GWhobby.net

Middle Earth Strategy Game => Middle Earth Strategy Game Algemeen => Topic gestart door: Helm op december 10, 2014, 01:45:43 pm

Titel: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Helm op december 10, 2014, 01:45:43 pm
Goed,
Door baby kon ik vannacht niet gaan (komt binnenkort wel weer goed :) ) maar ik hoor verschillende berichten over de nieuwe film.
Bespreek hier de film! Ik ben benieuwd....
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Da Great MC op december 10, 2014, 01:50:18 pm
Deze nacht gezien. Degelijke film.

Het gevoel dat overheerst is vooral "Dat was het dan? Geen volgende film om naar uit te kijken?".

Ik kijk wel nog heel erg uit naar de extended versie, die zoals steeds erg veel zal toevoegen en verrijken voor de liefhebbers.
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Coenus Scaldingus op december 10, 2014, 02:19:35 pm
Ben inderdaad ook erg benieuwd naar de Extended Edition, met name omdat er belachelijk veel in de trailers getoond werd dat niet in de film zat!

Het betreft met name IJzerheuvel-dwerg-geraleert spul: de ram-cavalerie, de ballista's, het door rammen getrokken wagentje waar Dwalin, Balin en nog een dwerg op wegracen (ondertussen aangevallen door wargs), het grote salvo dat de Demsterwold Elfjes waarschijnlijk op de dwergen afvuren - allemaal nergens te bekennen (de rammen worden alleen bereden door Thorin/Fili/Kili/Dwalin, zoals ook al ergens te zien was).

Al met al zal iemand die de vorige films niets vond, ook deze niet kunnen waarderen; als je de vorige prima (of zelfs goed) vond, zal dit laatste exemplaar ook wel bevallen.

Vond de eerste helft leuk (Dol Guldur, Smaug, politiek gedoe met Thorin/Bard/Thranduil), de daadwerkelijke Bo5A was nogal onoverzichtelijk, en zowel de slag als sommige duels (Thorin vs Azog, Legolas vs Bolg) bleven maar doorgaan. Ondanks de lange zit (marathon...) was deze film dan zo weer voorbij, en vooral aan het einde had ik wel meer verwacht: met alle referenties naar LotR in eerdere films leek een opzetje naar Balin's expeditie me niet onaardig, maar wat ik vooral verrassend vond was dat allerlei nog relevantere zaken aan het einde niet aan bod kwamen: Thorin's begrafenis (en Fili+Kili natuurlijk), Daín die koning wordt, Bard die koning wordt en Dal herbouwt, Bilbo die de trollenschat opgraaft. Ook Beorn kwam érg weinig voor: bij de vorige film zei ik voor de grap dat er meer tijd werd besteed aan Tauriel en Kili die liefdevolle blikken uitwisselen; in de derde film is dit daadwerkelijk het geval. In het boek is Beorn natuurlijk geweldig belangrijk in de Slag; hier was het meer een cameo. Maar laat ik niet te negatief zijn: Saruman kwam wel weer eens goed in beeld, en alhoewel het even een damsel in distress situatie leek, kwam Galadriel ook goed in haar element. Beste rol was echter voor Alfrid, die verrassend geslaagd voor wat lichtere momenten zorgde.
Al met al een prima besteding van een avond/nacht in ieder geval.
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Arabog op december 10, 2014, 07:03:17 pm
Maandag avond deel 1 gezien. gisteren met 2 gasten (ook 2 lotr fanaten) hier thuis deel 2 gezien en toen door naar de bioscoop voor battle of the five armies. Uitverkocht in Leeuwarden dus mensen uit Leeuwarden waren zelfs naar Heerenveen afgereisd om bij marathon te kunnen zijn.

De film kort:
Begint direct hoe het zou moeten Smaug richting Laketown met alle geweld die erbij hoort. Prima. Wel iets anders uiteindelijk in film gekomen als eerst het idee was volgens mij.
Rijkdom van Erebor komt nog uitgebreider in beeld en Thorin verandert steeds meer door de drakenziekte.
De ruines van Dal worden goed neergezet en krijgen vrij prominente hoofdrol in middenstuk en eindstuk.
Stuk over Dol guldur wat alleen eigenlijk in nagelaten vertellingen verteld word is prima neergezet door de filmmaker vind ik. Wil ik niets over verklappen maar dat je moet gewoon zelf zien en beleven.
Battle of the five armies zelf is net wat mijn voorganger zegt soms onoverzichtelijk. Gevecht vind op diverse plekken tussen diverse groepen plaats(In Dal, voor Erebor, oude heuvel met ruines ed) Dwergen/mensen/adelaars/vleermuizen/trollen/goblins/gundabad orc/dol guldur orc/elven/tovenaars/hobbit en wat nog niet allemaal meer. Machtig om eens een dwergenleger gegroepeerd te zien vechten.

