GWhobby.net

Gaming & Warfare Hobby hoek => Schilderen, Converten en Scenery => Topic gestart door: Pil op november 29, 2007, 01:44:50 pm

Titel: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Pil op november 29, 2007, 01:44:50 pm
Hee mensen, ik kreeg laatst een bestelling binnen met o.a. een tube Vallejo plastic putty, dit inspireerde mij om deze thread op te starten, het idee is erachter dat we een soort encyclopedie maken van verschillende modelleermaterialen (putty, lijm, verf en andere toebehoren), zodat mensen makkelijk informatie kunnen vinden over verschillende materialen. Ik heb een paar richtvragen opgesteld maar je review mag natuurlijk alle info bevatten die jij belangrijk vindt.


Ik zal gelijk de spits afbijten:

Green stuff


Wat is het?

Green Stuff is een twee componenten epoxy putty. Je moet de twee delen (groen en geel) goed door elkaar kneden, als je dat hebt gedaan is het ongeveer een uur lang goed bewerkbaar, na een uur wordt het taaier en niet zo goed bewerkbaar en na ongeveer een dag is het volledig uitgehard.

Wat kan je ermee doen?
Green stuff (ook wel Kneadatite blue/yellow epoxy putty) wordt (o.a.) gebruikt om modellen mee te sculpten. Je kan er gaten in modellen mee opvullen en extra details op mini's sculpten. Het is vrij elastisch en daardoor is het ook geschikt om mallen van bepaalde delen van figuren te maken, waar je vervolgens met een ander stukje green stuff weer een afdruk van kan maken. Omdat het ook wat elastisch is wanneer het uitgehard is is het erg geschikt hiervoor. Deze techniek noemt men "green stuff casting".

Green stuff kan je het beste in de vriezer bewaren, dan blijft het langer vers, en verse Green stuff is zachter en makkelijker kneedbaar. Green stuff is ook erg plakkerig, omdat dat vaak problemen oplevert bij het sculpten kan je je vingers en je gereedschap nathouden met water (niet met speeksel want het is giftig!). Een alternatief is om vet te gebruiken, zoals vaseline of olie. Dit neemt de plakkerigheid helemaal weg maar dat betekent ook dat de green stuff niet goed met zichzelf kan plakken (en er spleetjes inkomen), en dat verf er niet meer goed op houdt. Als je green stuff mallen gaat maken dan is wat vet als smeermiddel essentieel om te voorkomen dat de verschillende onderdelen aan elkaar plakken.

Een andere manier om de plakkerigheid wat te verminderen is om het gemengde green stuff eerst even een kwartiertje te laten uitharden voordat je ermee gaat werken, dat werkt ook prima :)

Waar kan je het kopen en wat kost het?
Elk Games Workshop verkooppunt verkoopt het, het kost daar 7,50 voor ongeveer 20cm. Je kan het ook online bestellen bij diverse bedrijven, dan is het meestal goedkoper. Links zijn welkom, maar een google zoektocht naar "kneadatite" levert al wat op ;)


Vallejo Plastic Putty

Wat is het?

Vallejo Plastic Putty is in feite gewoon hele dikke acrylverf in een tube, je knijpt het eruit en dan komt het er in een dun, wit worstje uitgelopen en dan kan je het bewerken. Als het opdroogt is het net als andere opgedroogde acrylverf, het krimpt niet in maar het is wel vrij broos, korrelig en niet superhard. Het droogt, afhankelijk van de dikte, vrij snel op (een kwartiertje ofzo)

Wat kan je ermee doen?
Het is te slap om mee te sculpten tenzij je een drol wilt maken (waar het denk ik perfect voor is ;)), maar ik denk dat het wel nuttig om kleine gaatjes op te vullen en ook om wat structuur aan te brengen op bases en dergelijken. Het makkelijke aan dit spul is dat het kant en klaar uit de tube komt, het is goed houdbaar en je hoeft niks te mengen en niet lang te wachten.

Waar kan je het kopen en wat kost het?

Bison Houtlijm Topspeed

Wat is het?
Houtlijm. En ik ben misschien bevooroordeeld, maar volgens mij is dit wel de koning van de houtlijmen, in ieder geval is het voor onze hobbytoepassingen zeer geschikt. Zoals de naam suggereert droogt deze houtlijm veel sneller dan normale houtlijm (dikke lagen moeten nog steeds een nachtje opdrogen overigens), maar een ander groot voordeel van deze lijm is dat hij veel plakkeriger is dan goedkope houtlijm/alleslijm, en dat maakt hem zeer geschikt voor terrein en bases (de hoofdtoepassingen voor deze lijm in onze hobby).

Wat kan je ermee doen?
Flock op bases lijmen, als je het (nagenoeg) onverdund in een redelijk forse laag aanbrengt dan blijft zand en flock goed zitten, het is nog niet zo sterk als superlijm wat dat betreft, maar wel een goede tweede. Verder is het geschikt om flock op terrein te lijmen, en lijmt het foamcore ook heel snel (lijm aanbrengen, tegen elkaar aanduwen en klaar!).

Waar kan je het kopen en wat kost het?

Ik heb het topic even gestickied, Aragorn
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: oxayotl_d op december 17, 2007, 01:33:50 pm
Tamiya Smoke
(helaas geen foto van het potje, wel van de afwerking met smoke)
(http://i30.photobucket.com/albums/c308/oxayotl/voorbeeldsmoke.jpg)


Wat is het?

Tamiya smoke is een wash speciaal voor metaal-kleurige vlakken. Waar een normale zwarte wash 100% zwart is, is deze zo aangepast dat hij wat meer metaal-achtiger is, en zo mooier blend met de ondergrond.

Wat kan je ermee doen?
Je kunt je metaal ermee washen, en een realistischer effect geven. Verdunt is het hee mooi op metaal, onverdunt voor geoliede delen. Je kunt deze smoke mengen met andere washes (bijv. met een beetje flesh wash krijg je echt realistische olie). Vergeet alleen niet een appart bakje water te pakken, gezien de sructuur van deze acryl-verf anders is dan de meesten acryls.

Waar kan je het kopen en wat kost het?
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Pil op december 18, 2007, 01:30:50 pm
Plasticine

(http://www.barbarareid.ca/graphics/images_plasticine01.jpg)

Wat is het?
Plasticine is niet meer dan een soort speelgoedklei die nooit hard wordt die je bij speelgoedwinkels kan halen, het komt meestal in een scala aan felle kleurtjes.

Wat kan je ermee doen?
Het wordt dus nooi hard en is daarom niet geschikt om mee te sculpten, als het warm wordt (na een tijdje kneden bijvoorbeeld) wordt het nog zachter en vettig, als het kouder is is het wat stugger. Ik gebruik het vooral om de spleten in slottabases op te vullen, op die plek maakt het niet uit dat het zaht blijft en als er daarna een laag houtlijm en zand overheen gaat is dat stevig genoeg. Omdat het zacht blijft hoef je het niet te mengen en kan je het meteen gebruiken, het is ook erg goedkoop. Naast bases kan je er eventueel kleine gaatjes in modellen mee opvullen, ik raad dan wel aan om er een laagje superlijm overheen te doen.

Waar kan je het kopen en wat kost het?
Het is bij elke speelgoedwinkel wel te halen, het kost niet veel (een paar euro voor een levenslange voorraad). Het is zeker geen wondermiddel maar gemakkelijk voor bases :)


Magic Sculp

(http://soldats.empire.free.fr/figurine/accessoi/magicscu.jpg)

Wat is het?
Magic Sculp is een twee componenten epoxy putty. De twee componenten komen in aparte bakjes en moet je 1:1 doseren en mengen. De structuur van de losse componenten lijkt erg op Milliput, de bakjes zitten ook niet tot de rand vol, in plaats daarvan zit in elk bakje gewoon een grote brok waar je een stukje af kan scheppen/snijden/plukken. Eenmaal gemengd is het ongeveer 3 uur bewerkbaar, niet echt geschikt voor snel werk dus. De structuur van gemengde Magic Sculp doet mij het meest denken aan Plasticine maar dan plakkerig en niet zo vettig.

Wat kan je ermee doen?
Sculpten, gaatjes opvullen en dergelijken. Het werkt heel anders dan Green Stuff, is niet elastisch en het plakkerige aspect maakt het soms lastig om mee te werken, daar moet je dus wat tegen doen. Ik heb geloof ik ergens een tutorial gelezen waarin iemand de plakkerigheid wegnam door het stukje magic sculp in talkpoeder te rollen, ik heb hier geen ervaring mee. Al met al kan ik het voor onze doeleinden niet geweldig aanraden, maar ik heb nog niet veel ervaring. Een voordeel van Magic Sculp is wel dat het vrij goedkoop is (ongeveer tien euro voor redelijk veel materiaal, grotere emmers zijn nog veel voordeliger maar dat zijn hoeveelheden waar wij niks aan hebben), dus je kan er wat makkelijker scheutig mee om gaan.

Waar kan je het kopen en wat kost het?
Diverse online verhandelaars, in Nederland bij Miniatuurwereld.com: http://www.miniatuurwereld.com/index-ned.htm
8 euro voor 100 gram
Ook bij em4miniatures: www.em4miniatures.com, 5 pond 50 voor eenzelfde hoeveelheid
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: motorway op maart 27, 2008, 04:21:29 pm
Volgens mij is greenstuff helemaal niet giftig.

Citaat
The Kneadatite Blue/Yellow (green stuff) is NOT "carcinogenic". That was a rumor started by a competitor back in 1992-3. I have the MSDS on it and anyone can also get it from PSI to see for yourselves what is in the putty.

"After Loctite replaced the PSI formula in 1993, I did work for a year as a consultant to the Loctite Corporation. They had replaced the PSI formula (our "green stuff") with the competitor's product. (I found out later that it was because the competitor priced their product lower) Loctite paid me to work with the competitor to try to bring their product closer to the PSI product---To say that the competitor was totally unsuccessful would be a huge understatement! I finally told the Loctite people not to waste any more money, that the competitor did not have the ability to match the former product.

"I did not know at that time that PSI had been the manufactuer of our "Green Stuff". Loctite Corporation had given me the story that they'd stopped using the original formula because it caused cancer(A LIE!) and that it was made overseas(ALSO A LIE!)

"Later, after I'd given up trying to get Loctite's other manufacturer to match the "green", I contacted PSI to order their Blue/white putty and found out that PSI--Polymeric Systems Inc., was the manufacturer of the "Green". I told them what I'd been told by Loctite and the other manufacturer about the "Green Stuff" causing cancer. They sent me the MSDS on the "green stuff" and it came to light that the competitor and Loctite were spreading a totally false story about the PSI product causing cancer.

"*A note to all*--do not blindly believe rumors! --check it out before you believe what you read or hear. The truth is out there! Look for it!"

Sandra L. Garrity
 

 

Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Onimusha op mei 16, 2008, 11:31:11 am
Weet iemand een winkel in Limburg waar je Balsahout kunt kopen ( dus die dunnen latjes in verschillende afmetingen en niet die platen), een online shop in Nederland mag natuurlijk ook
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: wraith 2.5 op mei 16, 2008, 03:47:53 pm
Goed, ik zet hem er toch even bij, gezien ik er erg over te spreken was.

