GWhobby.net

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

GWHobby zoekt schrijvers voor de nieuwe Main Site. Lees alles in het subforum "Algemeen".

Pagina's: 1 ... 8 9 [10]
 91 
 Gepost op: maart 09, 2019, 06:50:41 pm 
Gestart door demon - Laatste bericht door demon
Ik weet niet waar je het zag van iob maar heb hier niks van op staan in ieder geval

 92 
 Gepost op: maart 09, 2019, 05:23:42 pm 
Gestart door douwe002 - Laatste bericht door Arabog
Amazon lekt nu eindelijk wat uit en komt ook met kaart van eiland Numenor. Toch iets meer de geschiedenis in ipv alleen verhaallijn van Aragorn.

 93 
 Gepost op: maart 09, 2019, 12:10:23 pm 
Gestart door Lionhammer - Laatste bericht door Lionhammer
Mocht de club teveel problemen hebben met je speelstijl, dan moeten ze dat face-to-face met je bespreken, en niet sneaky een andere club oprichten. Alhoewel dat laatste wel hun recht is (je kan het ze moeilijk verbieden) is het niet netjes. Tenzij het echt hun bedoeling was twee aparte clubs te hebben, 1 voor competitive play en 1 voor casual play.
Is inderdaad ook onbeleefd, en vooral richting enthousiaste wargamers die een bepaalde game willen spelen en dat het in een club wel gebeurd zonder dat ze op de hoogte worden gehouden.

Dus, mijn advies, laat het niet van anderen afhangen maar kijk naar jezelf, voel jij je happy bij de groep of niet. En als andere mensen je ontwijken, hou lekker de eer aan jezelf. Het is een hobby, geen strafcorvee of religieuze secte. Niemand kan je ( buiten toernooien ) dwingen om spel X op manier Y tegen tegenstander Z te spelen en er zijn gelukkig mensen genoeg die ook op zoek zijn naar tegenstanders. En afstand is geen probleem, Nederland is klein en een extra matras is zo neergelegd, in het verleden veel gedaan en ben het nu weer met een klein groepje aan het opstarten, werkt perfect.  :)
En het helpt inderdaad. Ik doe dit vooral met Magic.
Ook daar wilde een paar mensen weer de pret bederven, maar deze keer heb ik gezegd dat ze moesten ophouden of gewoon wegblijven. Het heeft goed geholpen.

 94 
 Gepost op: maart 09, 2019, 11:41:27 am 
Gestart door Alliance Open - Laatste bericht door Lionhammer
Haha don't you worry! Ons T9A toernooi staat al open voor het laatste weekend in Mei; staan jij en je vrienden er al bij?  ;D
Ik doe niet echt iets met wargaming momenteel. Als ik ooit genoeg modellen heb en er zijn mensen in mijn regio zijn die willen spelen denk ik erover na. Ik heb het ook in een ander topic uitgelegd waarom.

Maar nog steeds bedankt voor de uitnodiging :).

 95 
 Gepost op: maart 09, 2019, 09:58:41 am 
Gestart door ErikG - Laatste bericht door Arabog
Mooi zeer uitgebreid uitgewerkt verslag.
Zou volgende keer dan ander breakpoint kiezen als infanterie eigenlijk nog weinig heeft gedaan en het alleen slag werd tussen de chariots en cavalry.
Badhuis als objective of gewoon tot het tijd werd om te eten/drinken.

 96 
 Gepost op: maart 08, 2019, 11:40:23 pm 
Gestart door rob - Laatste bericht door CrimsonGuard
Ik wist dat ik deze modellen al eens eerder had gezien :)

http://privateerpress.com/community/privateer-insider/insider-12-8-2011-0

 97 
 Gepost op: maart 08, 2019, 09:11:46 pm 
Gestart door ErikG - Laatste bericht door Aerendar Valandil
Mooi hoor.

 98 
 Gepost op: maart 08, 2019, 07:42:55 pm 
Gestart door ErikG - Laatste bericht door ErikG
Het is alweer een tijdje geleden dat we een slag hebben kunnen spelen, nu was het eindelijk weer zo ver. We hebben een slag gespeeld tussen Kelten en Macedonië (heel losjes gebaseerd op de tweede slag bij Thermopylae uit 279 BC, niet te verwarren uiteraard met een andere bekende slag op diezelfde plek).
Hoe dan ook, de groep redelijk compleet, en in mijn nieuwe hobbyruimte die apart voor onze mooie hobby is gemaakt konden we eindelijk weer los gaan. Helaas duurde de slag iets korter dan gehoopt en heb ik wat minder foto's gemaakt dan normaliter.

