GWhobby.net

Gaming & Warfare Hobby hoek => Schilderen, Converten en Scenery => Topic gestart door: Bassvdh op januari 08, 2018, 08:46:47 am

Titel: [Blog] Army of Dorramar [Update 5 februari]
Bericht door: Bassvdh op januari 08, 2018, 08:46:47 am
Na een pauze van zo'n tien jaar dan toch besloten om weer te beginnen met LotR/Hobbit/Middle-Earth Strategy Battlegame. De modellen en het spel bleven mij altijd aanspreken en nu begonnen mijn handen dusdanig te jeuken dat ik het niet meer kon laten.

Vlak voordat ik stopte met het spel had ik plannen om een Easterling leger te beginnen. Na nog een paar keer rustig door de webstore te bladeren om te kijken welke modellen ik tof vind, heb ik besloten om mijn oude plannen met enige vertraging dan toch door te zetten.

Zo begon ik gisteren met de eerste sprues die ik binnen had gekregen! Het gewone voet volk.


(https://i.imgur.com/R3s1TrBl.jpg)


Omdat ik toch ook graag wat kleine conversions doe heb ik tevens twee boogschutters een pijl gegeven. Het blijft een raar gezicht als ze hun boog aanspannen zonder pijl er in. Dit heb ik simpelweg gedaan met een stukje paperclip en de veren van een pijl uit de koker.

Ik wil met greenstuf nog een klein puntje er op maken zodat ze overeenkomen met de pijlen die de andere Easterlings vast hebben. Tevens ben ik nog van plan om pezen toe te voegen aan de boog, zodra deze geschilderd is. Ik ben alleen mijn 0,5 mm boortje kwijt, dus ik moet nog even een nieuwe scoren ergens. Ach ja, ik moet toch alles nog schilderen.  :P


(https://i.imgur.com/erLFGWQl.jpg)
(https://i.imgur.com/n0Hzw6Rl.jpg)


Ook heb ik FireForge Halberds besteld om mijn manschappen speren te geven. Ik heb maar besloten om de (ookal zijn ze heel mooi...) standaard speren te dumpen, zodat ik makkelijker de zwaardvechters kan converten. Ik wil namelijk wel één lijn hebben in de wapens, dus niet gemixed. Past ook niet bij de Easterlings als ik wapens ga mixen aangezien het een goed georganiseerd leger is. Ik heb de troepen die speren krijgen al wel voorbereid zodat ik er mee verder kan, alleen de speren ontbreken dus nog.  ::)


(https://i.imgur.com/NXv9czLl.jpg)
(https://i.imgur.com/N7f7iLvl.jpg)


En toen, na 6 uur lang bouwen en moldlines verwijderen was de eerste batch klaar voor primer! Ik heb besloten om het mezelf makkelijk te houden door de pijlenkokers los te houden. Om te zorgen dat ik ze alsnog makkelijk met een drupje plasticlijm kan bevestigen na het painten heb ik een stukje van de rug afgeplakt. Ik heb gekozen voor een spraycan basecoat van Retributour Armour, omdat het grootste gedeelte van de pop toch goud is en dit vaak een lastige kleur is om mooi egaal en dun aan te brengen.


(https://i.imgur.com/mWhhj1Fl.jpg)
(https://i.imgur.com/mbAJqw6l.jpg)
(https://i.imgur.com/Tc20ZmFl.jpg)


Ondertussen was het al avond geworden, de tijd vliegt als je lekker bezig bent... Dus ik heb besloten om nog even snel één pop te doen als test voor het kleurenschema. Ik wilde toch nog even zien of de door mij gekozen kleuren mooi matchen als het eenmaal samen gebracht is. Over het resultaat was ik zeer tevreden! Er moeten uiteraard nog wel highglights toegevoegd worden alsook enkele andere details. Ik wil bijvoorbeeld de bolletjes op het pantser en schild nog als mooi felgroene smaragden schilderen voor wat meer kleur contrast. Ook wil ik het houten deel van het schild nog van een houtnerf voorzien.

Tot slot heb ik alvast de pijlenkokers geschilderd en toen vond ik het welletjes voor één dag. De veren moeten nog een witte drybrush krijgen en de kokers wil ik nog een highlight geven.


