GWhobby.net

Warhammer Fantasy & Age of Sigmar => Fantasy Algemeen => Topic gestart door: Leftblank op april 29, 2018, 10:39:40 am

Titel: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: Leftblank op april 29, 2018, 10:39:40 am
(blog over 9th age)
Interessante ontwikkeling voor al die boze witte mannen die Age of Sigmar verketterden en overstapten naar 9th age. Zeker: er zijn prachtige 9th-age toernooien: onlangs in Duitsland met een World Tournament Championship met 180 spelers en dit weekeinde in Nederland met 50 spelers. Echter: op belangrijke beurzen/conventies speelt niemand het. De google-belangstelling voor het spel is matig. AoS daarentegen wordt door GW best goed verkocht. En na twee updates krijgt AoS steeds vaker goede recensies. Eigenlijk staan alle seinen op rood voor 9th Age.

Negatief?
Vooraf: ik heb niet per se een hekel aan 9th age. Hoogstens heb ik geen bijzonder gevoel bij fantasywargames, geen bijzonder gevoel bij GW, geen bijzonder gevoel bij toernooiwargames en geen bijzondere jeugdherinneringen aan Warhammer Fantasy Battle. Verder heb ik geen hekel aan of vete met 9-Age-admin [mod edit]'Blonde Beer' of zijn kompaan Pellegrim. Nooit gesproken, nooit in de ogen gezien. Lieve kerels, vast en zeker. Goede organisators. Ik hou van hen.

Ik zeg het maar vooraf omdat kritiek of twijfel in het kleine Hollandse blogwereldje mij te vaak slecht landt. Ik ben kritisch omdat ik geloof dat de 9th agers zich net als de ridders van Constantinopel onaantastbaar wanen achter hun muren; terwijl hun rijk afbrokkelt.
(rest van de blog: http://amsterdam6shooters.nl/node/1307 (http://amsterdam6shooters.nl/node/1307)

[mod edit: privé-voornaam op verzoek verwijderd.
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: starwars op april 29, 2018, 03:55:33 pm
Het is toch geen wonder dat het beter gaat met AoS ten opzichte van 9th Age? AoS wordt nog steeds gepushed door GW, terwijl 9th Age een fanbased project is wat door de spelers wordt ondersteunt.

Maar of dat een slecht ding is? Ik snap niet zo goed wat je met dit artikel wilt zeggen. Stop met het spelen van een spel wat je leuk vind omdat een mal event in Amerika het niet ondersteunt?

Volgens mij heeft niemand de illusie dat 9th Age op kan tegen GW, maar om er dan maar mee op te houden?
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: Crackbone op april 29, 2018, 04:56:33 pm
Ieder z'n ding. Zie niet in waarom het niet naast elkaar kan leven.

Enige "nadeel" is dat niet alle neuzen zelfde richting op staan: ergo: je hebt altijd minder aantal spelers als de spellen gescheiden blijven.

Maar slecht? Och, denk dat dat reuze meevalt.
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: Pellegrim op april 29, 2018, 06:55:52 pm
Hallo allen. Ik denk ik deel een paar pakkende reacties op dit fijne artikeltje. Ik begrijp werkelijk niet dat je zo iets zou schrijven over een ander spel, en dan breed delen op facebook ook - met namen van personen erbij. Maar goed. Dit zegt dus meer over de auteur dan over het onderwerp. En wel leuk te zien dat je club genoten onder hetzelfde artikel verklaren dat dit absoluut niet met jullie club geassocieerd dient te worden....

Joris Zo ... :) Het eerste grote event Alliance Open met The 9th Age en 40k is net 1 dag achter de rug en dan verschijnt dit prachtige artikel lol ..
Het was een fantastisch event met 180 wargamers op een top locatie. Met Alliance Open hebben 40k, T9A de handen in 1 geslagen. Erg leuk om te organiseren - dank aan de Generals of the West! Zie hier voor wat info: https://www.facebook.com/AllianceOpenTournaments/...
En voor een leuke video impressie https://www.youtube.com/watch?v=LfkYzGyd2I8
En het belangrijkste ... best painted! https://www.youtube.com/watch?v=_w2acs8gnyw
Tot de volgende! En die zijn er sneller dan je wellicht denkt ;)

Rafael Ik zag het. Uitstekend toernooi. Welgemeende complimenten. Goed georganiseerd - ik doe het je niet na. Maar dat staat los van de vraag of T9A 'leidend' gaat worden als fantasysysteem. Dus vat het niet persoonlijk op.