Het verwijderen van oude verf op modellen.

Voor zowel tin als plastic modellen, kan ik persoonlijk de Ravell Airbrush Cleaner aanraden. Deze substantie wordt, zoals het woord eigenlijk al wil doen geloven, gebruikt om airbrush tools mee te reinigen.

Hoe te gebruiken.

Men neme:

1 of meerdere modellen die van hun verf afwillen
1 flesje Ravell Airbrush Cleaner
1 Afsluitbare pot of fles ( je modellen moeten er wel in kunnen )
1 oude tandenborstel, liefst met zo fijn mogelijke haren
1 fles Dreft oid.

Gooi het flesje Cleaner leeg in je afsluitbare pot of fles. Het goedje is meerdere malen te gebruiken, dus niet weggooien na gebruik. Donderschaal hier dna ook je miniaturen in en laat dit zo even een half uurtje sudderen. Zo af en toe de pot even licht schudden en swirlen komt vaak wel ten goeden. Na dit halve uurtje, het model uit de substantie houden en met de tandenborstel, die ondertussen uitgerust is met een beetje groene zeep en warm water, even afboenen. Nu zou ongeveer 90 tot 95 procent van je verf er af moeten zijn. Niet blij met het resultaat, q.e.d nog te veel verf er op? gewoon nog een kwartiertje het hele recept herhalen. Daarna je modellen afspelen met koud water. Even lekker laten drogen ( in een oude handdoek op de verwarming werkt voor mij het best en het snelst ) en eet smakelijk ;)

P.S, mooie bijkomstigheid, het tast je lijm helemaal niet aan.

(http://www.modelsforsale.com/listphotos/RR39011.jpg)

Kort samengevat

Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Dageraad op mei 16, 2008, 03:54:48 pm
Woudschim:

Is het ook te gebruiken voor plastic modellen?

Voor metalen modellen is thinner altijd preferabel, je krijgt ze weer als nieuw terug.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: wraith 2.5 op mei 16, 2008, 03:58:47 pm
Woudschim:

Is het ook te gebruiken voor plastic modellen?

Voor metalen modellen is thinner altijd preferabel, je krijgt ze weer als nieuw terug.
Dit werkt bijna net zo goed om eerlijk te zijn. En op plastic modellen werkt het ook prima ja ^^ Ze kunnen na de behandeling een beetje zacht en broos aanvoelen. Even onder de koude kraan en dan ios dat ook weer over.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Stefan van Dockum op mei 25, 2008, 06:24:35 pm
Heel goed idee deze sticky, ik ben hem aan het overzetten naar de mainsite. Dan is het makkelijker te onderhouden en op te zoeken.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Nielus op juni 02, 2008, 03:17:11 pm
Woudschim:

Is het ook te gebruiken voor plastic modellen?

Voor metalen modellen is thinner altijd preferabel, je krijgt ze weer als nieuw terug.
Dit werkt bijna net zo goed om eerlijk te zijn. En op plastic modellen werkt het ook prima ja ^^ Ze kunnen na de behandeling een beetje zacht en broos aanvoelen. Even onder de koude kraan en dan ios dat ook weer over.
Werkt het beter dan remvloeistof op plastic?
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Onimusha op augustus 25, 2008, 02:42:40 pm
Ijslollie stokjes, waar kun je deze kopen; ik weet dat ze per zak te koop zijn maar als je een enorme trek hebt in een paar honderd ijsjes is dat natuurlijk ook een optie :D. Ik kies er liever voor om de stokjes ergens per zak te kopen om scenery mee te maken, maar ik weet niet waar je dit kunt kopen, iemand....?
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: wraith 2.5 op september 02, 2008, 09:45:47 pm
@Oni,

Een alternatief hiervoor, zijn de roerstaafjes die je bij iedere stations Kiosk stand kan stelen. Of zeg dat het voor een school project is (A)
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: sjefke op oktober 05, 2008, 04:46:04 pm
robbelien swalmen verkoopt heel veel op[ het gebied qua handvaardigheid (schilderen, gieten, kleien) waaronder ook ijsstokjes, een zak kost iets van 5 euro met een paar honderd stokjes.
voor balsahout moet je naar de zwaluw modelbouw in montfort(roermond) gaan. hier kan je ook plasticard en andere dingen krijgen.

groetjes sjefke
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Sander op oktober 06, 2008, 04:48:05 pm
Als er iemand is die plaster gebruikt, liefst met HA moulds, of die er graag iets overwil schrijven  ;D
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: irongollem op oktober 13, 2008, 12:06:57 am
Kan iemand hier een duidelijk iets schrijven over:

En eventueel de verschillen tussen roze foam, blauw foam, piepschuim (styrofoam) en isolatie platen (geen idee wat echte naam is)

Als laatste zou ik willen weten waar te halen in regio zoetermeer/den haag/Leiden. Foambord is iig. te halen bij kroonpart in Zoetermeer
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Morgarion op oktober 13, 2008, 10:39:37 am
Kan iemand mij een goeie lijm voor metalen miniaturen aanraden? En dan niet die meuk van the citadel range :D
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: sjefke op oktober 13, 2008, 10:56:37 am
bison secondenlijm voldoet, maar met metalen modellen raad ik je aan om ze te pinnen, dat je een klein stukje ijzer |(paperclip) door beide onderdelen heen haalt, zodat ze meer steun hebben. het ernige wat je nodig hebt is wat ijzerdraad en een boortje, en het duurt maar een paar minuten en het breekt bijna nooit meer af.

groetjes sjefke
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Morgarion op oktober 13, 2008, 11:26:45 am
Alleen heeft Bison wel meerdere superlijmen? Neem je die met kwast? En hoeveel kost het dan?
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: sjefke op oktober 13, 2008, 11:38:04 am
ermm, ik neem die 3 kleine tubetjes van 3 euro nogwat. maar vrijwel alle superlijm doet het (behalve die 2 componentenlijm, hierdoor krijg je meestal heel veel rotzoi of droogt het niet goed.)

groetjes sjefke
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: irongollem op oktober 13, 2008, 12:15:26 pm
ik neem die van de zeeman/action. Is 69 cent voor 3 tubes en houd net zo goed.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: sjefke op oktober 13, 2008, 01:12:43 pm
ja,ok meestal houden de goedkopere merken net zo goed, maar ik heb vaak genoeg gehad dat de tubes gewoon kapotsprongen met een heel klein beetje druk, of dat de lijm gewoon opdroogde in de tube. toen ik bison had uitgeprobeerd gebeurde dit niet meer. dus tot nu toe blijft mijn keuze bison.

groetjes sjefke
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: wraith 2.5 op oktober 13, 2008, 01:47:39 pm
Ik schweer nog steeds bij de lijm de die ik vooralsnog alleen maar heb gevonden in de Vliegershop in Leiden.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Pil op oktober 14, 2008, 01:38:16 pm
De beste secondenlijm die ik heb gebruikt is Pattex Secondenlijm van industriekwaliteit:

(http://www.pattex.nl/new/productpics/secondelijm_industrie_benl_nl.jpg)

Erg goed, lekker plakkerig (wat goedkope meuk vaak niet is) en met 6 euro voor 10 gram ook nog eens erg voordelig.

Op nummer twee staat Zap-a-gap, plakt wat mij betreft iets minder goed maar met iets van 8 euro voor 28(!) gram een erg voordelige keus (ter vergelijking, in een fancy verpakking zit meestal 2-3 gram, in een potje met kwastje iets van 6 gram):

(http://www.hobbylinc.com/gr/paa/paapt02.jpg)

Het bedrijp (Zap) is inmiddels failliet maar sommige winkels hebben het nog wel liggen, en anders komt er binnenkort vast wel een vervanger op de markt :)
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Edzard op oktober 14, 2008, 02:15:00 pm
Ik had Pattex industrial.. maar dat verkopen ze hier in het Dorp niet. Nu heb ik Bison Seconde Gel, ik moet zeggen dat Gel toch eigenlijk wel super handig is. Het druipt niet en is toch bijna net zo plakkerig als Pattex.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: irongollem op november 04, 2008, 07:53:58 pm
Geextrueerd polystyreen
Synonymen: Blue foam (blauw schuim), pink foam (roze chuim, styrofoam), XPS

(http://www.ekbouwadvies.nl/materialen/images/xps.jpg)

Het meest gebruikte schuim in terreinbouw tutorials op internet. Doo de bouwhandel niet bekend als blue of pink foam. Is een vorm van polystyreen die geextrueerd is ipv. geexpandeerd (piepschuim). Het blauwe schuim heeft een dichtheid van 32 kg/m3. Als je dit schuim wilt kun je het best voor deze dichtheid gaan of dichter. De kleuren zijn gekoppeld aan merken dus die hoef je niet aan te houden. Het prodcut wordt normaal gebruikt als isolatie materiaal en is te koop bij de betere bouwhandel.Foamboard
Synonymen: foam bord, foam core, foamcor

Prachtig stevig modelbouw product. Bestaat uit een dunne laag schuim (dacht geextrueerd) tussen twee lagen laminaat (meestal papier). Het is licht en stevig en goed bruikbaar als bouwproduct om bijvoorbeeld muren te maken. Het is haalbaar bij onderandere schilderhandel en wordt normaal gesproken gebruikt voor bijvoorbeld reclame borden etc.Pasticard
Synonymen: sheet styrene

Dun kaart materiaal van plastic. Goed bewerkbaar en dun. Handig voor bijvoorbeeld conversions. Dit is een echt hobbyproduct en kan je halen in hobby en modelspoor bedrijven.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: lost_warrior op december 01, 2008, 03:13:16 pm
Ravell Airbrush Cleaner
waar is dit spul te koop? ???
want ik begin namelijk overnieuw met lotr(dus wil m`n legers mooier maken en uitbreiden, hiervoor wil ik schone modellen, en mijn (47) moria goblins + drums hierna te verkopen.

bedankt! ;D
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: sjefke op december 01, 2008, 03:51:07 pm
@lost_warrior, dit is bij elke modelbouwwinkel te krijgen waar ze ook revell spullen verkopen (meestal dan)
enne, dit is niet wat jij zoekt. dit is voor een airbrush schoon te maken, jij zoekt naar een oplosmiddel voor verf, bij metalen modellen is dit meestal thinner (althans, dat gebruik ik) is snel en schoon. (niet goed voor je gezondheid/milieu helaas)
voor plastic zal je even moeten rondneuzen.

groetjes sjefke
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: lost_warrior op december 01, 2008, 04:32:50 pm
oke bedankt!
ja dat zoek ik inderdaad niet nee
ik zoek voor het gehele model schoon te krijgen!
wat is dat voor soort spul dan dat jij gebruikt? en waar is het te krijgen ???

bedankt!
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: motorway op januari 13, 2009, 09:25:20 pm

Foamboard
Synonymen: foam bord, foam core, foamcor

Prachtig stevig modelbouw product. Bestaat uit een dunne laag schuim (dacht geextrueerd) tussen twee lagen laminaat (meestal papier). Het is licht en stevig en goed bruikbaar als bouwproduct om bijvoorbeeld muren te maken. Het is haalbaar bij onderandere schilderhandel en wordt normaal gesproken gebruikt voor bijvoorbeld reclame borden etc.

