maar heb toch weer een hoop "Mweh" en "wtf" momentjes er aan over gehouden. Jammer.

Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Kaleb op mei 14, 2019, 04:21:04 pm
Zou wel een super vette spin-off zijn, de periode waarin draken nog niet zo goed als uitgestorven waren. Maar gezien de CGI kosten gaat dat waarschijnlijk niet gebeuren.
Zowel de dance of Dragons, als de Blackfyre rebellion zijn prachtige onderwerpen, maar ze zijn idd wel erg "op de centen", zelfs met een mega-geld-machine als GOT. Dus die 2e is een stuk goedkoper.

Aflevering van afgelopen zondag vond ik zelf best aardig. Misschien omdat ik m'n verwachtingen bij gesteld heb, misschien omdat hij gewoon wat beter in elkaar steekt. Sure, er was nog steeds crappy writing aanwezig (This patch we decide to buff dragons and nerf balistas), maar deze keer was er iig voldoende zichtbare actie om dat goed te maken.
Yuck idd. Het plot-armour zat er duimendik bovenop en de insta-insane was..., maddening. Ruikt dus naar een einde van de Targaryens  (danny zal wel dood gemaakt worden door arya of john & john zal wel terug naar de muur gaan) en dus nooit meer dragon-riders. Zou me niet verbazen als ze dat nog accentueren door bv een set eieren te vinden en te scrappen.
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Possible op mei 14, 2019, 04:50:37 pm
SPOILERS

@ Arabog: Lol, ja, de Hobbit was ook zeker niet perfect.

@ CB: Ik vond de dood van Jamie en Cersei ok. Niet fantastisch, maar wel ok. Hetgeen dat me het meest irriteert is dat Cersei een zeer intelligente en cunning vrouw is, maar blijkbaar geen back up plan bedacht had voor het geval er iets mis zou gaan. Beetje jammer. Arya was inderdaad ook vrij makkelijk om, daar had best wel even een wat langer gesprek in mogen zitten.

Dany haar decent into madness vind ik vergelijkbaar met de turn van Anakin in SW3. Het zat er duidelijk aan te komen, maar boy that went from 0 to 100 quickly. Of beter gezegd, er zat een dipje tussendoor wat het misschien wat vreemd maakte. De opbouw van haar egocentrische waanzin en machtsgeilheid was mooi weergegeven in de laatste seizoenen, en het flippen en niet willen eten na de dood van Missandei vond ik ook mooi gedaan. Maar daarna werd ze opeens juist weer kil en berekenend, en leek er van die gekte vrij weinig meer over te zijn. Geen wallen, geen geratel, gewoon een hele harde heerster. Eigenlijk dus een stapje terug van insane. En dan slaan die bellen en dan gaat ze opeens full out? Dat vond ik bizar. Had er net een beetje meer aanleiding ingezeten, dan was het zoveel logischer geweest. Stel de volgende situatie voor: Lannister army legt wapens neer, Dany kijkt toe. Bellen beginnen te luiden. Grey Worm laat zijn guard zakken. Greyworm kijkt op naar Dany, je ziet wat van de woede in haar gezicht weg ebben. Een Lannister dude (of misschien beter Aeron die naar de kant gezwommen is en is gaan vechten in de stad, veel logischer dan toevallig bij Jamie uit te komen) pakt een zwaard op en steekt Grey Worm in de rug net terwijl hij en Dany oogcontact maken. Grey Worm sterft. En dan knapt het in Dany. Fuck die bellen, burn them all! Goede afsluiting voor Grey Worm, en een natuurlijkere manier voor Dany om gek te worden. 

@ Kaleb: Dat van die eieren zou wel vet zijn. Een heel duidelijke statement dat het niet meer wordt geaccepteerd dat iemand Dragons of Mass Destruction heeft. Jon die terug keert naar North of the Wall is zeker passend, volgens mij is haar daar veel beter op zijn plek. Maar ik ben toch bang dat er niet meer de tijd is om iedereen zulke verdiende afwikkelingen van hun plot te geven. Hoe lang duurde Return of the King nog nadat de ring vernietigd was? Ongeveer de duur van een halve aflevering? En dan moet GoT nog veel meer personages afzwaaien nadat de Big Bitch gedogend wordt...
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Crackbone op mei 15, 2019, 11:20:54 am
SPOILERSDany haar decent into madness vind ik vergelijkbaar met de turn van Anakin in SW3. Het zat er duidelijk aan te komen, maar boy that went from 0 to 100 quickly. Of beter gezegd, er zat een dipje tussendoor wat het misschien wat vreemd maakte.


om TOCH even een lans te breken voor Star Wars: Dat dipje was inderdaad gebasseerd op de films erg onduidelijk aanwezig. Maarrrrr, Clone Wars gekeken te hebben, is die descent wel een heul stuk beter weergegeven.

Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Possible op mei 15, 2019, 10:16:24 pm
Clone Wars is die animatie serie rond Anakin en Obi Wan, toch? Is dat de moeite waard om te kijken als een niet-die-hard-star-wars-fan?
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Crackbone op mei 16, 2019, 11:38:05 pm
Ik vond hem fantastisch.

Dat gezegd te hebben komt de show moeilijk op gang. Vooral vanaf het derde seizoen gaat het kinderlijke er een beetje van af en wordt het echt een spannende en goeie show. Je weet ergens natuurlijk hoe het gaat aflopen, maar toch is het zo verpakt dat het je meezuigt.

PS: de film van Clone Wars kun je gerust overslaan. Die slaat mijns inziens iets te ver door in kinderlijkheid

Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Sir Jaigo op mei 17, 2019, 07:48:55 pm
Is er al duidelijkheid over de rol van die rode komeet
Terugkeer magie en draken
En power van Lord of Light.

Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Inquisitor Constantine op mei 19, 2019, 12:30:46 am
Eerste keer dat ik wat teleurgesteld ben. De deeod van Varus? Triest... Die had meer verdiend.

Cersei en Jamie? Te makkelijk.

Dany on a rampage? Logisch, maar te makkelijk.


Mijn voorspellling? Arya, of house Stark" first of her name.

Bij de weg: waar waren de rest of de Starks deze aflevering?
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Arabog op mei 19, 2019, 09:13:53 am
Gisteren op ducosim was er wel een vrij grote groep die met de mini's speelden. Die hadden nu contact met elkaar via what app. Spel wat hier wat onderbelicht is nog. .
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Sir Jaigo op mei 20, 2019, 08:34:32 pm
En wat vonden jullie van end.

Vond het wel afronden. Had iets meer kunnen zijn
Acteurs denk klaar mee
Maar had nog wel meer uitgediept mogen worden

Ik hoop dat de boeken volgens.

Maar eindigd zoals begon
Stark(ish) in Nightwatch die beyond de wall uitrijd.

Smaakt naar meer
Spin offs.....
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Crackbone op mei 21, 2019, 08:15:50 am
onwaardig einde. Ik had graag gewild dat het anders was, maar was het gewoon niet.


Script, vooral in vergelijking met seizoenen 1-6 was bar slecht, onderontwikkelde karakters doen dingen die maar weinig logica bevatten, onwaardig afscheid van teveel karakters...

Enige redeemende factor was toch wel dat Davos opeens literair loopt te doen. Kuddos!
En Jon die toch z'n hond nog even een goeie aai geeft. Hond > rest.

Verder bleef ik achter met een behoorlijk "mweh" gevoel.
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Galvainn op mei 21, 2019, 09:38:33 am
Ik vond het einde beter dan verwacht, vooral na de nogal afgeraffelde eindes van de laatste twee seizoenen vond ik deze aflevering een stuk minder gerushed. Geen maffe teleportaties of megasnelle reizen op draken...ik kon hier wel vrede mee hebben.

Het gevoel van "had iets meer kunnen zijn" komt wat mij betreft niet zo zeer van deze ene aflevering, maar van de manier waarop de verhaallijnen in de laatste drie seizoenen werden afgeraffeld of zelfs volledig genegeerd. Ik snap dat je niet alles kunt uitleggen in een dergelijke serie, maar wat the *bleep* is het nut van Bran's three-eyed raven superpower? Hij is de hele Battle of Winterfell afwezig, maar blijkbaar heeft hij in die tijd bloemetjes geplukt ofzo, want verder kom je er helemaal niets over te weten. >:(

En zo zijn er nog wel een aantal vragen die te makkelijk onbeantwoord blijven, waardoor de naar mijn idee best sterke laatste aflevering vooral een goed fundament mist. De opbouw ernaartoe was te slordig en te weinig uitgewerkt helaas.
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: starwars op mei 21, 2019, 10:46:38 am
Voor mij was de aflevering minder slecht dan verwacht, dus wat dat betreft positief ;p

Volgens mij werkt het seizoen wel beter als je het binged, ipv per week kijkt. Ik heb nu het gevoel dat sommige verhaallijnen wat raar zijn verdeeld over de afleveringen (lange setup aan het eind van een aflevering, snelle payoff aan het begin van de volgende) dat misschien wat minder storend is als je het allemaal achter elkaar kijkt.