JorisHehehe dank dank! Maar je stelling is een beetje omgekeerde wereld in mijn optiek. 9th Age is het leidende fanatasy spelsysteem. Met afstand. Kijk eens op T3 tournament organisatie website. AoS en KoW samen halen het niet bij 9th Age. Volgende maand drie 9th Age tournooien in Nederland. En het groeit. Scenes krabbelen weer op nadat GW haar rank en file systeem stopte.
Dan stellen dat ze niet veel op conventies staan is een beetje makkelijk. 9th Age heeft zelf geen business model en kan dus niet sponseren. Dat was de reden dat Adepticon 9th Age een brief stuurde om te bedanken, dacht ik. Op dit moment wordt met de verschillende miniature makes die 9th Age supporten gekeken of er ook beurzen aangedaan kunnen. Zoals Spiel, de grootste in Europa. Dat zou mooi zijn. De hele PR fase wordt nu eigenlijk pas onderzocht. Maar qua activiteiten hoeft 9th Age zich niet te schamen en kan eigenlijk alleen maar trots zijn. Zoals bijvoorbeeld het ETC. Om even wat perspecitef te bieden.
PS Ik ben geen onderdeel van de 9th Age organisatie! Spreek op eigen titel

A Belangrijkste vind ik dat je speelt wat je leuk vind, ook al heb je maar een paar spelers.

M De hele reden om 9th age te verkiezen als favourtite systeem staat wat mij betreft samengevat in het volgend citaat over AoS:"de regels gratis zijn, en beknopt: "It has a rulebook that is 4 pages long, and it is very, very simple to play. It is easier than Warhammer 40,000, yet just as enjoyable in its own right." Ik heb als Fantasy speler het 40.000 systeem altijd te simpel gevonden. Zonder af te willen doen aan de kwaliteit van dat spel, vind ik het tactisch minder uitdagend dan dat Fantasy was. De geluksfactor is groter en meer rock-paper-scissors tussen bepaalde rassen. Als AoS dan dus nog simpeler is dan 40.000, dan zegt dat voor mij genoeg. Ik hou van spellen waar je echt 'goed' in kan zijn. Dat je door tactisch overwicht en zorgvuldig samenstellen van je leger kan winnen. Uiteraard is 9th age nog steeds een spel met dobbelstenen en speelt geluk een grote rol. Desondanks biedt het mij de complexiteit die ik wil in een spel.

L T9A stond afgelopen jaar wel met een mooi event op de Scale Model Challenge en dat is volgens mij ook geen kleine beurs...

EShadespire, AoS e.a. prima spellen, helaas alleen een heel slecht artikel. Je kan niet eens meer spreken over een betoog waarbij een subjectieve tekst ondersteund wordt met feiten om de lezer te overtuigen als de feiten niet kloppen.
Mocht je je vervelen in de trein, wel aan te raden als satire.
Verder niks persoonlijks tegen de schrijver, hij heeft er zo te zien veel tijd en moeite in gestopt, maar heb dan op zijn minst je feiten correct.

MD Het doel van het artikel ontgaat me een beetje. Je wil geen mensen persoonlijk beledigen en dat heb je keurig aangekondigd en in het artikel doe je dat niet, keurig!
Maar voor wat betreft de inhoud, het lijkt haast of je een zak snoep van de lokale GW dealer hebt gekregen om t9a negatief uit te lichten. En om het niet al te obvious te laten lijken neem je KOW mee in je vergelijking. Nogmaals, ik zie het doel niet...
Laten we als redelijk volwassen mensen onder elkaar nou niet te negatief over elkaar doen. Ik vond de eerste edities van AOS ook niks aan, na een paar potjes heb ik daar de brui aan gegeven. Frostgrave een paar keer gespeeld, leuk spel, maar te weinig spelers en leuk voor thuis maar niet voor een toernooi waar mijn voorkeur ligt. Op dat moment stapte t9a om de hoek en was ik weer van straat. Ik wordt knettergek van alle regelwijzigingen, houdt het ook niet meer goed genoeg bij, maar ik heb ook nog nooit zoveel nuttige entry's in een armybook gezien. Kortom, ieder zijn spel en laten we dit soort nutteloze onruststokerij achterwege laten...

Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: borkbork op april 30, 2018, 12:39:04 am
Ik snap eigenlijk weinig van het artikel:

-waarom is het uberhaupt geschreven? zeker als de auteur aangeeft weinig met fantasywargames te hebben?
-waarom wordt een initiatief van vrijwilligers, vergeleken met de marketing kracht van puur commerciële bedrijven?
-is het eigenlijk erg dat iets niet groeit?
-moeten wargamers perse iets spelen wat populair/het populairst is?
-waarom wordt een soort van skirmish game gepresenteerd als alternatief voor big battles?
-waarom is het erg dat mensen willen voortbouwen op iets wat al decennia gespeeld wordt?
-waarom worden mensen weer weggezet als 'boze witte mannen' terwijl er hier maar één iemand ergens boos om lijkt te zijn?
-waarom zit er een ontzettende vileine ondertoon in het artikel (wie is nu de boze witte man?).
-waarom is het erg dat mensen optimistisch zijn over hun eigen project (hoe misplaatst dat ook mogelijk mag zijn).
-waarom zeurt de auteur dat zijn stukjes slecht landen, terwijl hij ogenschijnlijk zijn best doet om het zo slecht mogelijk te laten landen.

Eingenlijk is er gewoon één vraag:

Waarom zitten wargamers elkaar weer af te zeiken om niks?Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: Leftblank op april 30, 2018, 03:16:33 am
Van mij hoor je als auteur geen negatief woord over het systeem zelf en ook niet over de prima 9A-toernooien. Ik heb geen speciale voorkeur voor fantasy/een bepaald systeem in dat genre en geen persoonlijke reden om bepaalde Nederlandse admins te gaan sarren. Neemt niet weg dat ik vind dat ik me in mijn persoonlijke blogje als persoonlijke mening best vrolijk mag maken om de pretentieuze doelen van het Zweedse hoofdkwartier en de feitelijke resultaten.
Dat mag je vilein vinden, maar wie kaatst, kan de bal verwachten.
Ik dus ook.
Niet te veel opwinden zou ik zeggen, niet alles persoonlijk nemen, je wordt er alleen maar vroeg kaal van (zeg ik helaas uit ervaring).
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: Christian op april 30, 2018, 07:36:23 am
ik vind het ook maar een raar artikel, wij houden niet vast aan oude warhammer fantasy omdat we perse willen, maar er is geen goed alternatief. Eerlijk is eerlijk GW heeft mooie spellen gemaakt, en zouden ze zelf warhammer fantasy nog altijd ondersteunen zou 9th age niet bestaan. Maar er is geen goed alternatief om te spelen, als jij leuk vind om strategisch met blokken te spelen.
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: soldaan op april 30, 2018, 12:03:07 pm
 ::) ::) ::)

Hoezo staan alle seinen op rood? Wij spelen in onze spelersgroep met heel veel plezier T9A, zoveel plezier hebben we sinds lange jaren niet gehad. Dus ik snap niet waar je naartoe wil :D

Ik vind Als overigens ook een prima skirmisch game, maar het is niet wat ik als oude WHFB speler zoek...
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: Gloin op april 30, 2018, 01:14:43 pm
Als ik dit soort crap wilde lezen, kocht ik de Telegraaf wel...  :-\
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: Aelwin op april 30, 2018, 04:47:10 pm
Enorme kritiek krijgen van je club en hobby genoten, dan op GW hobby proberen met welke reden? Wat is je doel? Feed the haters?

Nog een aantal nuttige reacties van facebook (ik heb de korte afbranders maar weggelaten):

Leftblank/Scaramouche
Wat een ontzettende doodserieusheid allemaal aangaande mijn persoonlijke mening over speelgoedsoldaatjes. Ikzelf kan gelukkig nog steeds erg om mijzelf lachen. Doe vooral wat je leuk vindt. En drink meer bier! raad ik iedereen aan. Maar dat schreef ik ook al in het stukje....

M Jij post een slecht onderbouwd bekritiserend artikel ongevraagd publiekelijk, maar meneer will er alsjeblieft geen kritiek op want het is een persoonlijke mening en je kan het niet aan?
Gelukkig moeten ook veel mensen om jou lachen.
Maar vooral om je ondoordachte woorden als "schrijver" ;)
Ik denk dat je jou eigen advies moet opvolgen en je ook iedereen hetzelfde recht moet geven. Anders moet je niet jou shit openbaar posten als je (duidelijk) de reacties niet aan kan ;)
Hypocriet
Ps
Ik speel geen enkel van de spellen waar je het over hebt gehad. Dit is puur een reactie op jou infantiele manier van schrijven en reageren

P Het gaat niet om het feit dat je een mening hebt. Gaat erom hoe je het brengt.
En het afdoen met "drink meer bier" getuigt van een verder gebrek aan tact en respect voor mede hobbyisten. Jammer artikel en jammere reactie.