(https://i.imgur.com/AQgqL2ll.jpg)
(https://i.imgur.com/zHPIg7Hl.jpg)
(https://i.imgur.com/JZSPBJhl.jpg)


Komende week lekker verder schilderen aan de infanterie. Bovendien komt er ook nog een Nazgûl op Fell Beast binnen en een doosje Kataphrakts deze week, dus kan ik lekker bouwen! Ik wil de Fell Beast en de paarden met de Airbrush gaan proberen, dus dat wordt een primeur voor mij aangezien ik dat nog nooit ondernomen heb...

To be continued!
Titel: Re: [Blog] Easterlings of Rhûn
Bericht door: Wicked Dwarf op januari 08, 2018, 09:32:17 am
Ik vind je halberd/piek/speer idee erg vet moet ik zeggen! Netjes dat je alles aanpakt. Geldt ook voor de pijlen, ben heel erg benieuwd naar het eindresultaat met pezen erbij.
Wat ga je doen met het pantser, als in schaduw? "Simpele" wash/shade?
Titel: Re: [Blog] Easterlings of Rhûn
Bericht door: Bassvdh op januari 08, 2018, 10:15:19 am
Thanks! Ik wilde inderdaad wel alternatieve pieken om converten makkelijker te maken maar wilde wel een mooie gedetailleerde versie behouden. Na lang zoeken viel mijn oog uiteindelijk op deze.  :D

Het pantser heeft nu al een bruine wash voor de schaduw. Misschien dat ik er nog een tweede wash overheen gooi voor wat meer effect. Ook wil ik waarschijnlijk nog een highlight met dezelfde kleur goud doen en daarna een edge highlight met dezelfde kleur goud gemengd met zilver. Even testen wat het mooiste wordt!
Titel: Re: [Blog] Easterlings of Rhûn
Bericht door: Arathorn op januari 08, 2018, 11:04:15 am
Even voor je verder gaat, je pijlen zitten aan de verkeerde kant van de boog ;)
Titel: Re: [Blog] Easterlings of Rhûn
Bericht door: Bassvdh op januari 08, 2018, 11:12:09 am
Even voor je verder gaat, je pijlen zitten aan de verkeerde kant van de boog ;)

Damn, goede tip.  :-X
Titel: Re: [Blog] Easterlings of Rhûn
Bericht door: YellowSkin op januari 08, 2018, 12:54:42 pm
Mooi kleurenpatroon, ben zelf ook fan van ‘simpele’ kleuren schema’s. Ben benieuwd hoe je houtnerven gaat doen. Kleine krasjes maken met je hobby knife?
Titel: Re: [Blog] Easterlings of Rhûn
Bericht door: Bassvdh op januari 08, 2018, 01:34:44 pm
Thanks! Ik wil eerst proberen om het gewoon te painten met dunne donkere lijnen en daarmee de houtnerf te immiteren. 
Titel: Re: [Blog] Easterlings of Rhûn
Bericht door: Helm op januari 08, 2018, 07:33:26 pm
Zoals ik eerder zei; goed bezig!
Titel: Re: [Blog] Easterlings of Rhûn
Bericht door: Woudschim op januari 09, 2018, 10:28:02 am
Ziet er vet uit! :D

Inderdaad ook een stuk beter met echte pijlen op de boog. :)
Titel: Re: [Blog] Easterlings of Rhûn
Bericht door: Bassvdh op januari 10, 2018, 12:35:43 pm
Weer wat verder gewerkt een de manschappen!

Met dank aan Arathorn nog even de pijlen correct op de bogen gelegd (:-[) en ook meteen verder afgewerkt met een punt. Ze komen nu iets minder mooi uit bij de hand, maar ik hoop dat het minder opvalt zodra ik ook de pezen er aan maak. Tevens zijn eindelijk mijn 0,3 tot 1,0 mm boortjes binnen en heb een testje gedaan om de pezen op de boog te krijgen. Dit is met enorm veel gepriegel gelukt, maar heb er nog geen foto van gemaakt. Bovendien heb ik alleen zwart draad liggen thuis, want ik heb niet zo veel witte kleding... Van de week ergens even wit draad scoren dus wat ik geel/bruin kan verven!