Macedonië stond onder leiding van Sander, met Justin en Joost ter ondersteuning. De Kelten werden aangevoerd door Erik met steun van Abe en Alex.Al maanden was het onrustig in het omliggende landschap en steeds vaker werden Macedonische burgers verrast door Keltische plunderaars. Met het openen van een nieuw modern badhuis, kon het niet uitblijven dat dit bericht de altijd frisse Kelten zou bereiken. Geen van de Keltische stamvorsten was zo gefascineerd door dergelijke zaken dan Erikiatourix. Alexix en Abix waren snel om en deze drie strijders brachten een grote Keltische aanvalsmacht op de been, ze trokken Macedonisch grondgebied binnen.
Sanderios was de meest nabije generaal die deze Kelten kon tegenhouden en spoedig trok deze ten strijde.
Met het badhuis in zicht plaatste Macedonië zijn troepen. In het centrum nam Sanderios de leiding, op zijn rechterflank plaatste hij de altijd zo betrouwbare Joostimachus, op zijn linkerflank Justinantinos. Ze wouden een sterke lijn vormen waar de Kelten zich op zouden stuklopen, achter het badhuis langs zou Justinantinos de flank van de Kelten opzoeken. Gestaag bewogen de troepen voorwaarts, van een echte lijn was nog geen sprake maar met de Kelten op nog grote afstand maakten zij zich daar geen zorgen over.
Ook de Kelten bewogen voorwaarts, on-Keltisch ging dit redelijk gedisciplineerd. Erikiatourix zond zijn skirmishers en chariots naar voren, hiermee wou hij eerst de tegenstander verzwakken en misschien zelfs een beetje ontregelen zodat die dodelijke massa van sarissa's overkomen kon worden. Op de flanken bewogen de cavalarie en chariots voorwaarts. De eerste pijlen werden op de Macedonische troepen geschoten maar slachtoffers vielen er niet.
Macedonische hetarroi cavalerie bewoog zich nu om het badhuis heen en kreeg de Keltische troepen in zijn zicht, snuivend keek Justinantinos vanaf een heuvel op ze neer, hij kon niet wachten om zijn Xyston door ze heen te boren, helaas voor nu waren ze nog te ver weg. In het centrum bewogen de Macedonische troepen niet al te ver maar daar ook de Kelten in het centrum niet ver gevorderd waren kon Sanderios zich daar niet echt druk om maken. Op de andere flank bewoog de cavalerie ook voorwaarts.
Joostimachus kon de arrogantie niet begrijpen, Alexix in eigen persoon reed met zijn chariots richting een overmacht aan cavalerie op wie hij een aantal werpspiesen wierp. Joostimachus gaf zijn Thesseliaanse cavalerie het bevel om aan te vallen en de cavaleristen reden in op de Keltische strijdwagens, met een spectaculaire, aan waanzin grenzende kundigheid manoeuvreerden de chariots zich door de cavalerie eenheden heen die geen grip op ze konden krijgen en niet de klap konden uitdelen die ze graag hadden uitgedeeld.Abix, nooit bekend staande om zijn geduld, keek jaloers toe hoe Alexis zich meer dan staande hield tegen een overmacht aan cavaleristen, hij kon zijn geluk niet op, Macedonische cavalerie kwam nu recht voor hem achter het badhuis vandaan, hij bedankte Toutatis en zette zich schrap. Twee Keltische cavalerie eenheden en een eenheid chariots stormde de heuvel op. De Macedonische hetarroi cavalerie van Justinantinos brachten de xytons omlaag en in wede formatie beukten ze met een ongekende klap op de Keltische cavaleristen in. Abix had nog net de tijd om omhoog te kijken maar meer tijd dan dat had hij niet, de Xyston van Justinantinos doorspiesde Abix die bloedig ter aarde viel en hij werd vermorzeld onder de hoeven van het paard van Justinantinos die inmiddels al een andere barbaar van het leven beroofde. Justinantinos keek grijnzend rond, terwijl zijn paard nog een aantal Keltische lichamen vermorzelde, de Keltisch cavalerie eenheid was volledig vernietigd en ook diens "supports" waren bebloed en keken verbouwereerd rond na al dit brute geweld, dit was niet wat ze vooraf in gedachte hadden.