Om dit om te zetten naar iets positiefs:
Wordt tijd voor een T9a subforum op GWhobby!
Genoeg spelers in NL die eerst op GWhobby zaten en verplaatst zijn naar facebook of T9a forum.  ;)
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: Inquisitor Constantine op april 30, 2018, 04:56:41 pm
Om dit om te zetten naar iets positiefs:
Wordt tijd voor een T9a subforum op GWhobby!
Genoeg spelers in NL die eerst op GWhobby zaten en verplaatst zijn naar facebook of T9a forum.  ;)

Reken daar zeker op bij GWHobby 2.0.

Maar ik wil het best overwegen om dit al hier al te implementeren, als er echt genoeg vraag naar is.
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: Pellegrim op april 30, 2018, 05:33:15 pm
 :-*

jajajajaja leuk leuk leuk

Het gaat toch vooral om de NL scene voor ons!
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: Krewl op mei 01, 2018, 09:21:35 pm
Nou speel ik geen van beiden (AoS noch T9A) maar  het maakt toch geen donder uit wat groter is?
Infinty is er ook al jaren en GW is groter. Er zijn historics met relatief minieme spelersgroepen, maar ze zijn er al vele jaren.

Punt is dat T9A in een vraag voorziet omdat OaS niet een vergelijkbaar spelsysteem is, ook al is het de GW vervanger van Fantasy.
Persoonlijk vind ik het retemooi dat een groep vrijwilligers een zo serieuze game op zet en er gewoon 50 man voor naar de Alliance Open krijgt.
De GT's voor 40K van voor de Alliance open zaten op (Grofweg) 35 en 30 of zo, pas vorig jaar waren daar weer 50 man.

Dat er dus zo 50 man komen vind ik een teken van een gezonde community. Als ik de organisatoren en b.v Blondebeer mag geloven is er goed nagedacht over de model ondersteuning ook en is de game gebalanceerder dan hij onder GW handen is geweest.

Met de "boze witte mannen" en "vergeet T9A" kan ik het dan ook niet anders zien als een trol actie. Wat grote Amerikaanse conventies doen is irrelevant voor wat hier wel of niet goed loopt. (Net zulke valse logica als zeggen, America speelt alleen ITC 40k, ETC 40k kan je dus vergeten!). Er zijn grote verschillen in wat populair is in welk land (of in grote landen zelfs per regio).

Dat is nog los van enige potentiële druk die GW als sponsor uit zou kunnen oefenen op organisatoren, wat hier niet van toepassing is. Ik zou me niet te druk maken over the 9th Age, en vooral blijven spelen waar je lol in hebt.
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: Woudschim op mei 01, 2018, 09:45:09 pm
Wat een raaaaar stuk. Iedereen weet dat 20mm WO1 de beste manier van wargamen is.
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: Arathorn op mei 02, 2018, 12:50:58 pm
LeftBlank moet je altijd met een flinke scheut zout nemen.
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: Helm op mei 02, 2018, 02:08:19 pm
Ik vind het wel leuk dat hij de boel even opschud.

En wellicht nemen wargamers aan beide kanten A0S en T9A zichzelf wat te serieus.
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: Pellegrim op mei 03, 2018, 07:23:30 am
Misschien is het nog leuker als dit forum weer een beetje actiever wordt. En dat gebeurd meestal als het een prettige plek is om te posten.

Daar ligt nog een uitdaging wellicht
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: Dragonfly op mei 03, 2018, 10:13:44 am
D'r is wel een verschil tussen de boel opschudden en mensen, zonder dat zij hierom gevraagd of geïnformeerd zijn, met naam en toenaam in een artikel noemen. Zeker als je zelf heldhaftig onder een "nom de plume" schrijft.
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: Arabog op mei 03, 2018, 01:58:21 pm
Blog van iemand die zelf zo te zien wenig speelt maar toch een soort mening heeft. Wargame wereld lijkt mij tegenwoordig al zo versplinterd in zo veel soorten games dat 1 zo'n  mening weinig uitmaakt. Iedereen moet gewoon het soort spel spelen met zijn of haar favoriete modellen.
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: Helm op mei 04, 2018, 01:37:32 pm
D'r is wel een verschil tussen de boel opschudden en mensen, zonder dat zij hierom gevraagd of geïnformeerd zijn, met naam en toenaam in een artikel noemen. Zeker als je zelf heldhaftig onder een "nom de plume" schrijft.
Oh daar heb je zeker een punt.
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: Lionhammer op september 07, 2018, 05:34:34 pm
Misschien is het nog leuker als dit forum weer een beetje actiever wordt. En dat gebeurd meestal als het een prettige plek is om te posten.

Daar ligt nog een uitdaging wellicht
Ik denk dat het ook helpt als we bij elkaar komen en foto'sb battle reports en ideeën delen ;).

