GWhobby.net

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

GWHobby zoekt schrijvers voor de nieuwe Main Site. Lees alles in het subforum "Algemeen".

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 10
 21 
 Gepost op: juni 20, 2019, 10:51:38 am 
Gestart door Inquisitor Constantine - Laatste bericht door borkbork
And there was much rejoiching  ;D

 22 
 Gepost op: juni 20, 2019, 10:07:23 am 
Gestart door Inquisitor Constantine - Laatste bericht door Inquisitor Constantine
=/\= Status Report. =/\=

Eerst even wat meer informatie. De ideeën voor een GWHobby 2.0 gaan al meer dan vijf jaar terug. Prioriteit hierbij was niet alleen het forum, maar ook het in ere herstellen van mainsite. De toenmalige Admins hebben hier veel over gebrainstormd, plannen opgesteld en een eerste aanzet gedaan. And then life happened.

Ongeveer twee jaar terug was er een eerste aanzet tot een nieuwe site en forum. Maar vanwege communicatiefouten (maker wachtte op groen licht van het bestuur, bestuur op groen licht van de maker) liep het project toen op de klippen.

Besloten is om het toen over een andere boeg te werpen en zowel site als forum vanaf de grond extern te laten ontwerpen. We hebben ons daarvoor gewend tot Avans Hogescholen waar studenten in ongeveer  1 1/2 jaar dit project opgezet hebben.
Dit bracht ons naar de zomer van 2018. Er was een site, er was een compleet leeg forum en verder was er vooral niets.

Uiteindelijk was het dus aan mij en Aragorn om dit alles te vullen en vooral de techniek van de site onder de knie te krijgen. Ondertussen ook de oproep om kopij voor de mainsite. Tot nu toe best veel enthousiasme, maar helaas nog niets in mijn postvak.

En dan zitten we in 2019.

We hebben een main site, met spelersbase en pagina's voor winkeliers en clubs, die goed functioneert maar nog leeg is.
We hebben een forum dat vanaf de grond opgebouwd is, maar nog aan veranderingen onderhevig is (indeling etc.).
Ongeveer een maand geleden hebben we site en forum geopenbaard aan de nog actieve moderators hier voor feedback. Dit bracht veel bruikbare (forumskin oogt saai, wat doe je met spellen zonder fabrikant?) kritiek, maar ook minder bruikbare (mijn spelletje is nu niet meer zo dominant aanwezig, wat moet ik nu?).
Die bruikbare kritiek ben ik nu aan het verwerken - en dat kost even tijd. Een forum beheren qua subfora instellen en zo is één ding, de techniek erachter (skins installeren, alles vanaf de grond instellen) is even wat anders.
Daarnaast heeft Aragorn zich op een nieuw logo gestort, dat nog geïnstalleerd moet worden: we willen jullie geen WIP-site voorschotelen.
Maar ik ga er nu echt vanuit dat alles voor de zomer rond is.

Wat kan je dan van verwachten van de nieuwe site?

Wel... ten eerste: Wat is GWHobby 2.0 niet?
Om kort te gaan: GWHobby 2.0 is geen GWHobby 2.0. Miniaturen hebben deze site en dit forum altijd gedomineerd, en hoewel de GW altijd heeft gestaan voor Gaming en Warfare is er toch een duidelijke associatie met Grandma Wendy uit Nottingham.
Die associatie heeft voordelen gehad (we waren dé ontmoetingsplek voor Warhammerend Nederland), maar ook nadelen: andere Wargamers liepen vaak met een grote boog om het forum heen (kan dat op het internet), hoewel daar gelukkig de laatste jaren veel verandering in kwam. Privateer Press, Battletech, Infinity en Star Wars: X-Wing en Legion vonden hun plaats hier op het forum.

De nieuwe hobby-site zal al deze systemen en fabrikanten evenveel ruimte bieden, waarbij de subfora makkelijker te vinden zullen zijn (praktisch gezien: stond het eerst onder non-GW, dan staat het nu 'gewoon' onder miniaturen).

Maar dat is niet alles: de nieuwe site gaat niet alleen de diepte, maar vooral ook de breedte in. Miniaturenspellen zijn niet het enige aspect van de hobby, want wie trekt er niet eens een bordspel uit de kast. En ja, dan heb ik het enerzijds over een spelletje Monopoly, maar anderzijds zijn er ook mensen wiens collectie Arkham Horror opgestapeld hoger is dan zijzelf. Ook daar is ruimte voor, net als voor de laatste RPG's. En kaartspellen worden ook niet vergeten.