(https://i.imgur.com/aFZOa8el.jpg)


Tevens zijn de FireForge pikes(/halberds) binnen! Ik moet zeggen dat ze van zeer hoge kwaliteit zijn, erg nette casts en zeer dunne of zelfs helemaal geen moldlines. Deze sprues liggen qua kwaliteit echt op één lijn met de recente plastics van GW. Uiteraard ben ik meteen aan de slag gegaan en heb ik de poppen van hun nieuwe wapens verzien. Als ik er heel objectief naar kijk zijn de schachten eigenlijk een tikkie te dik voor LOTR-scale, maar ik lig er niet wakker van want ze zien er prachtig uit!


(https://i.imgur.com/qbnk2Qfl.jpg)
(https://i.imgur.com/iTkcqE0l.jpg)


Tot slot nog even het testmodel afgemaakt. Ben er zeer tevreden over. Alleen de highlights moeten nog en ook de base wordt nog anders. Ik had per ongeluk Agrellan Badlands meegenomen i.p.v. Agrellan Earth... Deze laatste is nu in ieder geval onderweg samen met Amdur en een Warpriest.  ;D De kleur van de base ben ik verder tevreden over, alleen de rand is nog een slag te donker daar ga ik een lichtere bruin voor gebruiken.

De houtnerfen op het schild zijn verder ook zoals ik ze voor ogen had en voor de kleur afwisseling uiteindelijk gekozen voor saffieren/lapis lazuli in plaats van smaragden. Maar dit had vooral te maken met het feit dat ik weinig groene kleuren heb...  ::)


(https://i.imgur.com/gBDG0tOl.jpg)


De huidige stand van zaken:


(https://i.imgur.com/KHsR5yyl.jpg)
Titel: Re: [Blog] Easterlings of Rhûn [Update 10 januari]
Bericht door: Arathorn op januari 10, 2018, 01:47:22 pm
Ziet er goed uit! Wel weer jammer dat je me Arabog noemt ;)
Titel: Re: [Blog] Easterlings of Rhûn [Update 10 januari]
Bericht door: Bassvdh op januari 10, 2018, 01:56:35 pm
Ziet er goed uit! Wel weer jammer dat je me Arabog noemt ;)

Darn.  >:(

Even aangepast, nogmaals dank voor de feedback.  ;D
Titel: Re: [Blog] Easterlings of Rhûn
Bericht door: Inquisitor Constantine op januari 10, 2018, 02:51:00 pm

Met dank aan Arathorn nog even de pijlen correct op de bogen gelegd (:-[) en

Ehm... op die foto van vandaag liggen ze toch echt verkeerd. Een pijl zit altijd aan de binnenkant van de boog.

Bij de oude bogen laat je hem namelijk op je duim rusten.

(http://media.gettyimages.com/vectors/strong-archer-with-bow-and-arrow-vector-id181998717?s=170667a&w=1007)

(https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/8f/db/53/8fdb53fb270974437115944f1a896a8a.jpg)

Op die foto van 8 januari zijn ze dus correct.

Titel: Re: [Blog] Easterlings of Rhûn [Update 10 januari]
Bericht door: Bassvdh op januari 10, 2018, 03:04:39 pm
Dan zijn de officiële casts van GW ook verkeerd, want de modellen die een pijl aanleggen hebben ze ook links van de boog liggen.

Zie voorbeeld hier (http://www.hourofwolves.org/images/armies/east/1_easterling1.jpg).
Titel: Re: [Blog] Easterlings of Rhûn [Update 10 januari]
Bericht door: Arabog op januari 10, 2018, 04:36:42 pm
Bedankt voor het noemen van mijn naam ergens. lol

De zuiderlingen op de foto hebben inderdaad andere techniek als de easterlingen. Maar volgens mij hebben de meeste modelen in de lotr range nergens de pijlen echt op model zitten en zijn de easterling een uitzondering. Pezen hebben volgens mij geen enkel model.

Wel apart om ze eerste goud achtig te spuiten en dan te kleuren. al is inderdaad meeste pantser allemaal die kleur.

Titel: Re: [Blog] Easterlings of Rhûn [Update 10 januari]
Bericht door: Bassvdh op januari 10, 2018, 04:48:24 pm
Wel apart om ze eerste goud achtig te spuiten en dan te kleuren. al is inderdaad meeste pantser allemaal die kleur.

