GWhobby.net

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Welkom op GWHobby.net, hét Gaming & Warfare forum van Nederland en België.

Pagina's: [1]

Auteur Topic: Team selectie Middle-Earth ETC 2018  (gelezen 1320 keer)

Flame of the West

 • Hero Member
 • *****
 • Offline Offline
 • Berichten: 628
Team selectie Middle-Earth ETC 2018
« Gepost op: oktober 12, 2017, 12:58:49 pm »

Team selectie Middle-Earth ETC 2018
Nederlandse Hobbit/LOTR SBG spelers kunnen zich kwalificeren voor het Nederlandse team dat deel zal nemen aan het ‘Middle-Earth European Team Championship (ETC) 2018’, dat het laatste weekend van april in Cardiff (Wales) zal worden gehouden. Door gedurende 2017 deel te nemen aan ETC kwalificatietoernooien kunnen spelers zogenaamde ‘ETC punten’ verzamelen. De spelers die de meeste punten verzamelen plaatsen zich voor het ETC 2018.

Meer informatie over het ETC is te vinden op de Middle-Earth ETC website:
https://middleearth-etc.com/

Het platform waarop Nederlandse deelname aan het ETC wordt besproken is:
http://www.gwhobby.net/forum/


Nederlandse kwalificatietoernooien  en ETC punten
Gedurende 2017 kunnen toernooiorganisatoren ETC-status voor hun toernooi aanvragen. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de vertegenwoordigers van Nederland op het ETC. ETC-status wil zeggen dat deelnemers aan het toernooi ETC-punten kunnen verdienen.

Het aantal punten waarmee iedere deelnemer beloond wordt is afhankelijk van de behaalde plaats en de grootte van het toernooi. De onderstaande tabel geeft een overzicht van de punten die kunnen worden verdiend bij deelname aan toernooien van verschillende groottes.

           Aantal toernooideelnemers
Plaats   10-19   20-30   > 30          >100
1           11         15         17              25
2           8           12         14              22
3           6           10         12              20
4           4           8           10              18
5           2           6           8                16
6           1           5           6                14
7           -           4           4                12
8           -           3           3                11
9           -           2           2                10
10          -          1           1                9
11          -           -             -              9
12          -           -             -              8
13           -           -             -             8
14           -           -             -             7
15           -           -             -             7
16-20      -           -             -             6
21-25      -           -             -             5

Een speler kan door aan meerdere toernooien deel te nemen punten accumuleren. De som van punten die een speler door deelname aan verschillende toernooien heeft verdient vormt de totaalscore voor deze speler. Om spelers de ruimte te geven om met ‘fun-lijsten’ naar toernooien te komen, worden hiertoe slechts de beste 2 resultaten per speler meegeteld. Ter illustratie: als een speler mee doet aan 3 toernooien met 10-19 deelnemers en daarbij twee keer 1e en één keer 3e, verdient de speler in totaal 2x11= 22 punten; de laagste score (3e = 6 punten) wordt niet meegerekend. Bij het selecteren van de beste prestaties wordt hier het aantal punten gerekend en dus niet de behaalde plaats, dit omdat 2e  eindigen op een toernooi met meer dan 30 deelnemers meer punten oplevert dan 1e worden op een toernooi met 10-19 deelnemers.

De huidige kwalificatietoernooien worden hieronder weergegeven. Hieraan kunnen gedurende het jaar toernooien worden toegevoegd.

Toernooi                     Datum            Locatie         Plaatsen
Strategy 2017              18-06-2017    Dordrecht       26
White Scar Singles        23-07-2017    Rotterdam      26

Een actuele ranking met de tot dan toe behaalde punten per speler wordt bijgehouden op GWhobby.net in het Lord of the Ring/The Hobbit subforum.

Toernooien in het buitenland
Om Nederlandse SBG spelers te motiveren om zich op de internationale toernooiscene te begeven, worden punten gegeven voor prestaties op buitenlandse toernooien. Om hiervoor in aanmerking te komen kun je als deelnemer voorafgaand aan het toernooi contact met een van de vertegenwoordigers opnemen om aan het toernooi ETC-status toe te kennen. Als ETC-status wordt toegekend wordt het toernooi behandeld als een Nederlands kwalificatietoernooi en kunnen spelers op dezelfde manier ETC-punten verzamelen. Teamtoernooien zijn hiervoor uitgesloten. Om spelers die niet deelnemen aan buitenlandse toernooien niet te benadelen wordt een buitenlands toernooi altijd één klasse kleiner gerekend dan deze daadwerkelijk is (dus een buitenlands toernooi met > 30 deelnemers telt in de ranking als een toernooi met 20-30 deelnemers). Uitzondering hierop is de 'Ardacon' welke ieder jaar in Engeland wordt georganiseerd als onofficieel wereldkampioenschap. Dit toernooi telt mee in de categorie toernooien met >100 deelnemers.

Bonus voor toernooiorganisatoren
Om de Nederlandse SBG toernooiscene te stimuleren en toernooiorganisatoren niet te benadelen bij de teamselectie voor het ETC, krijgt de organisator van een toernooi een gelijk aantal punten toegekend als de speler die de tweede plaats behaald. Hierbij geldt dat slechts één georganiseerd toernooi per speler punten oplevert. Ook dient het toernooi ETC status te hebben.

