GWhobby.net

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

GWHobby zoekt schrijvers voor de nieuwe Main Site. Lees alles in het subforum "Algemeen".

Pagina's: [1]

Auteur Topic: There.....and back again (Nieuw Zeeland)  (gelezen 969 keer)

Arabog

 • Moderator
 • Hero Member
 • ****
 • Offline Offline
 • Berichten: 3621
 • lotr fanaat
There.....and back again (Nieuw Zeeland)
« Gepost op: oktober 29, 2017, 12:18:50 pm »

Alle foto's moeten ooit nog eens worden gesorteerd ( rond de 900) maar hier vast een verslag van de lange trip naar middle earth:
zal hier vooral de dagen noemen die voor lord of the rings en hobbit van belang zijn.


Vertrek was 1 October en we kwamen aan op Auckland om 1 uur in de nacht lokale tijd door een vertraging op Singapore van 3 uur. Op het vliegveld van Auckland staan 2 grote dwergen als verwelkoming maar verder is van de lotr rage niets meer te vinden. snel door naar hotel om wat slaap te vinden.
In Auckland is verder niets meer te vinden over lotr.
Via Auckalnd, bay of island, terug naar  Auckland en toen  naar Roturua.
Roturua is vanwege zijn vulkanische activiteiten leuk om eens mee te maken, stadje is gebouwd langs een meer dat in vulkaankrater zit. En vandaar uit vertrekken ook bustochten naar Hobbiton.

Maandag 9 October was de trip naar Matamata. het stadje waar Hobbiton bij in de buurt ligt.
In het centrum van Rotorua is een lort of the rings winkel waar je de tour kunt boeken en waarvoor de bus ook vertrekt. tijdens de bus reis van een uur krijg je diverse filmpjes te zien over hobbiton maar er zitten ook een paar bij de bij de extended versie op dvd zitten. Omdat het nog maar October was was de bus niet al te vol.
  In de nieuw zeelandse zomer is het zeer druk op Hobbiton en lopen en 5000 toeristen achter elkaar. nu in de Nieuw zeelandse lente was het gezeelig druk nog.
Toen we uit rotorua vertrokken regende het daar en we moesten van de buschauffeur bidden voor mooi weer bij Hobbiton. Direct maar mijn zonnebril opgezet en het werkte. Stralend weer rond Matamata die middag.
  Bij Hobbiton word je eerst losgelaten bij de winkel en vandaar uit word je in groepen naar Hobbiton zelf gereden. Tourguide begeleid die groep op hobbiton. Je mag er niet zelf rondlopen.
We kwamen Hobbiton binnen via de muur waaruit Bilbo loopt en hij roept we are going on a adventure.
Hobbiton is aardig uitgebreid en ze waren nog volop bezig in de tuintjes en er waren nog plannen om het nog meer uit te breiden. Tour leid langs de meeste hobbit holen en er was tijd genoeg voor filmpjes maken en foto's. Kon zelfs even door een hekje slippen en foto laten maken van mij op schommelstoel voor een hobbithol op mensenmaat gemaakt.
Na tocht langs alle hobbitholen met uitleg eindigt de voettocht naar de Green Dragon. Bij de Green dragon krijgt iedereen 1 bier van het huis. Zeer mooi ingerichtte Green dragon met open haard vuren en veel zithoekjes.
Tijd vliegt voorbij in hobbiton en na de green dragon word je met busje weer naar bezoekscentrum gebracht waar je eten kunt en geld kunt uitgeven in de winkel. Wij hebben daar 2 truien gekocht met hobbiton logo's en wat klein spul. prijzen waren daar redelijk te doen.
Van Matamata dan weer terug naar Rotorua waar het wel weer regende.

Van Rotorua ging de trip met bus naar Wellington de volgende dag waar we lang het natuurreservaat
Tongariro reden. Oud vulkanisch gebied waar gedeeltes van Mordor zijn opgenomen.