Het was rode primer of gouden primer (omdat deze twee kleuren zeer dominant zijn op het model).

Omdat goud vaak lastig is om mooi strak aan te brengen met kwast en rood enorm makkelijk, heb ik er voor gekozen om een gouden primer te nemen. Vond ik zelf geen hele rare keuze.  :D
Titel: Re: [Blog] Easterlings of Rhûn [Update 10 januari]
Bericht door: morbal op januari 10, 2018, 05:04:44 pm
Ik ben zelf niet zo'n fan van gekleurde primer, maar ik moet zeggen dat je het wel heel mooi hebt gedaan, zeker voor zo'n afschuwelijke casts.

Over de halbards ben ik niet zo'n fan. Ik vind de originele mooier. Maar ik snap wel volledig dat je geen  volle sprue wilt kopen om die 2 extra halberds te hebben. En dan juich ik het wel toe om ze allemaal dezelfde te geven.

Ik ben zeer benieuwd wat je verder met dit leger zal doen!

@ arabog er zijn nog enkele modellen in de reeks met een pijl op de boog, plasticke galadrim en osgiliat veterans om er 2 te noemen. Het zijn spijtig genoeg wel uitzonderingen. (een paar rohan modellen hebben dat ook dacht ik, en voor evil zijn er dacht ik haradrim, easterling, corsair en urukhai crosbows. Maar veelal is het die zelfde pose die een pijl oplegt.)
Titel: Re: [Blog] Easterlings of Rhûn [Update 10 januari]
Bericht door: Woudschim op januari 10, 2018, 07:34:52 pm
Beide kanten van de boog zouden kunnen kloppen en zijn in onze eigen geschiedenis, afhankelijk van techniek en de specifieke soort boog gebruikt. :)
Titel: Re: [Blog] Easterlings of Rhûn [Update 10 januari]
Bericht door: Bassvdh op januari 11, 2018, 08:21:48 am
Nog even een kleine update. Gister kwam er een klein pakketje binnen....  ;D En uiteraard kon ik het niet laten om het schilderen even te stoppen en meteen te gaan bouwen!

De casts waren op zich redelijk, Amdur te voet had alleen een gebroken ornament op zijn helm en de War Priest had een flink verbogen speer. Ik heb eerlijk gezegd niet eens moeite gedaan deze recht te buigen, maar heb deze er per direct afgeknipt, uitgeboord en vervangen door een schacht van de FireForge halbards. Die heb ik immers toch genoeg liggen.

Amdur te paard was helaas een ander verhaal, dat leek meer op een Freddy Kreuger als op een Easterling zo veel flash zat er op de sprue. Ook heb ik aardig wat moeten buigen en opvullen met Greenstuff. Uiteindelijk ziet hij er verder wel goed uit, alleen heeft het paard wat ielige beentjes. 

Hopelijk komen vandaag of morgen ook nog de Kataphrakts en de Fell Beast binnen, dan is mijn leger compleet en kan ik aankomende week als ik vakantie heb lekker los gaan met painten!  ;D

(https://i.imgur.com/04Tsdmhl.jpg)
(https://i.imgur.com/PVqWZ7el.jpg)

Titel: Re: [Blog] Easterlings of Rhûn [Update 11 januari]
Bericht door: Coenus Scaldingus op januari 11, 2018, 02:56:48 pm
Ah, de goede oude waar-zit-een-pijl-op-een-boog discussie. Nog leuker dan die over rug- of heup pijlenkokers. Het enige juiste antwoord naar mijn weten is dat beiden mogelijk zijn en historisch gebruikt werden, afhankelijk van een aantal factoren.

Het belangrijkste is hoe de pees door de rechterhand vastgehouden wordt. Indien met een duimring (typisch in Oost-Europa en het Midden-Oosten) draait de pees bij het loslaten linksom, waardoor de pijl naar links getrokken wordt. Het is dan beter de pijl rechts van de boog te leggen, omdat deze er anders af kan rollen. De pees vasthoudende met 2-3 vingers (wijsvinger boven, middel- en mogelijk ringvinger onder de pijl), zoals gebruikelijk in West-Europa, is precies andersom; bij het loslaten draait de pees naar rechts en zou je de pijl van de boog wegtrekken indien deze er rechts op zou zitten. Een tweede factor is nog het gebruik van bogen te paard (wederom gebruikelijk in het oosten, wellicht niet toevallig dat juist daar de duimringen gebruikt werden), waarbij het me een stuk makkelijker lijkt de pijlen in 1 vloeiende beweging rechts op de boog te leggen wanneer je hobbelend rondgaloppeert.