Foamboard is piepschuim tussen laagjes karton. Het is verkrijgbaar in zwart en wit en in verschillende diktes. Voor reclameborden wordt PVC board gebruikt, dat is heel ander spul en is ook een stuk prijziger. Je kunt PVC board wel net als foamboard bewerken.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Prokyon op februari 17, 2009, 04:43:53 pm
Waar zou men aan plasticard kunnen komen?
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: sjefke op februari 17, 2009, 06:24:05 pm
waarschijnlijk elke winkel waar ze treintjes en vleigtuigjes verkopen  ;)

dus zowat bij elke modelbouwwinkel.

groetjes sjefke
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Onimusha op februari 18, 2009, 11:19:16 am
Weet er iemand een webshop waar je modelbouw dakpan platen kunt kopen met een beetje het relief zoals hier op de foto?
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d9/Roof_in_Japan.jpg/800px-)
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Pil op februari 18, 2009, 11:34:07 am
Ik ben jhet nog nooit tegengeomen, ik ben bang dat je met halve buisjes moet gaan werken, of misschien resingebouwtjes moet kopen.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Onimusha op februari 18, 2009, 12:01:11 pm
Hmmm, maar ik heb wel al eens gewone dakpan platen gezien zonder die golving erin en ik weet bijna zeker dat het bestaat, want op een okko blog heb ik een gebouw gezien dat wel met zoiets gemaakt moet zijn. Ik kan me vergissen maar het moet haast wel bestaan
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Pil op februari 18, 2009, 12:35:47 pm
In dat geval: succes met zoeken. Misschien zijn er modelspoorkits met zulke daken die je eventueel kunt plunderen?
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: fetsan op februari 20, 2009, 06:57:41 pm
Als ik verf wil verwijderen met remvloeistof, moet ik die dan verdunnen, of niet?
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Pil op maart 27, 2009, 04:20:29 pm
Als ik verf wil verwijderen met remvloeistof, moet ik die dan verdunnen, of niet?

Niet verdunnen, gewoon de vloeistof in een goed afsluitbaar en hersluitbaar bakje doen en je modellen erin mikken. Het kan wel even duren (een aantal dagen) voordat dikke lagen verf los gaan zitten.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: fetsan op maart 28, 2009, 12:20:52 pm
Ok, bedankt
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: vanguard op april 13, 2009, 12:54:18 pm
ijzervijlsel verf:

wat is het:
verf met een ijzer waardoor magneten er op vast blijven zitten
het is vrij dik spul maar als je het op onopvallende plekken doet werk het zeer goed
merk: funky colors
waar: kwantum
prijs 14,95

wat kan je er mee
neem een kein potje en vul die met de verf
werk daar uit ipv het grote zware blik
je past het toe waar geen 2 magnetjes in passen
of als het te dun is om een magneet in te zetten
breng 2, a 3 laagjes aan of boor een klein gaatje en vul die er mee
als t droog is kun je op het andere deel een magneet zetten en klaar

ook leuk als je er gek genoeg voor bent en je een niewe game tafel gaat maken
om de rotsen bergen en ander terrein waar je modellen op gaan wiebelen
ook met de verf te doen en dan onder de base een magneetje te plakken
de verf is zo sterk dat plastic sm's ondersteboven blijven zitten met een magneet onder de voet

magneetjes

wat is het :
metaalachtig materilaal wat metalen en elkaars tegen pool aantrekt

waar :
ik koop ze bij supermagneet.nl
goede prijs en snelle levering

wat kun je er mee:
modellen waar je meerdere configuraties bij hebt(dreads, tanks, termis, battlesuite's, eldar walkers!?
of jumppack en normale backpack)
monteer de magneetjes in bijde delen (LET OP DE +/-POOL!!!)
of gebuik de ijzerverf
ik heb toegepast op mn rino waar door ik de deuren kan wisselen voor side sponsons
en op mn dreads, ga ook nog mn vanguards doen dat je of kunnen jumpen of in een LR kunnen

gr vg
 
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: TheTainted op mei 29, 2009, 05:57:54 pm
Weet iemand hoe je polystyrene kan beschermen tegen vernietiging die de spuitbus aanricht als je hem undercoat?
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: fetsan op mei 29, 2009, 06:02:28 pm
Er eerst andere verf (ik gebruik structuurverf) overheen verven.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Kholdaimon op juni 04, 2009, 02:49:12 pm
magneetjes

wat is het :
metaalachtig materilaal wat metalen en elkaars tegen pool aantrekt

waar :
ik koop ze bij supermagneet.nl
goede prijs en snelle levering

Weet deze man wat ik wil als ik vraag om magneetjes voor 40K miniatuurtjes en zoniet om welke magneetjes (grote, soort oid) moet ik vragen?

Christiaan
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: aunknorrie op juni 04, 2009, 02:58:53 pm
Weet iemand hoe je polystyrene kan beschermen tegen vernietiging die de spuitbus aanricht als je hem undercoat?
De goedkope optie is beschilderen met verdunde witte houtlijm, PVA glue.
De dure optie is te beschilderen met Paverpol of andere verharder. Dit is een dikke soort verf die je bij Pipoos en andere hobby zaken kunt krijgen om babykleren, papieren zakdoeken etc. te verharden.

aK
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Pil op juni 04, 2009, 03:14:27 pm
Gewoon verf of lijm uit een blik. Misschien beschermt sommige verf niet heel goed maar de meeste goedkope acrylverven geloof ik wel. Als je die in een leuke kleur koopt is de spuitbus ook helemaal niet meer nodig 8)
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Wandelaar op juni 24, 2009, 05:13:27 pm
Ik weet dat Revell Airbrush Cleaner dan wel geweldig werkt, maar kan je modellen ook goed van hun verf ontdoen met terpentine? En welke uitwerking heeft terpentine op plastic bases?
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Ahknas op juni 30, 2009, 10:10:39 am
Ik weet dat Revell Airbrush Cleaner dan wel geweldig werkt, maar kan je modellen ook goed van hun verf ontdoen met terpentine? En welke uitwerking heeft terpentine op plastic bases?

terpentine op plastic is geen goed idee. De terpentine zal de bases aantasten.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Wandelaar op juni 30, 2009, 11:29:33 am
Revell Airbrush Cleaner tast de bases ook aan.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Psychodad op juli 02, 2009, 04:34:07 pm
Wat is een echt goede spuitbus mat lak?
 Want mijn nieuwe model moet er heel stoffig gaan uitzien,
en de lakken van citadel glansen toch echt te veel daarvoor vind ik
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Pil op juli 06, 2009, 04:13:15 pm
Ik gebruik satijnglansvernis uit een spuitbus van Brico:
http://www.brico.be/wabs/nl/index.do

Ik heb het bij een DHZ-outlet gehaald hier in Groningen (de Korenbeurs), helaas volgens mij vrij lastig te vinden via een reguliere weg (tenzij je zo'n Brico in de buurt hebt). Daarnaast schijnt Testors Dullcote ook wel goed te zijn en kun je ook matte acrylvernis uit een potje kopen bij hobbywinkels.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Onimusha op januari 26, 2010, 02:24:23 pm
Ik was zaterdag met mijn vrouw bij de intratuin en dan moet ik altijd even langs de afdeling met sierspulletjes voor bloemschikken enz... en zo kwam ik wel iets zeer moois tegen wat ideaal is voor onze hobby.
Mini pompoenen, deze kleine pompoenen zijn gedroogd en perfect voor een halloween thema of voor wat horror scenes voor diverse zombie spellen in 28mm schaal. Een zakje kost 2 euro, ze zien er uit zoals op deze link alleen bruiner, maar dat kun je wel bijwerken met verf als je dat nodig vind.

http://factorydirectcraft.com/catalog/products/790_2332_1665-8902-4_cup_bag_natural_dried_putka_pod_mini_pumpkins.html (http://factorydirectcraft.com/catalog/products/790_2332_1665-8902-4_cup_bag_natural_dried_putka_pod_mini_pumpkins.html)
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Ramors op februari 08, 2010, 02:56:16 pm
Het is eigenlijk toch ook hobbymateriaal :

Weatheringpowders:

Ik heb zelf nog het eea gegoogled en de volgende links hebben iets van info over het onderwerp:

http://www.forgeworld.co.uk/pdf/weathering-powders.pdf (http://www.forgeworld.co.uk/pdf/weathering-powders.pdf)

http://files.depsite.eu/Artitec%20-%20weatheringpoeders.pdf (http://files.depsite.eu/Artitec%20-%20weatheringpoeders.pdf)

http://www.michtoy.com/MTSCnewSite/supplies_folder/WeatheringSupplies/WeatheringSupplies.html (http://www.michtoy.com/MTSCnewSite/supplies_folder/WeatheringSupplies/WeatheringSupplies.html)

Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Kholdaimon op maart 01, 2010, 09:27:28 am
Ik ben op zoek naar informatie over verschillende undercoats. Ik heb altijd GW's witte en zwarte undercoat gebruikt maar de laatste 2 cans kreeg ik vaak een korrelige laag op mijn mini's en het lag niet aan een te koude can of een te koude ruimte of te hoge luchtvochtigheid of iets dergelijks.

Wat raden mensen aan?
Ik heb op fora positieve verhalen gehoord over grijze undercoats en positieve verhalen over autolak primers van Halfords, bij elkaar opgeteld kom ik dan bij deze uit: http://www.halfords.nl/NL/Auto/Catalog/ProductDetail.htm?productId=450001
Iemand ervaring met deze primer of iets vergelijkbaars?

Christiaan
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: horizon op maart 01, 2010, 09:36:50 am
Ik was zaterdag met mijn vrouw bij de intratuin en dan moet ik altijd even langs de afdeling met sierspulletjes voor bloemschikken enz... en zo kwam ik wel iets zeer moois tegen wat ideaal is voor onze hobby.
Mini pompoenen, deze kleine pompoenen zijn gedroogd en perfect voor een halloween thema of voor wat horror scenes voor diverse zombie spellen in 28mm schaal. Een zakje kost 2 euro, ze zien er uit zoals op deze link alleen bruiner, maar dat kun je wel bijwerken met verf als je dat nodig vind.

http://factorydirectcraft.com/catalog/products/790_2332_1665-8902-4_cup_bag_natural_dried_putka_pod_mini_pumpkins.html (http://factorydirectcraft.com/catalog/products/790_2332_1665-8902-4_cup_bag_natural_dried_putka_pod_mini_pumpkins.html)

idd leuk voor scenery (hobbits/lotr).
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Lotrmaster6 op maart 17, 2010, 12:46:26 pm
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Blonde Beer op maart 17, 2010, 06:40:31 pm
Ik heb zon lading goude leaves gekregen bij een Games Workshop base set. Hoop dat dat helpt.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Malebolgia op maart 17, 2010, 10:51:55 pm
Tadaaaaaa!
http://www.hasslefreeminiatures.co.uk/range.php?range_id=48

En dat vermalen glas zou ik echt NOOIT NOOIT NOOIT NOOOOOOOOOOIT aan beginnen. Echt absurd idee om te doen IMO. Een ongelukje zit in een klein hoekje en dan wil je niet met vermalen glas werken. Ik kan heel wat horrorscenario's verzinnen met dat poeder.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: AREA51 op april 14, 2010, 11:29:48 pm
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Critically_hit op mei 13, 2010, 02:19:28 pm
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Inquisitor Constantine op mei 13, 2010, 03:02:13 pm
Andere mensen claimde trouwens dat ze hiervoor ook bakpapier gebruikte. Ik snap dit eigenlijk alleen niet, want alle bakpapieren die ik gebruikte, waren juist NIET waterdoorlatend. zie maar wat je met deze info wil doen.