De marktplaats wordt flink herzien en wordt hopelijk daarmee een stuk overzichtelijker en aantrekkelijker (al zijn we nog steeds geen plek om je Marktplaats-advertenties te dumpen).

Kortom, de nieuwe site wordt hopelijk een thuishaven voor heel spellenminnend Nederland en België.

Waar is het wachten dan op? Wel zoals ik zei, een aantal kleine aanpassingen nog.
Kopij is nog steeds welkom, maar als de site open is zal je zien dat je vrij snel en makkelijk zelf artikelen kunt plaatsen op de main site (wel onder redactie, ik ken het internet...), dus ik ga ervan uit dat dat gaat lopen als mensen zien wáár ze op publiceren.

En natuurlijk hebben we jullie ook nodig. Een nieuw, breder forum vraagt om nieuwe, breed ingestelde mods. Heb je interesse in die functie, realiseer je dan wel dat je een mod wordt die niet alleen "40K" onder zich heeft, maar bijvoorbeeld alle miniaturen-spellen. Nog niet afgeschrikt? PM mij of Aragorn voor verdere details.

 23 
 Gepost op: juni 19, 2019, 04:40:12 pm 
Gestart door starwars - Laatste bericht door Duncan McDane
Ziet er weer heel fijn uit. Goede kleurenkeuzes, fijn detail. Heel mooi  :).

 24 
 Gepost op: juni 19, 2019, 04:26:16 pm 
Gestart door Inquisitor Constantine - Laatste bericht door Duncan McDane
@Starwars: Natte vingerwerk: midden - eind juli. Sowieso niet meer in juni.

 25 
 Gepost op: juni 19, 2019, 03:06:44 pm 
Gestart door Inquisitor Constantine - Laatste bericht door Crackbone
Is er ook maar iets van een halve regel bekend? :)

 26 
 Gepost op: juni 19, 2019, 12:02:40 pm 
Gestart door Inquisitor Constantine - Laatste bericht door starwars
Is er al een releasedate voor dit spel?

 27 
 Gepost op: juni 19, 2019, 11:06:09 am 
Gestart door Inquisitor Constantine - Laatste bericht door Aerendar Valandil
Ik ben nog steeds bezig  met mijn backordervoorraad uit Old Worldse tijden, dus er moet heel wat gebeuren voor ik wat bij koop. Wat ik zie is ook wel veel skullz, ik vind die Sigmarines echt niks, of het past op een andere manier niet gemakkelijk in ijn collectie. Maar ik vond de Idoneth mooi, ik zag ook een paar andere mooie modellen (gladiatorachtige elves) en die rare ravenkoppen zijn ook wel interessant. Ik laat deze dingen meestal aan me voorbijgaan, maar ik moet zeggen - sommige dingen vind ik afschuwelijk, en zelfs nog veel afschuwelijker dan wat ook in het verleden, maar sommige dingen zijn ook echt helemaal de bom.

 28 
 Gepost op: juni 19, 2019, 10:11:36 am 
Gestart door Inquisitor Constantine - Laatste bericht door Onimusha
Ik ga warcry ook zeker pre-orderen, ik ben lang lang geleden gestopt met warhammer, maar sinds een maand bezig met underworlds en dat bevalt me heel goed.

 29 
 Gepost op: juni 19, 2019, 08:26:31 am 
Gestart door faithonwings - Laatste bericht door faithonwings
Bump, update

 30 
 Gepost op: juni 18, 2019, 08:10:24 pm 
Gestart door starwars - Laatste bericht door starwars
Wat hier natuurlijk direct opvalt, is dat je, toch volledig tegen de stroom in,  een ronde base hebt gebruikt voor een Squig!  8)

Ik heb echt wel zin om Age of Sigmar te gaan spelen, maar geen zin om allemaal poppen te rebasen. En ik krijg de rest hier nog niet mee...

Haha ;D, echt leuk gedaan met die Giant. Ik zie dat jullie bij Eindhoven veel plezier hebben gehad.

Zeker wel. Doe jij een volgende keer ook weer mee?

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 10