En zoals je zegt, een van de Easterlings heeft de pijl al links van de boog liggen, dus dat lijkt me een zeer goede keuze.  :P

Benieuwd hoe ze er straks met boogpezen uitzien, het kost altijd wat moeite maar vind dat het zelf ook wel waard voor de verbetering die het oplevert. Enige nadeel is dat sommige bogen wellicht wat verbogen moeten worden, daar de boogpees anders van elastiek gemaakt zou zijn ofzo (toevallig zoals bij het eerste plaatje van Inquisitor Constantine).
Het kan mogelijk ook een idee zijn enkele van de originele hellebaard/pieken te laten zitten (of bij een volgende set) om deze figuren als de elite Black Dragons (met wat luxere wapens) te gebruiken. Maar andere kleurtjes of een andere aanpassing kan ook, als je ze überhaupt van plan was in te zetten.
Titel: Re: [Blog] Easterlings of Rhûn [Update 11 januari]
Bericht door: Flame of the West op januari 11, 2018, 04:22:06 pm
Ziet er goed uit en je hebt het tempo er lekker in (daar kan ik nog wat van leren)!
Titel: Re: [Blog] Easterlings of Rhûn [Update 11 januari]
Bericht door: Helm op januari 12, 2018, 10:48:33 am
Hah, vindt jij bouwen wellicht leuker dan schilderen? Ik heb daar echt een enorme hekel aan.  :)

Heb je een streefdatum voor wanneer en met hoeveel punten je leger af moet zijn?
Titel: Re: [Blog] Easterlings of Rhûn [Update 11 januari]
Bericht door: Bassvdh op januari 12, 2018, 01:31:10 pm
Hah, vindt jij bouwen wellicht leuker dan schilderen? Ik heb daar echt een enorme hekel aan.  :)

Heb je een streefdatum voor wanneer en met hoeveel punten je leger af moet zijn?

Ik heb toevallig gewoon mijn hele (600 punten) leger in één bups besteld. Vandaar dat er nu nog veel gebouwd wordt! Gister heb ik mijn Fell Beast en Kataphrakts binnen gekregen, deze zijn reeds bijna afgebouwd.

Vanaf volgende week kunnen jullie een hoop schilder updates verwachten, dan wordt er (voorlopig...) niet meer gebouwd.  :D

Een datum heb ik nog niet voor ogen, aangezien ik eerst nog wat oefen potjes wil spelen voordat ik me aanmeld voor een toernooitje. Volgende week ben ik vrij, dan ga ik in ieder geval met mijn neefje een pot spelen (beide pas net weer begonnen na zo'n 10 jaar).

Titel: Re: [Blog] Easterlings of Rhûn [Update 18 januari]
Bericht door: Bassvdh op januari 18, 2018, 08:33:08 pm
En weer even een flinke update!

Ondertussen een mooie base gemaakt voor Khamûl. Het Elfen schild vond ik niet goed passen bij de sfeer, dus deze heb ik weg gevijld en vervangen door een dode Easterling. Na veel kloten met de bevestiging en magneten uiteindelijk toch maar gekozen voor een vaste stok. Ik heb een oude afgebroken kwast gebruikt en het gat in de Fell Beast op maat geboord. Blijft top zitten zo!


(https://i.imgur.com/bglfboTm.jpg)
(https://i.imgur.com/ntQOAxdm.jpg)


Tevens de Nazgûl helemaal afgemaakt en in de vernis gezet. Erg tevreden over het resultaat.


(https://i.imgur.com/nw2pFy2l.jpg)
(https://i.imgur.com/DJeDiuxl.jpg)


De paarden van de Kataphrakts zijn ook helemaal af, inclusief base! Ik ben ook begonnen met de ruiters zelf, waarvan ik er één een gemagnetiseerde arm heb gegeven zodat ik hem kan inzetten als normale ruiter of als banner.