Bakpapier werkt perfect, als je het maar goed gebruikt. Ik kan verf nog gerust enkele dagen later gebruiken. Als je echt waterdoorlatend papier gebruikt, zoals jij het zegt, werkt het beide kanten op. Dat betekend dus ook dat het vocht uit je verf doordringt in de onderste laag, en je verf na een dag droog is.

Overigens gebruik ik ook een afsluitbaar doosje en een dikke spons.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: aunknorrie op mei 14, 2010, 01:08:17 am
Bakpapier werkt perfect, als je het maar goed gebruikt.

Overigens gebruik ik ook een afsluitbaar doosje en een dikke spons.

Is dat de clou IC, of doe je nog meer dingen.
(Zelf deed ik inderdaad een spons met een laagje bakpapier erop)
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Inquisitor Constantine op mei 18, 2010, 08:10:47 pm
Is dat de clou IC, of doe je nog meer dingen.

Beetje water er in?  :)

Maar dat is alles: afsluitbaar bakje, natte spons, bakpapier.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: HoodedOne op mei 30, 2010, 01:37:28 pm
Blu-Tack

Wat is het:
Een her-bruikbare klevende putty. Voor allerlei doeleinden te gebruiken

Waarvoor:
Ik gebruik het vooral om mini's op een oud verfpotje o.i.d. vast te zetten, zodat ik tijdens het schilderen de mini zelf niet hoef vast te houden.
Je kan het ook gebruiken om camouflage strepen op voertuigen mee te maken. de mogelijkheden zijn zowat eindeloos.

Waar te koop:
De betere kantoor-boekhandel

http://blutack.com.au/BLU_TACK.htm (http://blutack.com.au/BLU_TACK.htm)
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Kholdaimon op juli 06, 2010, 04:02:18 pm
Geextrueerd polystyreen
Synonymen: Blue foam (blauw schuim), pink foam (roze chuim, styrofoam), XPS

(http://www.ekbouwadvies.nl/materialen/images/xps.jpg)

Het meest gebruikte schuim in terreinbouw tutorials op internet. Doo de bouwhandel niet bekend als blue of pink foam. Is een vorm van polystyreen die geextrueerd is ipv. geexpandeerd (piepschuim). Het blauwe schuim heeft een dichtheid van 32 kg/m3. Als je dit schuim wilt kun je het best voor deze dichtheid gaan of dichter. De kleuren zijn gekoppeld aan merken dus die hoef je niet aan te houden. Het prodcut wordt normaal gebruikt als isolatie materiaal en is te koop bij de betere bouwhandel.

Ok, ik probeer hier wat van in mijn hebberige handjes te krijgen om heuvels en dergelijke uit te maken, maar de enige die het in Groningen lijkt te verkopen is de Praxis en die verkoopt het alleen in de hoeveelheden die je nodig hebt om een hele zolder te isoleren ofzo...

Heeft iemand een adres (in of in de buurt van Groningen) om aan kleinere hoeveelheden te komen?

Christiaan
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Ivo op juli 06, 2010, 04:15:54 pm
Ik heb bij de Hornbach wel eens een losse plaat gekocht, van ongeveer 1x2m. Was al een paar jaar geleden, maar is wel de moeite waard om die kant eens op te gaan om te zien of ze het nog steeds per plaat verkopen.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: TheDuke op november 01, 2010, 11:53:39 am
Heren, (Ivo, Christiaan)

Die blauwe platen, die haal ik bij Ubbens bouwstoffen te Delfzijl, maar ook in Groningen zitten ze.

Ik koop gewoon een heel pak, ik gebruik ze als speeltafel ( 3 platen naast elkaar, aan de ene zijde grijze struktuurverf met een zwarte wash, aan de andere zijde struktuurverf met zandkleur + rode of sepia wash) zo heb je 2 tafels en nog een stapel platen die je er gewoon onder legt, totdat je ze nodig hebt voor een projectje.

Je kan ook gewoon hier op dit forum met liefhebbers uit jullie buurt afspreken een pak te kopen en het onderling te verdelen.

Voor de bllauwe foam liefhebbers zal ik een hands-on maken hier voor het zelf bouwen van een elektrische foam cutter.
Kan even een weekje duren.

Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Kholdaimon op november 01, 2010, 02:31:57 pm
Ik heb het uiteindelijk bij de Hornbach gehaald. 1 Plaat, ter plekke mocht ik het al in vele kleine stukken snijden (40 bij 40 cm ofzo) zodat ik het in mijn rugzak en een plastic zak mee kon nemen.

Ik weet niet of het een goed idee is om een guide voor het bouwen van een elektrische foam cutter te posten hier, dit lijkt mij al niet echt veilig voor volwassenen die geen ervaring hebben met het bouwen van elektrische apparatuur, laat staan kinderen.

Christiaan
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Gnarkill op november 01, 2010, 03:51:11 pm
Ik heb het uiteindelijk bij de Hornbach gehaald. 1 Plaat, ter plekke mocht ik het al in vele kleine stukken snijden (40 bij 40 cm ofzo) zodat ik het in mijn rugzak en een plastic zak mee kon nemen.

Ik weet niet of het een goed idee is om een guide voor het bouwen van een elektrische foam cutter te posten hier, dit lijkt mij al niet echt veilig voor volwassenen die geen ervaring hebben met het bouwen van elektrische apparatuur, laat staan kinderen.

Christiaan

Ja en nee. De hobby zit ook vol met scalpels, stanleymessen, vijlen, schaartjes, lijm, verfsoorten en allerlei goedjes om het er van af te halen. Je hebt wel gelijk, maar het ligt er ook aan hoe hij die guide opstelt en in welke hoedanigheid dit op gaat. (Als het alkaline baterijtjes zijn boeit het niet, als het netstroom is is het bijvoorbeeld weer een heel ander verhaal.)


Maar inderdaad wel goed aangekaart van Christiaan, let wel even op de veiligheid en op eventuele safety-tips. Bedenk wel dat er een hoop leken en kinderen tussen zitten. Good call. :)
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: TheDuke op november 01, 2010, 04:03:46 pm
Awel,

Het is niet zo maar even een paar draadjes in de 230V steken hoor, het is slechts met een acculader en de laagspanning die daar uitkomt.
Ps.
Ik heb een electronica achtergrond, iets heel gevaarlijks ga ik heus niet posten hier...
Ik leg het eerst wel even aan jullie voor als de hands-on klaar is, dan mag je kijken wat je er mee doet. Ok?

Het werkt wel fantastisch en kost niet veel.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: aunknorrie op november 29, 2010, 08:45:08 pm
Als je begint met een 9 volts trafo en een goede vrouwtjesplug, dan geloof ik wel dat het goed gaat.
(Al zal je een soldeerbout nodig hebben ::))

Kortom, good call.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: se7en op maart 24, 2011, 10:46:24 am
wie gebruikt hier de GW purity seal?

op andera fora lees ik dat het een glanzend effect geeft en dat je dat kan opheven met een zogenoemde dull coat.. "bv Testors Dull Coat"

heeft iemand hier ervaring mee? wat is een vergelijkbaar product in Nl en waar zou ik dit kunnen halen?

alvast bedankt!!!
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Dark Dajin op maart 24, 2011, 11:04:38 am
Ik gebruik het zelf (nog) niet, maar ik heb een aanvullende vraag.
In de GW is mij verteld door een medewerker, dat het inderdaad glimt, maar dat het glanzende na een maand of twee vanzelf verdwijnt. Klopt dit?
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Blonde Beer op maart 27, 2011, 06:17:47 pm
Ik gebruik de GW seal, maar ik heb nooit last van echt glimmem eigenlijk. Misschien omdat ik nogal donkere kleuren gebruik?
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Sinnertje op maart 27, 2011, 06:23:41 pm
Op donkere kleuren zou je het volgens mij juist beter moeten zien, omdat het glimmen licht is dat weerkaatst wordt.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: bloodthrister op april 11, 2011, 01:30:35 pm
ik heb hier geen last van, en ik gebruik ze op n combi van zwart,bone en paars, dus licht of donkere kleuren maakt nie uit.
En hoezo kan het na 2 maanden dan opeens verdwijnen? Klinkt meer alsof hij je in de zeik probeert te nemen? (maar dat is mijn mening :P)
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: CrimsonGuard op mei 12, 2011, 07:25:29 am
Lijst van verkopers van verschillende soorten Resin-bases (gevonden op het PP forum)