De Keltische cavalerie en chariots van Abexis (de opvolger van Abix) werden nu door Macedonische cavaleristen aangevallen, als een warm mes door boter braken de Macedoniërs door de Keltische cavalerie heen die volledig vernietigd werd op die flank. Alleen de Keltische chariots wisten de destructieve Macedoniërs tegen te houden. Maar Macedonië domineerde op die flank. Op de andere flank wisten de Keltische chariots een eenheid Macedonische cavalerie terug te dwingen. Een tweede Thesseliaanse eenheid viel een eenheid Keltische cavalerie aan. De Thesselianen kenden geen genade en de Keltische eenheid werd vernietigd.


Op de zo zwaar onder druk staande Keltische rechterflank realiseerden de Kelten dat ze de Macedonische cavalerie moesten stoppen om te voorkomen dat de hele flank opgerold zou worden. Een eenheid gaesetae was niet meer te houden en deze poedelnaakte krijgers stormden naar voren, de Macedonische hetarroi draaide bij en ramde zich de eenheid fanatiekelingen in. Het gevecht was weerzinwekkend, blauw beschilderde krijgers werden doorboord en vielen zwaar bebloed en levenloos ter aarde, paarden werden neergesabeld en Macedonische krijgers op de meest brute wijze afgeslacht, de slachtoffers aan beide kanten waren extreem. Langzaam bewoog de balans zich richting de Keltische krijgers, de Macedonische Hetarroi braken.

Op de andere flank wisten de Kelten meer succes te boeken, Keltische cavalerie beukte zich in de flank van een Thesseliaanse eenheid welke gebroken werd en er vandoor ging, de andere Tesseliaanse cavalerie werd teruggedreven. In het centrum was de skirmisch oorlog inmiddels begonnen en zowel skirmishers als falangisten werden bekogeld en meerdere Macedoniërs vielen ter aarde, een Macedonische eenheid skirmishers werden gebroken en over de hele lijn trokken inmiddels Keltische krijgers voorwaarts.

Macedonië zette nu de aanval in op hun linkerflank, een tweede eenheid van Hetaroi, aangevoerd door Justinantinos zelf stormde richting de zwaar bebloede Keltische gaesetae. Xystons doorboorden menselijk vlees en degenen die niet doorboord werden, werden vertrapt onder de hoeven van de Macedonische paarden, ondertussen sleepten de Kelten Macedonische krijgers van hun paarden en hakte bruut op ze in. De Kelten waren zo enthousiast aan deze slag begonnen maar zelfs de anders zo fanatieke gaesetae konden deze extreme verliezen niet accepteren en ze braken. De Macedonische cavalerie was echter te zwaar bebloed en kon geen achtervolging inzetten. De grootste aanval op de flank was gestopt maar de kosten in slachtoffers waren enorm. De falanxen op die flank bewogen inmiddels voorwaarts, de tijd was rijp om de Kelten daar aan te pakken.
Op de andere flank werd de Macedonische cavalerie verder teruggedreven, meerdere falanxen vormden om zo de flank dicht te houden. In het centrum werden meerdere Macedonische skirmishers gebroken en viel het skirmisher scherm weg waardoor de falanxen bekogeld konden worden. Korte aanvallen en bewegingen voorwaarts van de falanxen duwden de Keltische chariots terug maar veel konden ze niet aanrichten.

Meerdere hoplieten werden getroffen in het centrum en Keltische krijgers bewogen nu richting de Macedonische falanxen in zowel het centrum als op de linkerflank, de Kelten maakten zich op voor een slotoffensief. Alleen op de zwaar bebloede Keltische rechterflank deinsden de Kelten terug voor de oprukkende Macedoniërs.

In het centrum zette Macedonië de aanval in op de chariots en ze wisten deze te bereiken, de chariots waren niet bestand tegen deze aanval en een eenheid brak. Hiermee verloren de Kelten hun enthousiasme en ze besloten terug te trekken.Door de chariots als "aparte divisies" aan te merken waren nu meer dan de helft van de divisies gebroken en dat hanteren wij altijd als "army break point". Hierdoor was de slag eigenlijk al voorbij voordat hij echt interessant werd, de infanterie had eigenlijk nog niets gedaan, dit was jammer maar wel weer een goed leermoment. Desalniettemin een prima overwinning voor Macedonië dat toch wel een hele harde noot bleek te zijn om te kraken.

 99 
 Gepost op: maart 08, 2019, 06:09:26 pm 
Gestart door demon - Laatste bericht door Makoto
Zit niks tussen wat ik zoek sorry

Geen probleem :), ik zag dat je IOB spullen zocht, dus kon het alleen maar proberen^^

 100 
 Gepost op: maart 08, 2019, 05:19:47 pm 
Gestart door demon - Laatste bericht door demon
Zit niks tussen wat ik zoek sorry

Pagina's: 1 ... 8 9 [10]