Ben het ook eens met Coenus dat veel zaken die we kennen uit boeken en andere verhalen soms verrasend kort ter sprake komen of ontbreken. vraagt inderdaad om extended version. Net zoals in extended version van deel 2 wel te zien is hoe Bombur in het water valt en in slaap valt. Einde na alle veldslagen en de lange terugreis van Bilbo terug naar huis is nu inderdaad kort in beeld gebracht. Je verwacht bijna net als na lord of the rings een vrij lange epiloog maar die is vrij kort.

Film was nu 2,5 uur maar had van mij best nog langer mogen duren. Tijd vloog voorbij.
Waren wel minder special effect voor 3D als in het tweede deel.
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: morbal op december 11, 2014, 07:35:03 pm
Ik ben deze namiddag ook geweest. Was lekker rustig in de cinema.

Ik vond het een bar slechte verfilming. Het was een leuke film op basis van het boek.
hetgene wat mij het meeste stoorde was het sterven van thorin, fili en kili in vergelijking met het boek. en het gebrek aan beorn en de reis naar huis. Het harde hoofd van dain heeft ook wel indruk gemaakt.
en van gundabad naar erebor in enkele dagen? is wel heel snel.

Het dwergen leger vond ik dan weer schitterend.

conclusie: toch gematigd positiev. Ik kijk toch ook wel uit naar de extended.
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Real op december 14, 2014, 12:52:59 am
Net terug. Eerste helft was degelijk, maar de hoeveelheid bizarre, onnodige onzin tijdens de veldslag heeft het wel een beetje voor mij verpest.

De zeer grote hoeveelheid beelden die wel in de trailers zaten, maar niet in deze versie van de film. Ik krijg het vermoeden dat er op het laatste moment nog ontzettend veel ge-edit is en dat heeft de boel duidelijk geen goed gedaan.

De rare indeling die het gevolg was van het in drieën opknippen ipv in tweeën wreekte zich hier weer. De aanval van Smaug op Laketown had gewoon aan het einde van film twee gemoeten. Dit was een anticlimax op deze manier.

Er was ontzettend veel om van te genieten in deze trilogie, maar uiteindelijk worden de films voor mij getekend door de op hol geslagen fantasie van Peter Jackson.

Zoals we sinds de absurde en totaal onpraktische hazenslee weten was er bij deze trilogie gewoon niemand meer die tegen Jackson zei: "Eh, nee, dat gaan we niet doen, want dat is gewoon een slecht idee."
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Arabog op december 14, 2014, 05:05:40 pm
Wil je een leuk blad met veel achtergrond info en ook leuke stukjes over de hobbit/lotr dan is het engelstalige filmblad empire deze maand prima leesvoer. De Editor is niemand minder dan Peter Jackson dit keer.
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Wicked Dwarf op december 15, 2014, 11:35:24 am
Ik heb erg genoten van de film en zonder enige twijfel is Dáin mijn favoriet.

Ik heb ondertussen geleerd om boeken, comics en spellen los te laten wanneer het gaat om verfilmingen (onder de dekmantel "gebaseerd op"), omdat het risico bestaat je zo kapot te ergeren, dat je niet kunt genieten van de film.
Dat gezegd hebbende ben ik het eens met de meeste mensen (denk ik), dat het einde van de film (de strijd zelf, waar ik erg naar uitkeek) zeer chaotisch was en onoverzichtelijk. Zat lang te wachten op de komst van Beorn en toen hij er eenmaal was, was hij ook zo weer weg. Ik hoop echt dat hij er langer in zal zitten met de Extended. 8)
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Cergorach op december 15, 2014, 12:00:05 pm
Eerst film kijken, daarna boek lezen, vaak sta je dan voor een positieve verassing. Natuurlijk erg lastig met een dergelijk oud boek ;-) Maar laat ik eerlijk wezen, ik vond de LotR film trouwer aan het boek dan enig andere film ik heb gezien (waarvan ik het boek heb gelezen). The Hobbit (the book) heb ik altijd minder gevonden dan LotR (the book), dat kwam waarschijnlijk omdat ik LotR eerst heb gelezen en daarna pas The Hobbit. Het moge dan een 'kinderboek' zijn ivm. LotR, maar dat betekend niet dat de kwaliteit daarom minder moet zijn, het kwam mij altijd erg rommelig over...
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Arabog op december 15, 2014, 03:42:09 pm
Zeer oud hobbit boek in het engels toch maar weer eens doorgelezen. Overeenkomsten met nieuwe film zijn dan eigenlijk best wel weer goed te noemen. Sommige dingen wat door tijd verplaatst maar veel zinnen ook letterlijk weer gezegd op zelfde tijdstippen. Als je dan ook de nagelaten vertellingen erbij pakt klopt het nog meer.
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Real op december 17, 2014, 10:46:50 pm
Het zijn niet zozeer de verhaaltechnische aanpassingen die me irriteren, maar de volstrekt absurde ideeën en vormgeving die aan PJ's brein ontsproten zijn: de hazenslee van Radagast, de megaorcs in dikke full plate armour die vervolgens geen enkele bescherming biedt, de reuzentrollen met katapulten op hun rug, de rare geografische sprongen (Radagast in zijn stomme slee over de Misty Mountains naar de Trollshanks? In vijf minuten van Mirkwood naar de High Fells of Rhudaur naar Dol Guldur? Van Laketown naar Gundabad naar de Lonely Mountain in een paar dagen?)