Maar even terug on-topic, Leftblank's artikel is niets meer dan een falende offensief. En je denk dat T9A mensen allemaal "boze witte mannen" zijn? Toen ik naar een T9A event ging was geen een "boze witte man" te zien en vooral veel enthousiaste gamers die samen een leuke dag van hebben gemaakt.

Sure, ik ben niet altijd even blij met een aantal punten van T9A team hoe ze de game willen hebben, maar dat blijft nog steeds geen goede reden om een goedkoop artikel te schrijven zoals de OP heeft gedaan.

ik vind het ook maar een raar artikel, wij houden niet vast aan oude warhammer fantasy omdat we perse willen, maar er is geen goed alternatief. Eerlijk is eerlijk GW heeft mooie spellen gemaakt, en zouden ze zelf warhammer fantasy nog altijd ondersteunen zou 9th age niet bestaan. Maar er is geen goed alternatief om te spelen, als jij leuk vind om strategisch met blokken te spelen.
Je hebt wel Kings of War, alleen is die meer gericht op beginners en heeft daarnaast ook een totaal andere feel dan Fantasy.
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: Leftblank op september 09, 2018, 03:47:41 pm
Offensief? Het is nooit mijn bedoeling geweest om het spel aan te vallen, of om bepaalde enthousiastelingen uit de scene aan te vallen - blijf fijn schilderen en spelen en lol maken met vrienden. Doe vooral je ding.
Wat me opvalt is de bluf in het officiële internationale 9th Age forum dat "ons spel het beste is", het door flink wat 9th-agers neerkijken op andere spellen (ook Lionhammer roept hier weer dat Kings of War is gericht op "beginners"), het neerkijken op Age of Sigmar, de wiskundige fascinatie voor "balans", en de niet op cijfers of feiten gestoelde overtuiging dat het spel een doorslaand succes is of na een volgende editie zal worden.
Ik begrijp dat mijn ketterse boodschap niet zo fijn is voor mensen die graag WHFB /T9A spelen, zeker niet als je 9th-agers ironisch vergelijkt met boze witte mannen. Ik herhaal nog eens dat ik geen van de Nederlandse T9A-fans voor BWM aanzie, ik vind alleen dat de sfeer in het algemene internationale T9A-forum nogal toxisch.
De aanstoot vind ik overdreven. Ik heb recent een droog maar kritisch artikel in het Engels geschreven zonder woord van spot of ironie omdat het dan alleen maar over de toon blijft gaan.http://napoleoninelba.blogspot.com/2018/07/9th-age-warhammer-fantasy-sadly-slowly.html (http://napoleoninelba.blogspot.com/2018/07/9th-age-warhammer-fantasy-sadly-slowly.html)
Verschillende 9A-ers waren het geheel met me eens, maar veel anderen kwamen met merkwaardige verwijten en persoonlijke aanvallen. De forumbazen censureerden de link en banden mij tot twee keer toe van hun forum. Het gaf mij het idee dat het Centraal Comité van de club gewoon overgevoelig is voor kritiek, ongeacht of die nu ironisch of gortdroog is geformuleerd.

Mijn idee: blijf trouw aan T9A of welk spel dan ook, maar schiet niet meteen in de verdediging na een kolommetje kritiek en blijf vooral normaal en beleefd doen.
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: Pellegrim op september 10, 2018, 10:22:57 pm
Mooi deze oproep om beleefd te doen.

Al die brute taal en beledigingen van die 9th Age hooligans.

Zo kan het echt niet langer! Schilder gewoon je poppen ja! JA! JAAA!!!

Oh ja en wat stats die wel iets zinnigs zeggen:
Trends, wereldwijd: https://trends.google.nl/trends/explore?date=2015-12-01%202018-09-10&q=9th%20Age,Kings%20of%20War,Age%20of%20Sigmar
9th Age toernooien nog te gaan in 2018: 37, zie hier https://www.tabletoptournaments.net/overview?gid=147
Kings of War toernooien nog te gaan in 2018: 9, zie hier https://www.tabletoptournaments.net/overview?gid=93
Age of Sigmar toernooien nog te gaan in 2018: 22, zie hier https://www.tabletoptournaments.net/overview?gid=142

Ik zou zeggen, kom lekker een keertje spelen. Is echt een leuke spelletje hoor ;)

Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: Leftblank op september 11, 2018, 05:49:32 pm
De bewuste statistiek die Pellegrim hier aanhaalt is zogenaamd gunstiger over 9th Age. Ik heb er serieus naar gekeken, al voordat ik ging bloggen over de spel-belangstelling die achterblijft bij de pretenties van de T9A-initiatiefnemers.