Wellington:
  dinsdag 10 oktober
Na de lange bustocht direct voor wat beweging Mount victoria opgelopen. Prima uitzicht over de stad maar ook als film locatie gebruikt. De hobbits die schuilen onder boomwortels voor de ringgeest oa.
   woensdag 11 oktober
volgende dag wat door centrum gesjokt en met cable car naar botanische tuinen. (harcourt park)
In die tuinen was het prima wandelen en daar is ook een gedeelte van de film opgenomen. Gandalf en Saruman bij het nog groene orthanc oa.
Terug in het centrum gezocht naar de lokale games workshop winkel. na lang zoeken zat hij ergens onder een bioscoop. En totaal geen enkel lotr model meer te vinden. zelfde als ee ngw winkel nu in Nederland verder.
 Donderdag 12 oktober
De Weta Workshop tour.
Vertrekt vanaf het centrum met klein busje naar de wijk waar de Weta studio's staan. begonnen met een verffabriek en verder alle losse loodsen uid die wijk maar opgekocht om ruimte te krijgen.
Toru start bij bezoekerscentrum/winkel waar je eerst introductie filmpjes krijgt te zien. De 3 trollen staan rond de ingang. Binnen complete collectie aan stateus etc etc etc. Genoeg duur spul te vinden.
Na de filmpjes begint het echte werk met rondleiding door workshop. welke films hebben ze in de laatste 20 jaar gedaan, hoe maken ze dwergen helmen, make up, zwaarden. rondleiding kregen we door iemand die wel 2 seconden in de extended version te zien was. Hij maakte veel malienkolders en wapens voor de film. 
Veel was wel afgeschermd en geheim voor bezoekers. Thor ragnarok was al wel af en die premiere stond toen ongeveer te wachten. Avatar 2,3,4 en 5 zijn ze nu mee bezig. ook een soort vituel computer game was in ontwikkeling.
 Verder was nu een grote inkomstenbron het maken van standbeelden. 1 was bezig om een grote old willow te maken voor een tentoonstelling ergens in de wereld.
Na de tour konden we gaan eten in het rococo theater in de buurt. eigenaar is een van de producers en daar zijn ook nog wat lotr zaken te zien.
Leuke aan de trip was nog dat we 3 gasten uit Engeland er bij hadden waarvan 1 uit nothingham. Die werkte voor een bedrijf dat Games workshop heet. Ze waren bezig met de spullen die volgend jaar uitkwamen en hij mocht helaas niet al te veel zeggen. Maar ik zou wel verrast worden en plastic modellen staan wel op de lijst ipv alleen resin.
Busje bracht vervolgens iedereen vanuit de Weta cave terug naar eigen hotel.

Toen een paar dagen reizen en naast helicoptervlucht met landing op fox glacier vooral genoten van de natuur. de diverse bergen zijn vooral als achtergrond gebruikt voor de films.

Queentown: was nog wel een lotr tour die vandaar vertrok en er is nog 1 lotr winkel waar tour vertrekt. maar paste niet in ons reisschema.

22 oktober Twizel
Het was labour weekend in Nieuw zeeland en het was maar de vraag of er iets nog open was of dat er nog ee ntour kon plaatsvinden maar met behulp van receptionste van hotel kon er nog van alles
vanuit Twizel vertrekt er een tour naar de pellenorfield. met z'n zessen in een busje.
Je passeert een beekje/riviertje waar Gandalf met pippin op shadowfax hebben gereden. Op film lijkt het stroompje veel groter als in werkelijkheid.
Dan iets van 1'5 uur op de Pellenorfield. filmbeelden kun je zien waar alles is opgenomen en je krijgt uitleg over het hoe en waar. een weg die speciaal voor film is aangelegt nadat er eerst gefilm is zonder die weg. electriciteitspalen die door weta eruit moesten worden gemonteerd.
Met replica's en verkleed op foto. Carla als Gandalf en ik als Witch-king. rare combinatie en Tolkien zou zich omdraaien als ik daar foto's van liet zien.
Verder naast de mooie natuur en bergen op de achtergrond niets meer te zien van lord of the rings.
Maar alleen even rondlopen over de vlakte voor mount cook is al de moeite waard.
Voor de show liet ze ook nog even het busje met 55 Kilometer over de vlakte rijden om aan te tonen hoe snel de rohirrim over de vlakte reden toen ze de orcs aanvielen.

Van Twizel ging de tocht nog naar Christchurch waar de gevolgen van de aardbeving van 6 jaar geleden nog zeer merkbaar waren. 80 % van de gebouwen in het centrum is toen zwaar beschadigt en nu veel parkeerplekken er voor in de plaats. Nog wel een boek gekocht: Location guidebook . extended edition. hierin nog meer plekken en tours en info over lokaties van lord of the rings. met medewerking van peter jackson , viggo mortessen en meer.
 
Afgelopen vrijdag ochtend na een reis van 30 uur weer terug in Nederland. Jetlag op heenreis was erger als op de terugreis.

Het was zeker een avontuur, de natuur is er prachtig, mensen vriendelijk en combinatie van maori, zee, bergen, lotr maakt het onvergetelijk.

Zijn er vragen over de trip stel ze gerust.


 
Gelogd

Duncan McDane

 • Hero Member
 • *****
 • Offline Offline
 • Berichten: 3111
 • Deplorable from the Proverbial
Re: There.....and back again (Nieuw Zeeland)
« Reactie #1 Gepost op: oktober 29, 2017, 01:47:03 pm »

Foto's!  ;D
Klinkt als een must...
Gelogd
Very 'Eavy,
Very Metal!

WhiteLion

 • Newbie
 • *
 • Offline Offline
 • Berichten: 5
Re: There.....and back again (Nieuw Zeeland)
« Reactie #2 Gepost op: oktober 30, 2017, 09:57:01 pm »

Nieuw Zeeland is geweldig. Zou zo alles uit mijn handen laten vallen om weer te gaan...
Gelogd
Pagina's: [1]