Antenocitis Workshop http://www.antenocitisworkshop.com/b...materials.html (http://www.antenocitisworkshop.com/b...materials.html)
Armorcast http://armorcast.com/store/index.php?cPath=124 (http://armorcast.com/store/index.php?cPath=124)
Back 2 Base-Ix http://www.back2base-ix.com/index.ph...iewCat&catId=2 (http://www.back2base-ix.com/index.ph...iewCat&catId=2)
Base-X-of-War: http://stores.ebay.com/Base-X-of-War (http://stores.ebay.com/Base-X-of-War)
Black Cat Bases http://blackcatbases.com/index.php?m...ndex&cPath=444 (http://blackcatbases.com/index.php?m...ndex&cPath=444)
Champ Industries http://www.champindustries.net/bases.html (http://www.champindustries.net/bases.html)
Dark Age Miniatures http://www.coolminiornot.com/shop/mi...es/accessories (http://www.coolminiornot.com/shop/mi...es/accessories)
Dark Art Miniatures http://www.darkartstore.darkartminia...THEMED-BASING/ (http://www.darkartstore.darkartminia...THEMED-BASING/)
Dragon Forge http://www.dragonforge.com/Painting%...ming_bases.htm (http://www.dragonforge.com/Painting%...ming_bases.htm)
Enigma Miniatures http://www.coolminiornot.com/shop/mi...-premium-bases (http://www.coolminiornot.com/shop/mi...-premium-bases)
Epicast http://epicast.netfirms.com/epicast/...x.php?cPath=21 (http://epicast.netfirms.com/epicast/...x.php?cPath=21)
Escenografia Epsilon http://www.telefonica.net/web2/osans...ndasingles.htm (see also links to square and display bases)
Escenorama http://www.escenorama.com/shop/catal...m=ecid%3Dbc%26 (square) http://www.escenorama.com/shop/catal...m=ecid%3Dbr%26 (http://www.escenorama.com/shop/catal...m=ecid%3Dbr%26) (round)
Evil Mushroom http://www.evilmushroomgames.com/resin_bases1.htm (http://www.evilmushroomgames.com/resin_bases1.htm)
Fenris Games http://stores.ebay.co.uk/Fenris-Games (http://stores.ebay.co.uk/Fenris-Games)
Fiendish Fabrications http://www.fiendishfabrications.com....rth_bases.html (http://www.fiendishfabrications.com....rth_bases.html)
Forge Craft Games http://www.forgecraftgames.com/catalog/ (http://www.forgecraftgames.com/catalog/) (seems not to work with Firefox)
Foundations of War http://www.foundationsofwar.co.uk/ca...gue-index.html (http://www.foundationsofwar.co.uk/ca...gue-index.html)
Happy Seppuku Model Works http://happyseppukumodelworks.bigcartel.com/ (http://happyseppukumodelworks.bigcartel.com/) (moulds for simple bases)
Hitech Miniatures http://hitechminiatures.com/6/produc...ng/null/null/1 (http://hitechminiatures.com/6/produc...ng/null/null/1)
ID Works http://idworks.pl/index.php?option=c...k=1&Itemid=153 (http://idworks.pl/index.php?option=c...k=1&Itemid=153)
Iron Halo https://ironhalo.net/store//catalog/index.php (https://ironhalo.net/store//catalog/index.php)
Kabuki Models http://www.kabukimodels.com/index.php?go=produkty&id=5 (http://www.kabukimodels.com/index.php?go=produkty&id=5)
Kerr & King http://www.kerrandking.co.uk/25mm_scale/25base.html (http://www.kerrandking.co.uk/25mm_scale/25base.html)
Monolith Icon: http://www.monolith-icon.eu/store/in...0&sort=default (http://www.monolith-icon.eu/store/in...0&sort=default)
PK-Pro http://www.pk-pro.de/index.php?page=index (http://www.pk-pro.de/index.php?page=index)
Planet Fantasy http://www.planet-fantasy.biz/pf_sho...esinbasen.html (http://www.planet-fantasy.biz/pf_sho...esinbasen.html) (German language only)
Puppet's War http://www.puppetswar.com/category.php?id_category=4 (http://www.puppetswar.com/category.php?id_category=4)
ResinFX http://store.resinfx.com/ (http://store.resinfx.com/)
Scibor http://www.sciborminiatures.com/en_,shop.php?group=82 (http://www.sciborminiatures.com/en_,shop.php?group=82) (square) http://www.sciborminiatures.com/en_,shop.php?group=73 (http://www.sciborminiatures.com/en_,shop.php?group=73) (round)
Secret Weapon Miniatures http://www.secretweaponminiatures.com/ (http://www.secretweaponminiatures.com/)
Studio 38 http://www.figurines-studio38.com/SOCLES-et-DECORS.html (also selling Dark Art Miniature bases)
Studio McVey http://studiomcvey.highwire.com/prod...vanguard-bases (http://studiomcvey.highwire.com/prod...vanguard-bases) (one set of 5 bases currently )
Tabletop Art http://www.tabletop-art.de/Base-Sets_1 (http://www.tabletop-art.de/Base-Sets_1) (also selling some Hitech bases)
Twilight Emporium http://twilightemporium.squarespace.com/online-store/ (http://twilightemporium.squarespace.com/online-store/)
Valhallan42nd http://www.dakkadakka.com/dakkaforum...st/338072.page (http://www.dakkadakka.com/dakkaforum...st/338072.page) (not a shop, PM him here on Dakka)
Voodooworx http://www.voodooworx.co.uk/Product%...bases_main.htm (http://www.voodooworx.co.uk/Product%...bases_main.htm)
Warcast Studios http://www.warcaststudios.com/ (http://www.warcaststudios.com/)
Wyrd Games http://wyrd-games.net/shop/home.php?cat=263 (http://wyrd-games.net/shop/home.php?cat=263)
(Total 39 without Micro Art)

Voodooworx released a set of Alien bases (10 different 25mm, 6 different 40mm, one 60mm 40k bases):
http://www.voodooworx.co.uk/Product%...bases_main.htm (http://www.voodooworx.co.uk/Product%...bases_main.htm)
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: irongollem op mei 23, 2011, 10:35:19 am
nagenoeg ALLE links doen het niet. Ze zijn ingekort (...) en dus niet werkzaam, maar met een beetje creativiteit erg handig!
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Ar-Pharazon op mei 29, 2011, 12:37:47 pm
Ik heb een vraagje:
Ik zou graag een schildje een aantal keer na willen maken met behulp van mal. Welke materialen kan ik het best gebruiken voor de mal en welke voor de schildjes zelf. En waar ik die materialen kan kopen (regio Amsterdam)
Ik zat zelf te denken aan greenstuf voor de schildjes en misschien een soort was of andere kunststof voor de mal maar misschien hebben mensen dier ervaring mee?
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Drunkendwarf op mei 29, 2011, 12:53:25 pm
Ik heb een vraagje:
Ik zou graag een schildje een aantal keer na willen maken met behulp van mal. Welke materialen kan ik het best gebruiken voor de mal en welke voor de schildjes zelf. En waar ik die materialen kan kopen (regio Amsterdam)
Ik zat zelf te denken aan greenstuf voor de schildjes en misschien een soort was of andere kunststof voor de mal maar misschien hebben mensen dier ervaring mee?

Ik lees goede dingen over "instantmold" maar heb zelf geen ervaring ermee:
http://www.gwhobby.net/forum/index.php?topic=10988.0

en een link met eindresultaat:
http://www.lead-adventure.de/index.php?topic=29751.0

DJ

edit: overigens hoort deze vraag denk ik niet in in dit topic thuis maar daar hebben we moderators voor  ;D
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: cthulhu op mei 29, 2011, 01:23:33 pm
Ik heb een vraagje:
Ik zou graag een schildje een aantal keer na willen maken met behulp van mal. Welke materialen kan ik het best gebruiken voor de mal en welke voor de schildjes zelf. En waar ik die materialen kan kopen (regio Amsterdam)
Ik zat zelf te denken aan greenstuf voor de schildjes en misschien een soort was of andere kunststof voor de mal maar misschien hebben mensen dier ervaring mee?

Yep, heb zelf PU hars gebruikt om verschillende onderdelen te kopieëren waaronder een Hive Tyrant hoofd.
http://www.gwhobby.net/forum/index.php?topic=10611.msg206754#msg206754 (http://www.gwhobby.net/forum/index.php?topic=10611.msg206754#msg206754)
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: irongollem op mei 30, 2011, 11:51:42 am
Ik heb uit hong kong een gekleurde variant van instand mold gekocht (20 euro voor 20 stickies verzonden ipv. 12 voor 6 stickies ex. shipping)

Zal reviewtje maken als ik het heb geprobeerd.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: thomas_nl op juni 18, 2011, 08:45:49 pm
Kan iemand hier een duidelijk iets schrijven over:
  • Pasticard
  • Roze Foam
  • blauwe schuim
  • foambord

En eventueel de verschillen tussen roze foam, blauw foam, piepschuim (styrofoam) en isolatie platen (geen idee wat echte naam is)

Als laatste zou ik willen weten waar te halen in regio zoetermeer/den haag/Leiden. Foambord is iig. te halen bij kroonpart in Zoetermeer

je ken die schuim achtige isolatie bij een doe het zelf markt kopen of bij een modelbouw winkel maar dan niet dikker dan dan +/- 10mm
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: vanguard op juni 19, 2011, 12:46:11 pm
conrad verkoopt een pakket van verschillende diktes
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Onimusha op juni 23, 2011, 10:13:21 pm
Review over goede en goedkope penselen:

http://wargameguru.weebly.com/review--rosemary--co-brushes.html (http://wargameguru.weebly.com/review--rosemary--co-brushes.html)
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: vanguard op juni 25, 2011, 11:26:56 am
http://www.harolds.nl/maquettebouw.php (http://www.harolds.nl/maquettebouw.php)

winkel is vlak bij GOTW bij de blaak,

bluefoam, foamboard, wiresnijder, flok
mallen maak spullen, giet hars.

Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: cthulhu op juni 25, 2011, 03:23:40 pm
http://www.harolds.nl/maquettebouw.php (http://www.harolds.nl/maquettebouw.php)

winkel is vlak bij GOTW bij de blaak,

bluefoam, foamboard, wiresnijder, flok
mallen maak spullen, giet hars.

Harolds is op vele gebieden erg duur, in iedergeval duurder dan andere winkels.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: vanguard op juni 25, 2011, 06:06:27 pm
wat is duur?
en welke winkel stel jij voor dat ik ben opzoek naar bluefoam maximale afstand vanaf denhaag
zeg rotterdam.

bouwmarkten hebben t nie hier, ja eentje maar das per 12 of 20 pak
ik heb er maar max 2 nodig


Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: cthulhu op juni 25, 2011, 06:38:19 pm
wat is duur?
en welke winkel stel jij voor dat ik ben opzoek naar bluefoam maximale afstand vanaf denhaag
zeg rotterdam.

bouwmarkten hebben t nie hier, ja eentje maar das per 12 of 20 pak
ik heb er maar max 2 nodig

Bij Harolds ligt de prijs voor zo ongeveer alles een stukje hoger dan bij andere winkels...dat is mijn ervaring. Voor één plaat van dacht ik 5 mm dik, betaalde ik dacht ik 4 Euro of zo, mijn geheugen is niet al te best dus kan het ook iets goedkoper zijn geweest, en het was in iedergeval meer dan ik bij andere winkels heb gezien...die winkels zijn helaas niet bij mij in de buurt. Dat is dus ook mijn probleem, ik weet alleen zaken die grote hoeveelheden verkopen en in de verkeerde diktes. Hoewel Harolds inderdaad waarschijnlijk te duur is, heb ik geen andere optie gevonden. Harolds heeft overigens wel een enorme keuze aan hobbymaterialen en de verkopers weten waar ze het over hebben.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: vanguard op juni 26, 2011, 09:44:45 am
oke thaxx, dan gaan ik toch maar is kijken daar
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Angels40k op augustus 08, 2011, 01:50:43 am
Ik ben op zoek naar een daglichtlamp. Ik heb al wel een beetje rond gekeken, maar ik weet niet zo goed waar ik op moet letten en alles is nogal duur. Het gaat alleen maar om de bol zelf om in m'n bureaulamp te schroeven. Weet iemand een site of winkel waar ik heen kan gaan zonder dat ik tientallen euro's moet uitgeven?
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: greenee22 op augustus 12, 2011, 09:39:47 pm
product:
DAS klei

http://images.intertoys.nl/Images/Products/Viewer2/663328.jpg

een papierpulp-achtige klei voor het opvullen van de grotere dingen (terrein, scratchbuilt monsters, etc.)
eigenlijk bedoelt als kinderklei.

het droogt aan de lucht, en plakt niet.

je kan er erg moeilijk detail in krijgen, maar voor een flink blok betaal je maar 2 euro bij de intertoys, spotgoedkoop dus.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Lord Tareq op augustus 29, 2011, 08:28:37 pm
Weten jullie misschien een goed (en goedkoper) alternatief voor de basecoat spuitbussen van GW en de citadel verfpotjes?
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Drunkendwarf op augustus 29, 2011, 08:39:36 pm
Weten jullie misschien een goed (en goedkoper) alternatief voor de basecoat spuitbussen van GW en de citadel verfpotjes?