Maargoed, we zijn er klaar mee. En nu op naar de onvermijdelijke spinoffs. En dan weer allemaal klagen als een stel Star Wars nerds...
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Crackbone op mei 21, 2019, 11:13:38 am
Natuurlijk klagen! :D

Vreemd genoeg heb ik nagenoeg geen slecht woord voor star wars ^_^


Wat me vooral irriteerde aan de laatste aflevering was de meeting of the lords. 7 seizoenen lang schemen en plotten, iemand roept: "Laten we brandon koning maken!" en iedereen doet: "yolo, lol, goed idee". Sansa is de enige die tegengas geeft, en vervolgens zegt nog steeds iedereen vertrouwen te hebben in dat eene jochie zonder wat voor track-record van ruling whatsoever.

Break the wheel. Maar nu heb je een koning met twee wheels.

Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Galvainn op mei 22, 2019, 09:21:06 am
Natuurlijk klagen! :D

Vreemd genoeg heb ik nagenoeg geen slecht woord voor star wars ^_^


Wat me vooral irriteerde aan de laatste aflevering was de meeting of the lords. 7 seizoenen lang schemen en plotten, iemand roept: "Laten we brandon koning maken!" en iedereen doet: "yolo, lol, goed idee". Sansa is de enige die tegengas geeft, en vervolgens zegt nog steeds iedereen vertrouwen te hebben in dat eene jochie zonder wat voor track-record van ruling whatsoever.

Break the wheel. Maar nu heb je een koning met twee wheels.

Die meeting vond ik juist wel een mooie symbolische waarde hebben, al helpt het natuurlijk niet dat er geen enkele opbouw of uitleg omheen is gegeven. Zoals ik het zag, waren de 6+1 kingdoms klaar met alle oorlogen. De lords en ladies die er zitten hebben allemaal zwaar geleden in de afgelopen jaren en zijn daarom al die oorlogen zat. En al die eerdere koningen die wel een track-record hadden, zorgden alleen maar voor meer bloedvergieten. Of het een goede keuze is, is vers twee, maar ze zijn bereid om het te proberen.

Maar goed, dat is mijn interpretatie ervan. Zoals met zoveel dingen in de laatste paar seizoenen, zou wat meer uitleg of achtergrond veel geholpen hebben. Nu komt deze vergadering uit de lucht vallen, terwijl hij met een goede uitwerking een prima afsluiting had kunnen zijn.
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Sir Jaigo op mei 22, 2019, 11:55:29 am
Idee is natuurlijk dat Bran longlivety heeft, en alle geschiedenis bevat waardoor hij mogelijk betere keuzes kan maken voor het volk.

Dan nog vorige raven had zich buiten society geplaatst, er is blijkbaar iets tussen de walkers en het willen uitwissen van kennis over hoe hun te verslaan en de raven als keeper.

Maar dan nog..... ben je dan geschikt als ruler.... terwijl Jon vertrouwen en bewezen heeft in vele groepen.
Waarom dan alle opbouw en belang van afkomst.

Voor de serie zoals deze ontwikkeld heeft opzich prima eind. En open voor spin offs.

Maar ik hoop dat de boeken een andere weg nemen en ooit wel uitkomen..... ik vond 6 jaar wachten op dance of dragons als veel....
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Possible op mei 24, 2019, 11:35:01 am
Break the wheel. Maar nu heb je een koning met twee wheels.

 ;D ;D ;D

Verder volledig eens met wat je verder zegt. Wat een bullshit was het allemaal zeg. Ik ben niet perse teleurgesteld door waar het verhaal geƫindigd is, maar wel hoe het daar geƫindigd is. Ik probeer het maar beter voor mezelf te maken door te doen alsof Bran in iedereen gewarged is op bepaalde key moments en zodanig de toekomst gevormd heeft die hij als beste zag. Dan heeft zijn hele 3-eyed-raven story arc nog wat zin.

Verder zijn er zoveel vragen die niet beantwoord zijn, en zoveel plot-holes en onlogische dingen, dat ik eigenlijk niet echt kon genieten van de laatste aflevering. Big fucking disappointment. Gelukkig had ik me er al redelijk op voorbereid.
Titel: Re: Game of Thrones
Bericht door: Arabog op mei 24, 2019, 11:44:15 am
We zitten hier als vriendengroep bij seizoen 3 en net 5,6 en 7 gezien daarvan. Met wat ik gezien heb en wat ik hier gelezen heb lijkt alles vrij logisch nog. Zijn elk seizoen wel nieuwe personages die wel of niet iets toevoegen.
Al bij seizoen 1 duidelijk dat draken ooit groot worden en aan een grote slag zullen deelnemen in eindseizoen

Je ziet Bran vallen na de seksscene, zijn visioenen steeds wat sterker worden. Dus al vrij snel wel een hoofdrol richtin eind.

Elk seizoen weer ook ontbrekkende stukken die nog voor mij vaag blijven. Vermoed dat dat wel zal blijven.