Strikt feitelijk zie je dat 9th Age het populairste zoekwoord is in - Pakistan. Ik denk dat we geheel kunnen uitsluiten dat warhammer fantasy battle/ 9th age erg populair in dat land. Ik zag wel dat de brugklas - '9th grade' daar superbelangrijk is. Wikipedia: "In Pakistan, 9th grade have a great importance as it is the base of higher education. At this level students are allowed to choose the subjects of their will."
Vandaar het zoeken in Pakistan naar 9th en age (de leeftijd van scholieren). Ook in andere landen is 9th grade een belangrijk schooljaar. Daarom zegt "9th age" als kaal zoekwoord niks.
Overigens blijft het ook als te ruime, globale zoekterm mijlenver achter bij Age of Sigmar. Als je de trends van google, de facebookbelangstelling, en de ervaringen van forumleden uit het internationale 9th-age forum zelf naast elkaar legt, krijg je gewoon een weinig florissant beeld. Daar valt niet omheen te redeneren. Sorry Pellegrim. Ik wil best van je aannemen dat 9th Age een leuk spelletje is, WHFB zoals het hoort te zijn, maar neem van mij dan tenminste de cijfers aan.
Aantal toernooien, van maar één site, namelijk tabletoptournaments.net, zeggen niet zoveel. TTT is populair voor T9A-ers en KoW en AoS hebben andere kanalen. Verder zocht een Amerikaanse speler uit dat het aantal T9A-spelers afnam maar het aantal toernooien toenam omdat de resterende spelers meer toernooien gingen organiseren. Een Pool stelde vast dat het aantal deelnemers aan de Poolse toernooien afnam. Vandaar dat ik niet vertrouw op het getalletje 'aantal toernooien op TTT' als succesindicatie.
Ik blijf graag horen als het anders is. In ieder geval prettig dat Pellegrim beleefd verschilt van mening en zijn argumenten geeft.
Ik beschouw mezelf niet als slachtoffer van T9A-hooligans, zoals hij suggereert. Ik kaats en dan kun je een bal terug verwachten. Als T9A me om die reden meteen verbant, is dat hun goed recht, hoewel nogal kort door de bocht. Tsja. Zal wel.
Ik hoop dat de genuanceerde adviezen uit mijn tweede blog (betere marketing, meer mikken op aanwas van casual spelers, anders gaat het op de lange termijn niet goed) enig gehoor vinden bij de harde kern van ETC-spelers.


Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: Briebel op september 11, 2018, 10:50:56 pm
Zucht....mag hier een slotje op.... Thanks
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: Pellegrim op september 12, 2018, 09:39:48 pm
Lol. T3 is verrweg de belangrijkste site die tabletop toernooien bijhoudt. Maar jij weet veel van de hobby, dus dat wist je.

Je info over de VS klopt ook al niet. Er is eigenlijk een doorbraak daar; de nationale Masters gaan weer door.

Heel eerlijk man, je informeert mensen niet goed, je doet overduidelijk aan cherry picking. Stop ermee. Je bereikt er helemaal niets mee, behalve negativiteit.

Wat is er gebeurd dat je zo verbitterd bent geraakt? Iets persoonlijks?
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: borkbork op september 13, 2018, 08:38:51 am
Heren.....laat dit topic lekker rusten aub. Alles is er (vooral op fb) al over gezegd zonder dat mensen ook maar een mm. nader tot elkaar kwamen.
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: Helm op september 13, 2018, 10:14:07 am
Ik denk dat BorkBork wel een punt heeft. En ik vind de ene heer er over door blijven zagen en de ander het onnodig op de man spelen.

Heren, houdt er toch mee op....
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: Leftblank op september 14, 2018, 01:24:31 pm
Klopt. Sluit maar af, anders blijft het gemopper doorgaan en blijf ik me verplicht voelen uit te leggen waarom de geachte opponent het verkeerd ziet. Dit schiet niet op. Over drie jaar blog ik opnieuw over dit onderwerp.
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: borkbork op september 14, 2018, 04:07:04 pm
Over drie jaar blog ik opnieuw over dit onderwerp.

(https://i.imgur.com/8WsTL2t.jpg)
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: Leftblank op september 14, 2018, 10:18:01 pm
Ja leuk! Memes!
(https://s25117.pcdn.co/wp-content/uploads/2015/07/tattoo_meme.png)
(Maar van mij mag er nog steeds best een slotje op deze draad)
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: borkbork op september 14, 2018, 11:21:20 pm
Ik hoor trouwens net op het nos journaal dat memes racistische grappen zijn over niet witte mensen??????

Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: Duncan McDane op september 15, 2018, 01:17:12 am
Zeg het met plaatjes, is zo'n meme toch? Heb er helemaal niets mee, kan mezelf prima verbaal uitdrukken  ;).
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: flappie op september 15, 2018, 06:15:24 pm
Vanaf vrijdag zit ik al te denken of ik hier uberhaupt op zal reageren.... nou ja vooruit.....

Na een paar jaar afwezigheid kwam ik weer eens terug om te kijken of het hier nu veranderd was. Ik ben ten tijde van de grote transformatie van WHFB naar AOS uiteindelijk eruit gestapt omdat ik gewoon geen zin meer had in het gezeur, er werd op een gegeven moment op AOS miniaturen in de schildersectie gereageerd met K.U.T.G.W. tjah .... express niet voluit schrijven om de boodschap maar over te krijgen in een schilderdraadje.... triest... het dan afdoen als: maar het betekent Keep Up The Good Work... yeah right. In de tussentijd een poos ziek geweest en kwam nu het allemaal wat beter gaat eens kijken of het hier iets vriendelijker is geworden vooral omdat ik nu eindelijk weer wat kan schilderen en AOS gesettled is en ook T9age zijn draai heeft gevonden. Dit is de eerste draad die ik aanklik.... en hmmm ik denk dat ik genoeg heb gezien.

Het is niet dat ik perse 1 persoon hier de schuldige van vind. De meeste posts in dit topic vind ik zeer toxisch overkomen en ik voel me dus direct niet meer welkom. Dat ik dan ook nog opmaak uit de berichten hier dat het op facebook ook vrolijk verder gaat snap ik echt niet. Dat het ergens begonnen is zal best maar jij kan er voor kiezen te stoppen en dat gebeurt ook niet want men moet zijn gelijk halen ten koste van alles.

Ik wil best wat schilderwerk laten zien maar als ik het idee heb dat het word afgebrand vanwege het systeem dat ik speel dan hoeft het voor mij echt niet. Waarom kan men gewoon niet accepteren dat een ander lol heeft met een spel waarin jij niks inziet? Ik vind bijvoorbeeld bruine bonen niet lekker maar ga ik dan in de jumbo of appie staan blèren dat mensen idioten zijn als die het wel kopen? nee....  waarom doen we dat hier dan wel?

Zo vind ik de Idoneth deepkin van GW niet echt mijn ding... maar als iemand het speelt en er enthousiast over is vind ik het prima en zal ik waarschijnlijk ook nog complimenteren met het schilderwerk en vragen wat hij/zij zo tof vind aan het ras zonder daarbij mijn mening te verkondigen waarom ik het niks vind. Kijk als diegene om mijn mening vraagt.... tjah dan ga ik genuanceerd vertellen dat ik iets minder gecharmeerd ben van de look van de rank and file modellen.

Wie gelijk heeft boeit niet want er heeft niemand gelijk! ook ik niet! Speel het gene wat je leuk vind en sta elkaar niet als een stel kleuters te jennen onder het mom: maar mijn brandweerauto is echt roder. Dat boeit niet... jij speelt iets wat jij leuk vind en de ander ook.... wat is het probleem? Het moet hier schijnbaar continu oorlog zijn terwijl men niet eens tevreden lijkt met wat men zelf heeft (waarom anders oorlogje voeren tegen elkaar?).

Zo ik hoop dat men hier in dit draadje nu tevreden is..... jullie hebben iemand weg gekregen die jullie een 2de kans gaf.... Ik krijg namelijk niet echt (echt niet) het gevoel dat jullie op nieuwe leden wachten.... ja misschien om dan te helpen strijden tegen een ander systeem..... maar daar kom ik niet voor.

Ik had best wel zin mijn werk weer te delen maar doe het nu maar niet, heb geen zin in gezeik over wat ik verf. Ik zal dit draadje nog even in de gaten houden (sorry ik heb geen zin een ander draadje aan te klikken.... ik heb het idee dat ik al weet wat ik te zien/lezen krijg en er staat hier al genoeg aan haat tegen elkaar) Op mijn post reageren of PMen kan altijd en daar zal ik ook zeker op reageren/naar kijken maar mijn vertrouwen is nu aardig gekelderd.