Spuitbussen weet ik niet; misschien gewoon bouwmarkt (moet wel op metaal kunnen!).
Voor verfpotjes: http://www.maelstromgames.co.uk/index.php?act=cat&cre=hob-cda-fcl
27 cent goedkoper; 50% meer inhoud

DJ
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Woudschim op augustus 29, 2011, 08:42:26 pm
Ik heb eigenlijk nog geen beter spul dan de spuitbussen van GW gezien. Ze zijn duur,.. maar je kunt veel zeggen over GW, ze leveren doorgaans wel kwaliteit.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Inquisitor Constantine op augustus 29, 2011, 08:54:22 pm
Oh, ik heb zeker wel betere gezien, nou ja, één merk dan: Modelmates (http://www.modelmates.co.uk/index.html).

Verkrijgbaar in 4 kleuren: zwart wit, donkergrijs, lichtgrijs. Prijs: 9,50 bij de Subcultures. Een stuk goedkoper dan GW dus. Overigens, ofschoon ik fan ben van ArmyPainter moet ik je hun Primer toch echt afraden, die is veel slechter dan die van GW.

Wat verf betreft zou ik je eerder Valejo aanraden, al komt die wel in druppelflesjes, 1.74 voor 17ml, iets goedkoper dan Coat d'Arms. Ik heb zelf geen ervaring met Cd'A, maar die schijnt gelijk te zijn aan de oude Citadel verf, en daar was ik nooit zo weg van.

Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Woudschim op augustus 29, 2011, 09:06:37 pm
Hm, die zal ik eens gaan proberen als mijn twee bussen GW spul op zijn.

Vallejo verf is trouwens inderdaad erg fijn, deze gebruik ik ook. Voornamelijk omdat GW verf wel heel erg duur is, en in ^@#$potjes zit die totaal nergens meer over gaan, ze blijven niet openstaan, welke kneus heeft dat bedacht.  :o
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: cthulhu op augustus 29, 2011, 09:12:44 pm
Voornamelijk omdat GW verf wel heel erg duur is, en in ^@#$potjes zit die totaal nergens meer over gaan, ze blijven niet openstaan, welke kneus heeft dat bedacht.  :o

Ik snap ook niet welke rasmongool die potjes heeft verzonnen...nog niet zo erg als de schroefdop potjes die je op den duur nooit meer zonder extreem geweld open krijgt.
Vallejo all the way...zodra ik nu een potje van GW heb die op is, koop ik de equivalent van Vallejo.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Inquisitor Constantine op augustus 29, 2011, 09:13:22 pm
Waarschijnlijk dezelfde knurft die het patent op de originele witte potjes heeft laten verlopen...  ;)
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Woudschim op augustus 29, 2011, 09:19:40 pm
Dat zeggende zijn er een aantal GW verfjes die ik kwalitatief beter vind dan het vallejo equivalent. Snakebite leather is daar een voorbeeld van. Verder schilder ik voor  95% met vallejo, met name de model lijn. Het druppelsysteem is geniaal, je gebruikt nooit teveel verf (tenzij het potje wat verstopt zit, je knijpt te hard en er wordt een hele lading uitgekotst, maar dat is een kwestie van goed omgaan met je potjes, en regelmatig even een naald erin prikken zodat ze weer schoon zijn)

Vroeger had je die zeshoekpotjes van GW, die waren geniaal., ik snap niet waarom ze daar vanaf gestapt zijn. Net als de verfsamenstelling die ze toen hadden.

Van Coat d'Arms heb ik inderdaad gehoord dat het ook hip is, maar ik heb het nog nooit geprobeerd.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: cthulhu op augustus 29, 2011, 09:35:44 pm
Waarschijnlijk dezelfde knurft die het patent op de originele witte potjes heeft laten verlopen...  ;)

Ha, na meer dan 15 jaar zijn deze potjes ook niet al te best meer (heb er nog best een groot aantal)...dekseltjes niet makkelijk meer open te krijgen door jaren van vastgekoekte verf en het lipje dat het dekseltje met het potje verbindt wil nog wel eens afbreken.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Inquisitor Constantine op augustus 29, 2011, 09:53:05 pm
Mja, maar de verf is nog top... in tegenstelling tot die zwarte draaidop potjes...  :P
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Lord Tareq op augustus 29, 2011, 10:40:33 pm
Top, bedankt voor de input!

ps. misschien een stom idee, maar zou het niet nuttig zijn om deze sticky ietswat op te schonen, alle informatie over hobbymaterialen die over 7 pagina's verspreid is in een gestructureerde eerste post te plaatsen, en in deze eerste post ook alternatieven voor de gangbare GW hobbyproducten te plaatsen? Bijv:

Verf:

- Citadel paint. €3.00 voor 12 ml. Citadel verf is van een hoge kwaliteit maar duur. De potjes waarin de verf zit worden door velen als onhandig beschouwt. De volgende alternatieven zijn beschikbaar:

- Valejo paint. *korte beschrijving voor & nadelen & prijs*
- Coat d'Arms. *korte beschrijving voor & nadelen & prijs*
- etc.
- etc.

Lijm:

- GW Superglue. €6.25 voor 5 gram. Deze lijm is redelijk maar erg prijzig. De lijm is erg vloeibaar wat niet altijd even praktisch is. De volgende alternatieven zijn beschikbaar:

- Pattex Secondenlijm 'Industrial' *korte beschrijving voor & nadelen & prijs*
- etc

Undercoat:

Armycases:
etc. ;)

Ik zou het graag voor jullie doen, maar ik ben te lang uit de hobby geweest om nog veel zinnigs te kunnen zeggen. :'(
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Inquisitor Constantine op augustus 29, 2011, 10:44:09 pm
Op zich een goed idee, maar ik denk dat als je op deze manier een waardeoordeel uitspreekt over het GW spul, je nog meer discussie krijgt.

Kan je het beter zo doen:

Verf:
- Citadel verf. *korte beschrijving voor & nadelen*
- Valejo paint. *korte beschrijving voor & nadelen*
- Coat d'Arms. *korte beschrijving voor & nadelen*
- etc.
- etc.

Lijkt me een leuke taak voor de dienstdoende mods...  ;)
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Lord Tareq op augustus 29, 2011, 10:53:24 pm
Op zich een goed idee, maar ik denk dat als je op deze manier een waardeoordeel uitspreekt over het GW spul, je nog meer discussie krijgt.

Kan je het beter zo doen:

Verf:
- Citadel verf. *korte beschrijving voor & nadelen*
- Valejo paint. *korte beschrijving voor & nadelen*
- Coat d'Arms. *korte beschrijving voor & nadelen*
- etc.
- etc.

Lijkt me een leuke taak voor de dienstdoende mods...  ;)

Ah ik was mijn post net aan het editten. Daar heb je gelijk in. Doch een vermelding van de prijs/inhoud moet kunnen nietwaar? ;)
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: irongollem op september 01, 2011, 02:34:29 pm
Ik ben bezig met een hele website met dit soort vergelijkingen enzo :)

http://www.warcompass.com

Nog niet helemaal klaar dus schreeuw het niet van de daken, maar als iemand zich geroepen voelt te helpen nou graag :)

(http://warcompass.com/templates/new_warcompass_coolgreen/images/header-object.png)
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Inquisitor Constantine op september 01, 2011, 02:51:40 pm
Ah ik was mijn post net aan het editten. Daar heb je gelijk in. Doch een vermelding van de prijs/inhoud moet kunnen nietwaar? ;)

Jawel, maar om Citadel nou van "hoge kwaliteit" te noemen...  ::)

De Foundation verf is best goed, maar de standaard verf, niet echt....
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: greenee22 op september 03, 2011, 01:10:17 pm
Ah ik was mijn post net aan het editten. Daar heb je gelijk in. Doch een vermelding van de prijs/inhoud moet kunnen nietwaar? ;)

Jawel, maar om Citadel nou van "hoge kwaliteit" te noemen...  ::)

De Foundation verf is best goed, maar de standaard verf, niet echt....

verschilt per kleur (vind ik)
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Wandelaar op september 25, 2011, 02:16:03 pm
Enige tips om Citadel verf, die al een tijdje heeft gestaan, weer enigszins vloeibaar te krijgen?
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Helm op september 25, 2011, 02:29:39 pm
Water toevoegen en flink prakken/roeren.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Wandelaar op september 25, 2011, 02:38:11 pm
Zoals verwacht dus. Mooi, dankje voor het vlugge antwoord!
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Kholdaimon op november 03, 2011, 09:54:15 am
Kent iemand redelijk goedkoop spul om bases op te werken naar de hoogte van de plastic voetstukjes van miniaturen?

Ik ben momenteel bezig met Warlords Legionnaires en Conquest Games Norman Knights en de voeten staan nogal ver boven de base door dat stuk dat aan hun voeten zit gemold...

Christiaan
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Arathorn op november 03, 2011, 10:03:47 am
Bij historics gebruiken we hier vaak miliput voor.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Kholdaimon op november 03, 2011, 10:12:20 am
Hmm, eens kijken of ik dat ergens in Groningen kan vinden. Anders moet ik weer bestellen en wachten. :S

Christiaan
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Malebolgia op november 03, 2011, 10:24:34 am
Daar kun je gewoon muurvuller voor gebruiken. Kwestie van integrale base vastlijmen, laagje van muurvuller op de base modelleren en daarna met zand regulier afmaken.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Arathorn op november 03, 2011, 10:34:01 am
Muurvuller werkt ook prima, maar is in mijn ogen niet persé goedkoper
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Kholdaimon op november 03, 2011, 10:52:16 am
Hmm, 2 goede ideeen, ik zal ff bij hobbywinkels langs gaan om te kijken of ze milliput hebben en anders ga ik ff langs de praxis ofzo. :)

Dank!

Christiaan
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Helm op november 03, 2011, 02:17:23 pm
Ik zag milliput laatst bij Subcultures te Utrecht liggen.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Arathorn op november 03, 2011, 02:37:33 pm
Hmm, 2 goede ideeen, ik zal ff bij hobbywinkels langs gaan om te kijken of ze milliput hebben en anders ga ik ff langs de praxis ofzo. :)

Dank!

Christiaan

De gemiddelde hobbywinkel (treinspeciaalzaken etc.) hebben miliput wel liggen. De meeste gamehobby winkels ook :)
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Inquisitor Constantine op november 07, 2011, 01:53:01 pm
Daar kun je gewoon muurvuller voor gebruiken. Kwestie van integrale base vastlijmen, laagje van muurvuller op de base modelleren en daarna met zand regulier afmaken.

Jup, gewoon een tubetje bij de DHV of zelfs bij de Aldi. Directvuller kan ook, droogt wat sneller.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Faerun op november 10, 2011, 07:52:07 pm
Ik weet niet of het in dit topic thuishoort of gewoon in het schilderforum. Ik vond deze tutorial, om je paints wat extra 'punch' te geven. Ziet er niet slecht uit! Het heet 'dayglow' colours. Heb de searchfunction gebruikt, maar kon niet vinden dat iemand 't al gepost had.

http://massivevoodoo.blogspot.com/2011/10/tutorial-using-dayglow-colors.html
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Helm op november 14, 2011, 05:14:52 pm
Heb je het geprobeerd?
En is het ook in gewone winkels verkrijgbaar?
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Malebolgia op november 25, 2011, 10:29:27 am
Bah. Ik bekeek laatst mijn miniaturen met sneeuw op de bases en ik zag dat de sneeuw is vergeeld! Ik heb de sneeuw gemaakt met zuiveringszout + houtlijm + witte verf. Dus zelfs de toevoeging van witte verf heeft niet kunnen voorkomen dat het zuiveringszout gelig uitslaat. De kleur begint te lijken op Bleached Bone, dus niet meer maagdelijk wit. Bah.