(https://i.imgur.com/3IEPZMNl.jpg)
(https://i.imgur.com/lZMcT8Yl.jpg)
(https://i.imgur.com/aoOSbCfm.jpg)


Tot slot bezig geweest met Amdûr en de War Priest, maar daar moet nog het e.a. aan gebeuren!


(https://i.imgur.com/qpZ3A7Gm.jpg)
Titel: Re: [Blog] The army of Dorramar [Update 29 januari]
Bericht door: Bassvdh op januari 29, 2018, 02:32:14 pm
Weer een update!  ;D Ik heb ondertussen Amdur en de War Priest afgemaakt. Ik heb er niet extra veel tijd aan besteed zoals de Fell Beast, welke echt een centerpiece is, maar heb ze wel gewoon naar een mooie standaard geschilderd in lijn met de rest van het leger.

Tevens heb ik 10 man bijna helemaal af gekregen met zwaarden/pieken. Ik moet alleen nog de saffieren op het schild en op hun buikpantser schilderen. Ik heb ook 8 man met bogen bijna af, daaraan moet ik alleen nog wat finishing touches aan doen en daarna de bases nog. Helaas geen foto's van geschoten.


(https://i.imgur.com/kPwAWF3h.jpg)
(https://i.imgur.com/fSxhrpeh.jpg)
(https://i.imgur.com/M4XgRjfl.jpg)


Ook ben ik lekker aan het oefenen met mijn neefje! We zijn allebei weer begonnen na zo'n 10 jaar, hij speelt Isengard/Mordor maar heeft ook nog een hele berg High Elves en Rohan liggen.

Ik heb me ingeschreven voor het Golden Balrog toernooitje eind februari, dus kan de oefening goed gebruiken. Om mijn 700 punten leger af te krijgen voor het toernooi moet ik (na de boogschutters) nog 5 ruiters en 12 infanterie afschilderen. Dus ik ben er al bijna.


(Die knalrode Sentinel was even Shelob deze game... :P)
(https://i.imgur.com/dNjaVtEl.jpg)


En uiteraard kon ik het niet laten om een stukje fluff te schrijven voor mijn leger (deze zwak heb ik ook bij 40k). Dit heb ik meteen in een armylist voor Golden Balrog verwerkt.

Under the banners of the high Lord Aldhûr, the city of Dorramar lies in the south of Dorwinion. It is often called 'the city of gold en steel', as it is renowned for their great smiths who produces beautiful jewellery and razor-sharp weapons, both famous across all of Rhûn and beyond.

Now Mordor calls upon its allies for a great war in the west of Middle-Earth, and sends the former king of Rhûn, Khamûl, to gather the armies of the Eastern Kingdoms. High Lord Aldhûr answers, and sends his most trusted lieutenant, Amdûr, to lead the army of Dorramar to the west.


Dorramar is een zelf verzonnen naam, gebaseerd op Dorwinion. Het is een samenstelling van Dor (Sindarin voor land) en Dramar (Westron voor smit). Aldhûr is ook een zelf verzonnen naam gebaseerd op Amdûr.


(https://i.imgur.com/NLte9pYl.jpg)
Titel: Re: [Blog] Army of Dorramar [Update 29 januari]
Bericht door: morbal op januari 29, 2018, 08:32:57 pm
Zeer mooi geschilderd!
De halberds lijken het ook goed te doen.