Groet Flappie

PS: Even voor de duidelijkheid: zodra ik hier over jij spreek bedoel ik niet specifiek de OP maar gewoon de lezer. En ga nou niet naar elkaar wijzen wie hier de schuldige is dat ik er na 1 draad al geen zin meer in heb.... dan heb je het niet begrepen en ga je eerst je eigen posts maar eens terug lezen (of het hele topic om mij als je niet hebt gepost of vind dat het allemaal meevalt) en nadenken over hoe dit naar een buitenstaander (ik dus) lijkt.
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: Aerendar Valandil op september 15, 2018, 06:32:24 pm
Ik kan het niet helemaal met je oneens zijn, flap, maar ik heb nog niet meegemaakt dat er op schilderwerk vervelend werd gereageerd. Of heb ik iets gemist?
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: Inquisitor Constantine op september 15, 2018, 10:01:20 pm
Ik kan het niet helemaal met je oneens zijn, flap, maar ik heb nog niet meegemaakt dat er op schilderwerk vervelend werd gereageerd. Of heb ik iets gemist?

Dit dus. Dat mensen negatief reageren op een model omdat het uit een systeem komt dat ze niet zint heb ik ook niet gezien. Hooguit "de stijl van het model is niet mijn smaak" maar dat staat dan verder los van het schilderwerk.

Verder kies je nu niet een thread die zeker niet representatief is voor GWHobby en haar leden. Zoals je kan zien is dit topic redelijk oud -en onlangs weer omhoog gebracht- en gestart door een lid dat vooral aandacht wil voor een extern blog. Een blog waarover de meningen verdeeld zijn en waarvan de inhoud niet altijd -of misschien wel altijd niet- overeenkomt met de mening van GWHobby en haar leden.

Kijk eens verder rond op het forum, flappie, ook buiten het GW-gedeelte, en kijk of je mening dan niet veranderd. En als je iets ziet waarvan je denkt: dit kan niet, meldt dat dan gerust, desnoods via pb. Ook jouw mening telt en goede kritieken nemen we graag mee naar GWHobby 2.0.

Oh enne... K.U.T.G.W. zie je tegenwoordig steeds vaker, zeker aan het adres van GW, en zeker in de goede betekenis.

- IC.
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: flappie op september 16, 2018, 07:39:17 am
Ik heb het bij schilderwerk een paar keer (2 ofzo) gezien maar dat is jaren geleden en eigenlijk meer de laatste druppel dan de daadwerkelijke aanzet geweest hier te stoppen.

Dit kan best een oude thread zijn maar hij stond bovenaan daarbij komt dat er in dit gedeelte vrij veel ouder spul staat.... dat er dan zo hard op elkaar ingevlogen word vind ik jammer.

Uiteraard kunnen meningen verschillen maar de toon waar mee die mening verkondigt word kan ook anders.... het is direct op de man en hard.... alleen maar om mensen uit de tent te lokken voor een nieuwe aanval. Zo lijkt het in ieder geval. Van beide kanten trouwens.

Citaat
Kijk eens verder rond op het forum, flappie, ook buiten het GW-gedeelte, en kijk of je mening dan niet veranderd.
Het schildergedeelte is gelukkig wel vriendelijk en lijkt er toch een soort van respect te zijn. Ik zal daar wel een beetje rondkijken en zelf nog wel wat posten (niet vandaag of morgen maar soon...) Ik zal dit gedeelte eerst wel wat links laten liggen misschien dat ik later in dit gedeelte (warhammer fantasy/AOS) weer eens kom kijken vooralsnog houd ik het wel op het schildergedeelte.

Citaat
Oh enne... K.U.T.G.W. zie je tegenwoordig steeds vaker, zeker aan het adres van GW, en zeker in de goede betekenis.
Toch blijf ik van mening dat ondanks dat het misschien goed bedoeld word het zeer negatief over komt en iets als : Lekker bezig! nou niet echt veel meer tijd kost om te typen en toch aardig anders lijkt/overkomt.

Groet Flappie
Titel: Re: Vergeet 9th Age. Adepticon deed het ook
Bericht door: borkbork op september 17, 2018, 12:07:56 pm
Door de bank genomen gaat het hier nog steeds voornamelijk gemoedelijk aan toe.  Kritiek op schilderwerk vanwege het systeem/fabrikant van de modellen ben ik volgens mij niet eerder tegengekomen.  En mocht dat wel voorkomen zegt dat uiteraard meer over de poster van die opmerking dan over het schilderwerk. Anyway het posten van schilder/knutselwerk wordt breed gewaardeerd.

Een enkele keer komt er wel een topic voorbij wat de gemoederen enigszins doet verhitten, maar dat is eerder uitzondering dan regel. En dergelijke topics kan je natuurlijk vrij makkelijk negeren als je geen zin hebt in dergelijk gezeur.