Conclusie: gebruik GEEN zuiveringszout (baking soda) om sneeuw te maken!

Hier een plaatje van het product wat ik gebruikte:
(http://www.geda-drogist.nl/winkel/images/Gimborn%20ZuiveringsZout.jpg)

Wat moet je dan wel gebruiken?
Synthetische sneeuw. Er zijn drie geschikte producten:
1. Snow van Galeforce 9 (link: http://www.flamesofwar.com/Default.aspx?tabid=287&CategoryID=13166&PageIndex=2)
2. Soft Flake Snow van Woodland Scenics (link: http://woodlandscenics.woodlandscenics.com/show/category/SoftFlakeSnow)
3. Soft Flake Snow van Secret Weapon Miniatures (link: http://www.secretweaponminiatures.com/index.php?main_page=product_info&cPath=13&products_id=17)
4. Crushed Glass Snow van Secret Weapon Miniatures (link: http://www.secretweaponminiatures.com/index.php?main_page=product_info&cPath=13&products_id=134)

Dit zijn allemaal synthetische sneeuwpoeders. Dus niks natuurlijks wat kan vergelen. Ik gebruik zelf nu nummer 3 & 4.

Voor nummer 3 meng ik het sneeuwpoeder met PVA-lijm en smeer dit mengsel op de base. Dit geeft een mooie, dikke, witte sneeuw.
Voor nummer 4 meng ik het met 'Realistic Water' van Secret Weapon Miniatures. Dit geeft een goede, natte sneeuw. Dit is minder wit, maar meer doorzichtig. Ideaal voor een lekker nat, slushy effect.
Je kan 3 & 4 mengen.

Ik raad zelf GW sneeuw niet aan. Ik vind dit te poederig en vreemd 'schimmelachtig'. Ik zeg niet dat het niet werkt, maar je kan betere sneeuw krijgen.

Goed...ik heb wat bases om opnieuw van sneew te voorzien...:(
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: greenee22 op mei 04, 2012, 09:30:38 am
hallo,
is er iemand die 'colour shapers' gebruikt voor het sculpten?
http://www.colourshaper.com/
lijken me handig maar is dat ook zo?
greenee
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Malebolgia op mei 04, 2012, 09:40:06 am
Jup, die zijn geweldig! Ze zijn van silicone, dus het plakt niet aan putty en het is zacht, dus handig voor zachte vormen.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: greenee22 op mei 04, 2012, 10:18:20 am
..en weet iemand toevallig ook of ze in Dordrecht te koop zijn?  :P

@malebolgia:
Kan ik het beste harde of zachte punten kopen of de speciale sculpting tools?

greenee
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: irongollem op juli 08, 2012, 03:48:48 pm
..en weet iemand toevallig ook of ze in Dordrecht te koop zijn?  :P

@malebolgia:
Kan ik het beste harde of zachte punten kopen of de speciale sculpting tools?

greenee
Dat is als vragen of je liever een spatel of een mes wil in de keuken :P Ze hebben elk hun eigen toepassing
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: wraith 2.5 op juli 08, 2012, 04:50:59 pm
Grappig Mal. Ik doe het ook zo, maar heb NERGENS last van dat het zuiveringszout geel uit slaat. BLijft bij mij gewoon spiertje wit.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Telchar op oktober 28, 2012, 08:57:53 am
Iemand enig idee wat "spackle" in het nederlands is? Het is een soort van pasta die je over piepschuim kunt smeren om het op rotsen te laten lijken?
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: xinemus op oktober 28, 2012, 09:22:14 am
Dat is volgens mij plamuur.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Onimusha op december 07, 2012, 03:16:54 pm
Hele goedkope huisjes en je kunt eventueel door je kinderen laten bouwen als hobby projectje ;)
(http://www.aduis-knutselen.nl/Pics/ART_NR/M/200560_1.jpg)
http://www.aduis-knutselen.nl/villa--next-generation--art200560.aspx (http://www.aduis-knutselen.nl/villa--next-generation--art200560.aspx)
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: vanguard op december 09, 2012, 03:38:33 pm
Iemand enig idee wat "spackle" in het nederlands is? Het is een soort van pasta die je over piepschuim kunt smeren om het op rotsen te laten lijken?

Das gespoten structuurverf.
Beste wat je kan doen is restjes structuurverf nemen of in een bouwmarkt bij de verf kijken of je een emmer hebben die verkeerd gemengd is of niet opgehaald.

Werkt prima ook op pur
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: WendyVV op december 20, 2012, 06:40:38 pm
Heeft iemand ervaringen met milliput?

http://www.modelbrouwers.nl/shop/catalog/milliput-m-26.html
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Xas op december 21, 2012, 01:04:34 pm
Grijze Milliput lijkt na het mengen het meest op klei, dus water erbij zorgt voor een zacht buitenlaagje en heel vieze vingers. Het droogt keihard op zonder krimp en is daarna te bewerken als hout/kunststof. Makkelijk in te boren, zagen en vijlen.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Malebolgia op december 21, 2012, 01:10:04 pm
Ik heb alleen maar positieve ervaringen met 'yellow grey' (de standaard versie). De rest vind ik niet fijn werken qua substantie.
Maar ideaal spul voor bases en scenery!
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: HayE op januari 06, 2013, 11:45:12 pm

Bison Houtlijm Topspeed

Wat is het?
Houtlijm. En ik ben misschien bevooroordeeld, maar volgens mij is dit wel de koning van de houtlijmen, in ieder geval is het voor onze hobbytoepassingen zeer geschikt. Zoals de naam suggereert droogt deze houtlijm veel sneller dan normale houtlijm (dikke lagen moeten nog steeds een nachtje opdrogen overigens), maar een ander groot voordeel van deze lijm is dat hij veel plakkeriger is dan goedkope houtlijm/alleslijm, en dat maakt hem zeer geschikt voor terrein en bases (de hoofdtoepassingen voor deze lijm in onze hobby).

Wat kan je ermee doen?
Flock op bases lijmen, als je het (nagenoeg) onverdund in een redelijk forse laag aanbrengt dan blijft zand en flock goed zitten, het is nog niet zo sterk als superlijm wat dat betreft, maar wel een goede tweede. Verder is het geschikt om flock op terrein te lijmen, en lijmt het foamcore ook heel snel (lijm aanbrengen, tegen elkaar aanduwen en klaar!).
Hallo allemaal,

Ik heb een vraagje over deze houtlijm. Ik ben na een aantal jaar weer begonnen met warhammer, en ben met een nieuw leger bezig. Voor de bases heb ik modelbouw sneeuw gekocht, en ik heb gehoord dat je daar het best PVA lijm voor kunt gebruiken. Is deze bizon lijm ook PVA lijm, en is het geschikt om de sneeuw op mijn bases te lijmen? Het is misschien al duidelijk, maar ik wil het even zeker weten omdat ik nogal wat dingen heb gehoort die mis kunnen gaan als je de verkeerde lijm gebruikt.

Groetjes
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Valkhyrus op januari 07, 2013, 08:16:00 am
Hoi Hay,

In principe zijn de meeste houtlijmen PVA lijmen. PVA is een van de componenten die zich in deze lijm bevindt. Het voordeel van PVA lijmen is dat ze in eerste instantie wit zijn, maar uiteindelijk transparant opdrogen (tenzij je echt enorm grote hoeveelheden gebruikt, dan kan het wat grijzig, wazig opdrogen. (dan heb ik het wel over hoeveelheden ter grootte van een hazelnoot o.i.d.)

Houtlijm is dus geen probleem. Al zijn vaak de speciale wargaming PVA glues wel iets eenvoudiger te verwerken.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt :)
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: HayE op januari 07, 2013, 12:07:10 pm
Bedankt voor de reactie! Die houtlijm kan ik dus prima gebruiken. Is er ook nog een voordeel om de houtlijm te gebruiken in plaats van de 'witte lijm' die ze in de hobbyzaak verkopen? Ik geloof dat dat ook PVA lijm is?
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Helm op januari 07, 2013, 12:08:52 pm
Houtlijm van de Hema is bv veel goedkoper. Voor de rest helemaal vergelijkbaar of het zelfde.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: HayE op januari 07, 2013, 01:17:49 pm
Heel erg bedankt voor de reacties allebei, ik zal vanmiddag wat nieuwe lijm aanschaffen.

EDIT: heb de lijm van de hema gekocht, en de bases zien er precies uit zoals ik ze wilde (:
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: SHO op juni 01, 2013, 09:18:28 pm
Ik heb pas, voor mijn werk, Loctite 401 snellijm gebruikt. Het werkte erg goed en ik dacht dus ook, laat ik het eens op mijn mini's proberen.

Het resultaat was boven alle verwachtingen. Op metalen, plastic, en resinproducten. Een heel klein druppeltje en 2 a 3 sec. goed aandrukken. Daarna zat alles echt ram-, maar dan ook echt RAM-vast.

*Edit - Flesje, niet de tube*
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Sophie op september 03, 2013, 07:52:12 pm
Omdat ik het bijna niet gebruikt zie worden maar het een erg veelzijdig materiaal vind, mijn bijdrage over houtplamuur!

Houtplamuur

Wat is het?
Houtplamuur is een smeerbare pasta die meestal in tube maar soms ook in blik te koop is. Standaard is het spierwit, maar met de juiste pigmenten/verf is het enigszins te kleuren. In dunne lagen droogt het redelijk snel (10-15 minuten), maar in dikkere lagen kan het een paar uur nodig hebben. Je kan de plamuur met water verdunnen als dat nodig is.
Wanneer het nog nat is kan je het in vorm duwen, er structuur in aanbrengen of er objecten in plakken.
Wanneer het droog is kan je het schuren, boren, dremelen, lijmen, verven (met verf op waterbasis), bekrassen of wat je er ook mee wil doen. Dunne stukjes of scherpe randjes kunnen breken, maar over het algemeen is 't stevig spul.

Wat kan je ermee doen?En ongetwijfeld nog een hoop meer.

Waar kan je het kopen en wat kost het?
Iedere doe-het-zelf zaak heeft het wel. De Action heeft tubes van 400 gram voor minder dan 2 euro die ik aan kan raden, merk Soriso.

Ook goed om te weten

Kortom, veelzijdig spul dat geen drol kost.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Gnarkill op september 03, 2013, 10:23:57 pm
@ Sophie:

Goede tutorial, maar een vraagje:

Is het bruikbaar op piepschuim en op styrofoam?  :) Niet dat het "smelt"?

Groet

Danny
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Sophie op september 04, 2013, 01:39:03 pm
Zelf heb ik het nog niet op piepschuim/foamboard gebruikt, maar ik denk dat dat geen probleem moet zijn! Test voor de zekerheid eerst even een klein stukje, natuurlijk.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Woudschim op september 04, 2013, 03:43:40 pm
Is geen enkel probleem. :)
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Alecks op september 05, 2013, 08:35:34 pm
*Zwaait naar Sophie* Hallo!