Ik vermoed dat je 2 punten overhad? want black dragon aan een banner geven is een aparte keuze.
Titel: Re: [Blog] Army of Dorramar [Update 29 januari]
Bericht door: Bassvdh op januari 30, 2018, 06:16:20 am
Ik had inderdaad 2 punten over en om het niet onnodig moeilijk te maken maar gewoon de banner de upgrade gegeven. Anders moest ik weer één van de andere poppen gaan markeren ofzo. De hogere fight zal ik niet veel aan hebben maar de hogere courage red hem misschien nog van wegrennen na het breken.
Titel: Re: [Blog] Army of Dorramar [Update 29 januari]
Bericht door: Arabog op januari 30, 2018, 11:16:48 am
Weet niet of het aan de foto's Licht maar vind alles nu nog een beetje mat en eentonig.
Prima details op bases maar zou er nog net een highlight extra op zetten om het er uit te laten springen. Zelfde geld voor armour en rode kleding. licht silver op wat arour en wat lichte accenten op kleding.
Titel: Re: [Blog] Army of Dorramar [Update 29 januari]
Bericht door: Flame of the West op januari 30, 2018, 04:27:16 pm
Ziet er goed uit!
Titel: Re: [Blog] Army of Dorramar [Update 29 januari]
Bericht door: Ingold op januari 30, 2018, 07:40:23 pm
Indrukwekkend hoe snel je alles gebouwd en geschilderd hebt. In eerste instantie dacht ik dat die halberds niet zouden passen, maar dat ziet er echt tof uit! Ik moet me wel aansluiten bij Arabië, het oogt een beetje vlak nog. Ik mis op de kleding nog een highlight.

Ga he nog verder dan 600 punten of laat je het hierbij?
Titel: Re: [Blog] Army of Dorramar [Update 29 januari]
Bericht door: Bassvdh op januari 31, 2018, 07:43:39 am
Thanks allemaal voor de comments!

Dat de kleding valk lijkt kan twee oorzaken hebben, ten eerste omdat ik alleen en wash en één highlight heb gedaan (net als het pantser). Ik heb hier voor gekozen zodat ik snel door kon werken en niet extreem lang bezig zou zijn een heel leger af te ronden (vandaar dat ik zo snel ga :P). Ten tweede zijn de modellen gecoat met een matte vernis die de boel wat vlakker/doffer maakt, maar wel mooi mat.

Ik hen gister de boogschutters afgerond (alleen nog de saffieren op hun harmas). Ik heb deze foto onder de lamp gemaakt waardoor hij wel een beetje overbelicht is en de kleur niet helemaal eigen is, maar wellicht is de kleding hierop wat duidelijker te zien.


(https://i.imgur.com/Am2OFacl.jpg)


Binnenkort verder met de pesen aan de bogen maken en de ruiters.

Ik heb tot nu toe modellen gekocht voor max 700 punten, daar houd ik het voorlopigg wel bij. Daarmee eerst eens flink gaan spelen.  :D
Titel: Re: [Blog] Army of Dorramar [Update 29 januari]
Bericht door: morbal op januari 31, 2018, 10:02:25 am
Kwa kleding leunt dat volledig aan bij mijn eigen schilderstijl, kleur, 1 highlight en een wash. Moet volgens mij ook niet veel meer zijn, als het doel spelen is en niet prijzen winnen/ vitrine only. Ik moet wel zeggen dat jij het een pak beter doet dan mij.
Ik ben benieuwd naar de rest van het leger en hoe alles er samen uit gaat zien.
Titel: Re: [Blog] Army of Dorramar [Update 29 januari]
Bericht door: Bassvdh op januari 31, 2018, 03:14:55 pm
Thanks! Ik aim ook op een (goede) tabletop kwaliteit met dit leger. Ik heb mijn Imperial Guard al om helemaal los te gaan met details.  :P
Titel: Re: [Blog] Army of Dorramar [Update 5 februari]
Bericht door: Bassvdh op februari 05, 2018, 03:35:43 pm
Afgelopen weekend weer lekker gewerkt aan de Easterlings! Zo hebben mijn paarden nu ook eindelijk ruiters en heb ik de lopende War Priest en banier drager gebouwd! Uiteraard waren de speren van de Finecast modellen niet om over naar huis te schrijven, dus die heb ik maar meteen afgeknipt en vervangen.

Ik moet nu nog vijf man met pieken, vijf man met zwaard en de banierdrager afmaken dan is mijn 700 punten leger compleet af. Dan moet ik alleen nog lopende Amdur en lopende War Priest schilderen voor als ze van hun paard geschoten worden. Ik heb nog geen vervanging voor lopende Kathaprakts en Khamul… Dat ga ik helaas niet redden voor mijn eerste toernooitje eind deze maand ben ik bang.


(https://i.imgur.com/DBJVy0Sl.jpg)
(https://i.imgur.com/MvUEtigl.jpg)
(https://i.imgur.com/ryAzGw2l.jpg)
(https://i.imgur.com/nZyNbbUl.jpg)