GWhobby.net

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Spelhobby is nu online. Registreer je op de nieuwe site!

Pagina's: [1]

Auteur Topic: Het nemen en plaatsen van foto's  (gelezen 15856 keer)

Aragorn

 • Voorzitter en Forumhoofd
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Offline Offline
 • Berichten: 3655
 • Never tell me the odds
Het nemen en plaatsen van foto's
« Gepost op: september 22, 2007, 04:31:35 pm »

Het nemen van foto's

Voor het nemen van foto's heb je een aantal zaken nodig. Als eerste natuurlijk een camera. Het beste is een digitale camera. Digitale camera's zijn namelijk meestal voorzien van een zogenaamde macro functie. Deze zorgt ervoor dat je van dichtbij (10 cm of minder) een heldere foto kunt nemen. De macro functie wordt meestal afgebeeld door een bloemetje.
Voor de rest zijn zo'n beetje alle camera's tegenwoordig geschikt om modellen te fotograveren.


Het volgende dat je nodig hebt is veel licht.

Op een zonnige dag kun je het buiten foto's nemen. Zonlicht verspreidt zich namelijk mooi rond het model waardoor je een mooi belichte foto krijgt. Mocht je geen zonlicht bij de hand hebben (het blijft Nederland :) ), dan kun je het proberen met een aantal lampen.

De lampen dienen op de volgende plaatsen te staan:
- Boven de camera of boven de mini
- aan de linker of rechterkant, verder naar achteren dan de camera
(- aan de andere kant op +/- dezelfde plaats)

De lamp boven de mini zorgt voor het grootste gedeelte van het licht boven op de mini. De tweede lamp zorgt voor licht op de details die niet van boven verlicht worden. De laatste lamp (deze is optioneel) zorgt ervoor dat er minder schaduw op de foto is.


Het gebruiken van de flits is in principe niet nodig, maar mochten de foto's er toch niet goed uit zien dan kun je proberen de flits aan te zetten. Dit levert wel wat extra spiegeling op en daardoor kan je model er anders uit zien. Bijvoorbeeld de kleuren die niet helemaal overeen komen of het harnas dat enorm glimt!

Nu heb je nog een achtergrond nodig. In veel gevallen is simpel het beste. Als je een wit T-shirt hebt, drapeer dit dan over een stapel boeken en je hebt een prima achtergrond. Blauw is meestal een mooie kleur om modellen er goed uit te laten zien.


zorg ervoor dat de camera absoluut stil staat. Gebruik een statief als je dat hebt, of leg anders de camera op een stapel boeken.

Bij sommige camera's moet je om te focussen het knopje een tijdje licht ingedrukt houden. Controleer hiervoor handleiding.Het bewerken van foto's

De meest gebruikte bewerking is het verwijderen van overbodige stukken. Wanneer je een mini fotografeert zul je namelijk vaak zien dat de buitenste rand niets van de mini bevat. Dit scheelt in de grootte van het bestand en is prettiger voor de mensen die het bekijken.

Open hiervoor de foto met bijvoorbeeld paint (dit zit gratis bij windows), hoewel het aan te raden is een ander programma te gebruiken wanneer je dit hebt. Klik op het gestippelde vakje rechtsboven in de toolbar. Selecteer nu het gedeelte van de foto dat je wil bewaren. Klik op "bewerken" en vervolgens op "kopiƫren naar". Geef de foto een naam.

Open de foto opnieuw met Paint en kies "Bestand" en daarna "Opslaan als". Klik nu op het type (hier staat waarschijnlijk "24-bits bitmap....") en selecteer JPEG. Dit formaat is een behoorlijk stuk kleiner dan het BMP formaat waarin foto's oorspronkelijk zullen worden opgeslagen.

Bij nieuwere versies van paint kun je het gewenste gedeelte selecteren en klikken op "bijsnijden". Dan is het bestand nog in JPG formaat omdat dit het formaat is dat de meeste camera's gebruiken. Dit scheelt dus weer wat werk.


Met software zoals Paintshop Pro en Photoshop kunnen de kleuren van de foto bewerkt worden zodat de kleuren iets beter tot hun recht komen. Hiervoor kun je onder andere gamma en balans aanpassen. Hout de aanpassingen subtiel, om te voorkomen dat de foto's er onnatuurlijk uit gaan zien.

Wanneer je foto's neemt met drie lampen zal het meestal niet nodig zijn om de foto aan te passen.


Jouw foto's op Internet

Je kunt je foto's natuurlijk op je eigen site zetten. Bij de meeste internet aansluitingen krijg je die gratis bij (zie handleiding provider). Heb je geen eigen site dan kun je ze bijvoorbeeld bij http://photobucket.com/ plaatsen. Hiervoor heb je wel een gebruikersaccount (gratis) nodig.

Wil je wel eens een foto posten, maar niet een gebruikersaccount aan hoeven maken, gebruik dan: http://tinypic.com/
Hier kun je eenmalig een foto posten die dan na een tijdje er weer af wordt gehaald. Het nadeel is dat je de foto's niet direct in de post kunt plaatsen, maar dat je er een link naar toe moet plaatsen.
Een andere site om foto's online te plaatsen is: http://www.imageshack.us/
Hier kun je de foto's WEL direct in het topic posten.


Het plaatsen van foto's bij een onderwerp

Direct in de post
Zorg dat je de link van de foto hebt (http://www.site.nl/plaatje.jpg bijvoorbeeld). Doe dit door met de rechtermuisknop op de foto te klikken en onder "eigenschapen" het adres te selecteren, en dan met de recehtermuisknop erop kliken en kopieren kiezen.
Je kunt ook zorgen dat je de foto in een seperaat venster opent (met hierin niets anders dan de foto) en de link in de adres balk helemaal selecteren en kopieren.

Ga nu naar het forum en post je bericht. Om het plaatje te gebruiken klik  je op de "img" knop, daarna plak je de link (rechter muisknop op het invoer veld en "plakken").
Druk vervolgens nogmaals op de "img" knop om de link af te sluiten. (er staat nu: [img]http://yourdomain.com/images/broken_link.gif[/img] )

Als je het plaatje als link wilt hebben moet je niet de "img" knop gebruiken maar de "url" knop.


Grtz
 -EM-
« Laatste verandering: juni 05, 2014, 03:51:01 pm door Inquisitor Constantine »
Gelogd
In GOD we trust. All others we monitor.

Do you know what the chain of command is? It is the chain I beat you with until you remember I am in charge.

EntertainMe

 • Nosy person
 • Moderator
 • Hero Member
 • ****
 • Offline Offline
 • Berichten: 1034
Re: Het nemen van foto's
« Reactie #1 Gepost op: april 10, 2012, 10:53:34 am »

Ik heb gister een hele goede tutorial(s) gevonden voor het nemen van foto's van je mini.
De link naar het artikel vind je hier.

Je moet dan ff naar onder scrollen en op older posts klikken om de oudste en de eerste van de serie te kunnen lezen. Het is handig om ze zo op volgorde te lezen ;)

Hoop jullie hier allemaal een handje te hebben geholpen door de geweldige hand die deze persoon ons heeft gegeven te laten zien ;)
Gelogd
In 2172, a crack Kommando unit was sent to prison by a military court for a crime they didn't commit. They promptly escaped from a maximum security prison. If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the Mod-Team.
Pagina's: [1]