Hou er rekening mee dat er veel verschillende merken houtplamuur zijn die elk verschillende eigenschappen hebben. Zelf gebruik ik al jaren het merk 'Gupa' wat in verschillende bruintinten komt. Ik heb meestal donker eiken. Ik gebruik het om bases af te werken. Er kan met een klein spateltje (afgebroken roerstaafje) makkelijk een nogal ruwe structuur mee gemaakt worden. Daarna simpel met wat groen drybrushen gevolgt door een heel klein beetje geel drybrushen en je krijgt een heel aardige base. Ik gebruik het ook af en toe om gaten te vullen in mini's die uit meerdere delen bestaan. Veel makkelijker te doseren dan om greenstuff voor te gaan mengen.

Voor GW slottabases gebruik ik ook nog een andere houtvuller, die van Alabastine. Ooit gekocht omdat de bouwmarkt geen Gupa had. De textuur is compleet anders, het is meer dun cement. Nu ken ik genoeg mensen die het merk Porion gebruiken om bases mee af te werken wat volgens mij soortgelijk is maar ik was toch meer gecharmeerd van Gupa. Om dit toch te gebruiken begon ik er de onderkant van de slottabases mee te vullen. Voordeel is dat de base dan wat zwaarder wordt en dat de magnabase die ik gebruik er beter op blijft plakken.

Zodra ik 28mm vakwerkhuisjes voor Mordheim ga maken wil ik ook proberen om met één van de twee merken een goede structuur te maken voor de lemen delen (het witte gedeelte).

@ Sophie: Goede tutorial, maar een vraagje:
Is het bruikbaar op piepschuim en op styrofoam?  :) Niet dat het "smelt"?
(...)
Is geen enkel probleem. :)
Is dus afhankelijk van het merk houtvuller! Zowel die van Gupa als die van Alabastine zijn op waterbasis wat een paar voordelen heeft. Ten eerste heb je geen last van giftige dampen voor je neus en ten tweede heb je ook geen last van rare weekmakers. Ik heb ooit ook een tube houtvuller van de Hema gekocht die meer op basis van een soort Bisonkit was. Daarmee heb ik ook geprobeert om een slottabase te vullen maar dat gaf als resultaat een compleet kromgetrokken slottabase. Geen succes dus. Ik neem aan dat de dampen alleen al een gat in je piepschuim laten smelten. Van die dampen ga je bovendien allerlei mooie kleurtjes zien wat niet zo handig is als je mini's aan het verven bent.  ::)
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Sophie op september 12, 2013, 04:24:11 pm
Hey Alecks! Wat is het internet toch klein hè ;)?

Ik heb nog nooit houtvuller gezien die niet op waterbasis was, maar het is wel goed om te weten, bedankt! Ik ga mijn vorige post even editen voor het geval menen niet tot hier doorlezen.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: AK-47 op september 17, 2013, 04:36:40 pm
Wat voor materiaal kan men het best gebruiken om schuim (foamboard) modellen af te werken?
Hiermee bedoel ik opvullen en schuren.

Ik las iets over DAS klei, maar ik vraag mij af of dat wel blijft kleven.
Milliput wordt aangeraden voor afwerking van modellen, maar reageert dat niet met schuim?

Heeft iemand ervaring met dit soort zaken?
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Ivar Svenson op september 17, 2013, 05:05:20 pm
Ik gebruik houtplamuur...
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Valkhyrus op september 17, 2013, 05:06:48 pm
Het schuren van het materiaal kun je met ieder willekeurig schuurpapier doen.

Andere materialen hebben weinig invloed, tenzij het oplosmiddel bevat. Kleisoorten bevatten over het algemeen geen oplosmiddelen die het foam aantasten. Anderzijds hechten kleisoorten zoals DAS en Milliput niet erg goed op foam.

Wat je zou kunnen doen is op de plek van waar je de klei wilt toepassen dat je het foam heel grof ruw maakt en vervolgens de klei erin drukt. Hiermee genereer je als het ware "weerhaken" van klei in het foam.

Let op! Klei krimpt vaak nog een beetje, waardoor het soms ook lastig is om het op foam te gebruiken.
Zie het plaatje om de krimp een beetje te zien van DAS Ultralichte klei.

(http://blog.sceneryworkshop.nl/wp-content/uploads/2012/04/Phase_12_staircase.jpg)
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: AK-47 op september 17, 2013, 11:21:28 pm
Andere materialen hebben weinig invloed, tenzij het oplosmiddel bevat

Daar had ik inderdaad nog niet aangedacht. Zojuist in de schuur een bus kit gevonden zonder oplosmiddel. Dit zou moeten werken, ik laat het morgen wel weten als het droog is.

Edit: inderdaad, dit werkt perfect! Het krimpt wel behoorlijk, maar nog een laagje erop en dan mooi gladschuren.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: HansoL op maart 07, 2014, 10:21:03 am
Hopelijk vraag ik het in juiste topic,

Wil voor me vampire counts Hexwraiths (en andre ghost units)  een soort mist effect geven op de base.
Heb al hier en daar wat gekeken, dacht eerst aan watten maar die vind ik weer te stug/dik zelfs na uitelkaar trekken.
Jullie toevallig nog tips voor matriaal om gewenste lichte mist effect kunnen krijgen?

Bedankt alvast!
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: michiel the elf op mei 02, 2014, 07:19:16 pm
Hoihoi,

Zou iemand weten welke magneten( en waar ze te verkrijgen zijn) handig zijn om een metalen model (Lotr formaat) op een voetstuk te magnetiseren?

En zou persoon dat dan ook hier willen plaatsten? ::)

Alvast bedankt!
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Helm op mei 05, 2014, 09:37:23 am
Hier zit vast wel iets voor je tussen:

http://www.supermagnete.nl/magnets.php?group=discs_small    (http://www.supermagnete.nl/magnets.php?group=discs_small)

Ik heb hier meerdere malen magneten gekocht, ze zijn snel en goed.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Ingmar op mei 05, 2014, 10:27:26 am
Die site kan ik ook zeer aanbevelen. Ruim assortiment, mooie prijs, snelle levering en hele goede service. Iedere levering een paar extra magneten als relatiegeschenk, een pakje gummi-beertjes (ja echt!) en bij je eerste bestelling krijg je een kortingsbon voor de volgende. Alles EXTREEM goed, degelijk (Duits) verpakt. Owh en de bezorgkosten vanuit Duitsland zijn lager dan binnen Nederland...
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: michiel the elf op mei 05, 2014, 12:02:47 pm
Bedankt voor de reacties!

Ziet er inderdaad goed en betrouwbaar uit.
Gummibeertjes maken het wel helemaal af overigens :)
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Dementii op december 03, 2015, 01:08:17 pm
Ik zie vaak dat mensen die modellen schilderen niet alles in elkaar lijmen omdat er anders moeilijk bij te komen is. Ik heb dat nu ook een paar keer gedaan, maar als ik kan niet vermijden dat het stukje dat aan elkaar gelijmd moet worden onder de primer komt te zitten (Chaos Black spuitbus). Geen probleem, maar dit zorgt ervoor dat mijn lijm een stuk minder snel pakt.
Hoe doen jullie dat? Schoonkrabben? Andere lijn gebruiken?

En hoe heet dat kleiachtige plakspul (soort kneedgum) waar je je miniatuur op zet tijdens het schilderen? Is dat gewoon in een hobbywinkel te halen? In het Engels heet dat Blue Tack.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: HardrivenRC op december 03, 2015, 05:19:16 pm
Ik krab het eraf en retoucheer het naderhand
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Woudschim op december 03, 2015, 06:30:51 pm
Ik zet (vrijwel) altijd alles in elkaar voor het schilderen. Waar je niet bij kan met je penseel kun je meestal toch niet zien.

Blue tac heb je hier in de vorm van posterbuddies, wel te krijgen bij de kantoorspullenwinkel,. of een supermarkt.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Edzard op februari 10, 2016, 03:43:18 pm
Ik zoek een (web)winkel waar ik "clump-foliage" http://woodlandscenics.woodlandscenics.com/show/category/Clump-Foliage kan kopen, o.a. Woodland Scenics maakt dat spul en het komt in grote zakken maar ik kan zo één twee drie geen Nederlandse winkel vinden.

Gale Force Nine heeft het ook, maar dat komt in hele kleine bakjes en is lang niet genoeg voor wat ik ermee wil doen.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Ingmar op februari 10, 2016, 06:12:31 pm
Edzard: Typisch gevalletje consumenteneletronica *kuch* *kuch*

 https://www.conrad.nl/nl/woodland-artikelen-o1605013.html (https://www.conrad.nl/nl/woodland-artikelen-o1605013.html)
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Edzard op februari 10, 2016, 07:16:31 pm
Die had ik ook gevonden, maar daar is geen clump-foliage beschikbaar.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Drunkendwarf op februari 10, 2016, 07:47:13 pm
Ik zoek een (web)winkel waar ik "clump-foliage" http://woodlandscenics.woodlandscenics.com/show/category/Clump-Foliage kan kopen, o.a. Woodland Scenics maakt dat spul en het komt in grote zakken maar ik kan zo één twee drie geen Nederlandse winkel vinden.

http://www.bentinkmodelspoor.nl/687-landschap#/page-2
http://www.hobby-en-modelbouw.nl/contents/nl/d940_woodland-scenics.html (kunnen het bestellen)

Uit de UK; groot assortiment!
http://www.hobby-en-modelbouw.nl/contents/nl/d940_woodland-scenics.html
http://www.antenocitisworkshop.com/wargaming-materials-tools/woodland-scenics.html

DJ

edit: link aangepast
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Edzard op februari 11, 2016, 02:55:54 pm
Merci!
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: Drunkendwarf op februari 23, 2016, 12:16:15 pm
Terwijl ik opzoek was naar plastic bases voor mijn Dragon Rampant leger kwam ik de volgende tegen:
http://heresyminiatures.com/shop/index.php?main_page=index&cPath=5

Buiten de gebruikelijke maten (25, 30 en 40mm) tot mijn aangename verrassing ook onderstaande!

(http://heresyminiatures.com/shop/images/large/base50mmround.jpg)

(http://heresyminiatures.com/shop/images/large/60mmroundbase.jpg)

(http://heresyminiatures.com/shop/images/large/120mmovalbase.jpg)

DJ

PS: in mijn post 2 plekken hierboven zag ik dat ik een verkeerde link had geplakt; is aangepast!
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: The Question op februari 08, 2017, 12:30:42 pm
Weet niet of het al eens gepost is..

Silicone kit voor water effect stuk goedkoper dan alternatieven.
Test van te voren of de kit ook echt doorzichtig opdroogt.

Groetjes,

jeroen.
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: CrimsonGuard op juni 03, 2017, 05:39:23 pm
Ik ben op zoek naar plasticard sheets met een tegelpatroon. Heeft iemand enig idee waar ik deze het beste kan kopen?
Titel: Re: De Encyclopedie van Hobbymaterialen
Bericht door: willbender op juni 04, 2017, 05:00:44 pm
Modelbouw winkel.
Krikke heeft een webshop. Daar haal ik het vaak vandaa..