In het geval dat het toernooi door meer dan een speler wordt georganiseerd krijgt iedere organisator een aantal punten dat gelijk staat aan dat van rang 1+aantal toernooiorganisatoren. Bij een toernooi dat door drie spelers wordt georganiseerd krijgt iedere organisator dus een aantal punten toegekend gelijk aan de speler die vierde is geworden (1+3=4).

Kwalificatie voor het team
ETC punten kunnen worden verzameld tot en met 31 december 2017. Vanaf dat moment wordt de eindscore berekend en start de teamformatie. Een ranglijst wordt opgemaakt op basis van de behaalde totaalscore van iedere speler. De drie spelers met de hoogste totaalscore worden uitgenodigd om een team te vormen. Mocht er een speler verhinderd- of niet geïnteresseerd in deelname zijn, dan ontvangt de volgende speler in rij (nr. 4) een uitnodiging enzovoorts. In het geval spelers niet tijdig reageren (binnen een week) op een uitnodiging en de vertegenwoordigers het nodig achten in het belang van tijd, kan een speler worden overgeslagen.

Het ETC is een teamevenement, waarbij het van belang is dat de lijsten van de individuele spelers op elkaar afgestemd zijn. Wanneer drie spelers deelname bevestigd hebben kiezen zij daarom gezamenlijk de vierde speler voor het team. Op die manier kan er een speler worden gekozen die ervaren is met een lijst met toegevoegde waarde voor het team.

Het kan voorkomen dat twee spelers een gelijk aantal punten hebben behaald en één van de twee hierdoor een plaats in het team kan krijgen. In zo'n geval wordt aanvankelijk nagegaan of beide spelers deel willen nemen. Indien dit het geval is wordt er willekeurig geloot wie er mee gaat.

Tweede team
Tijdens het voorgaande ETC (2017) kon elk land twee teams aanmelden. Er wordt verwacht dat ook in 2018 weer twee teams per land mee kunnen doen. Mocht dit het geval zijn, dan wordt ook het tweede team geselecteerd aan de hand van de eerder beschreven ranglijst. Het tweede team wordt samengesteld zodra het eerste team compleet is (dus ook de vierde speler is gekozen) uit de in de ranglijst volgende spelers die beschikbaar zijn. Deze procedure verloopt verder hetzelfde als voor het eerste team, dus de vierde speler wordt ook gekozen.

Selectie van team captains
In elk team vervult één speler de rol van teamcaptain. De rol van de teamcaptain bestaat uit het vormen van match-ups en het doorgeven van de score. De selectie van de teamcaptain ligt geheel bij het team. De rol van de captain voegt een hele nieuwe dimensie toe aan het spel, daarom kiest het team wie voor deze rol het meest geschikt is.

De discussie of een team een vijfde speler als captain mag aanwijzen, welke in dat geval niet meespeelt, loopt nog. Mocht dit worden bevestigd dan staat het het team vrij iemand als captain te vragen. Dit mag ook een speler uit de ranking zijn. Team één dient compleet te zijn, inclusief optionele captain, voor er wordt begonnen met de vorming van het tweede team.

Vragen of opmerkingen
Voor vragen of opmerkingen over dit document of het ETC kan contact worden opgenomen met de vertegenwoordigers via GWhobby.net (Helm en Flame of the West). Graag in het discussietopic reageren.
« Laatste verandering: oktober 25, 2017, 03:19:07 pm door Flame of the West »
Gelogd
''Leaver dea as slaef''

Helm

 • Hero Member
 • *****
 • Offline Offline
 • Berichten: 7438
 • Ride to ruin and the world's ending!
Re: Team selectie Middle-Earth ETC 2018
« Reactie #1 Gepost op: oktober 25, 2017, 11:59:40 am »

De Golden Balrog is pas 24 februari...
Gelogd
I'm Invincible - Black Knight
You're a loony - King Arthur

LotR/Hobbit SBG 2018:
W: 13
D: 3
L: 10

Flame of the West

 • Hero Member
 • *****
 • Offline Offline
 • Berichten: 628
Re: Team selectie Middle-Earth ETC 2018
« Reactie #2 Gepost op: december 19, 2017, 06:33:34 pm »

Van de strategy missen nog een aantal punten, maar dit is de voorlopige ranking:
 
Plaats      Naam      ETC punten totaal
1      Durk      27
2      Coen      23
3      Ronny      19
4      Stefan      16
5      Max      16
6      Teun      10
7      Jeroen      10
8      Lloyd      10
9      Faan      6
10      Terry      5.5
11      Larry      5.5
12      Thijs      5
13      Frits      2
14      Robin      1

Mochten de scores nog opduiken dan kan dit lijstje nog wat veranderen.
Gelogd
''Leaver dea as slaef''

Helm

 • Hero Member
 • *****
 • Offline Offline
 • Berichten: 7438
 • Ride to ruin and the world's ending!
Re: Team selectie Middle-Earth ETC 2018
« Reactie #3 Gepost op: april 23, 2018, 10:32:34 am »

Inmiddels is de ranking voor het ETC (2019) gelijkgeschakeld met de Nederlandse league.
Ranking is te vinden op:     https://www.facebook.com/groups/162856057779688/?fref=ts
Gelogd
I'm Invincible - Black Knight
You're a loony - King Arthur

LotR/Hobbit SBG 2018:
W: 13
D: 3
L: 10
Pagina's: [1]