Ik ben trouwens wel bang dat we nu "de avonturen van Legolas en Aragorn in het interbellum" gaan krijgen. Niet dat Viggo Mortensen zich daarvoor gaat lenen, maar iemand anders vast wel.
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Ar-Pharazon op december 18, 2014, 02:01:35 am
Sam en ik vonden het een waardeloze film. Veel te veel nodeloze actie en onrealistische 1 tegen 1 gevechten die maar door gingen en door gingen. Ik had echt verwacht een coole veldslag te zien, vgl. bijvoorbeeld met de Pelennor fields uit LotR,  zeker als de film "The Battle of the Five Armies" heet, maar de battle zelf was onoverzichtelijk en niet echt episch.

Ook op zoveel punten afwijkend van het boek, we zien helemaal niet wat er er met Bard/Dain etc. gebeurd na de slag...
Ik vond ook gelijk de paar scenes die dan wel vrijwel uit het boek overgenomen waren, als beste stukken eruit springen.

En, waar waren de wargs???
Nou ja, het zoveel beter kunnen zijn, grote teleurstelling, maar na deel 2 had ik eigenlijk ook geen wederopstanding moeten verwachten.
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: henerius op december 18, 2014, 06:44:29 am
Als je fantasy niet realistisch genoeg is neem een paar aspirines en ga schilderen.
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Wicked Dwarf op december 18, 2014, 10:40:15 am
Ik blijf het grappig vinden dat mensen films slecht vinden door hun eigen verwachtingen. Misschien is het beter om net als ik verwachtingen (en het boek!) naast je neer te leggen (films zijn vaak gebaseerd op en nooit daadwerkelijke verfilmingen; de ultieme verdediging voor de vrijheid van creativiteit ::) ;) ) en gewoon de film te kijken. Toen Avatar ooit uitkwam waren er ook mensen die de film afkraakten, maar als je in gesprek ging met deze mensen lag het niet aan de film zelf, maar aan hun verwachtingen.

Wil ik overigens niet zeggen dat ik het niet eens ben over bepaalde punten. Maar zoals ik al eerder aangaf, vind ik ook het slagveld zeer chaotisch en niet passen in de reeks van de films. 8)
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Gloin op december 19, 2014, 12:00:11 am
Hmm ik kom net van de bioscoop met mijn vrouw... De film was vermakelijk, maar was inderdaad ook erg rommelig en had een hoog hak-op-de-tak gehalte...
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: borkbork op december 19, 2014, 06:49:32 am
Ik blijf het grappig vinden dat mensen films slecht vinden door hun eigen verwachtingen.

Maar de filmindustrie doet natuurlijk ook wel heel erg zijn best om de verwachtingen zo hoog mogelijk te maken.

Ik heb er zelf trouwens veel last van bij "historische" films. En vervolgens zit ik me de hele film te irriteren aan van alles en nog wat.
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Wicked Dwarf op december 19, 2014, 09:30:54 am
Ik blijf het grappig vinden dat mensen films slecht vinden door hun eigen verwachtingen.

Maar de filmindustrie doet natuurlijk ook wel heel erg zijn best om de verwachtingen zo hoog mogelijk te maken.

Ik heb er zelf trouwens veel last van bij "historische" films. En vervolgens zit ik me de hele film te irriteren aan van alles en nog wat.

Klopt en daarom doe ik heel erg mijn best om trailers, previews en andere meuk te vermijden. :P

Met (semi-)historische films heb ik ook moeite. Kingdom of Heaven zeker niet historisch correct, maar vermakelijk; iets wat ik bij Troy nog steeds niet heb. :-\
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Waicheun op december 19, 2014, 11:40:48 am
hey hey,

Goed mijn twee centen...film gezien,, en tis opzich leuk in elkaar gezet, alleen vond dat de film heel erg ''gehaast'' was alles wat je in de boeken etc leest werdt in mijn ogen heel snel afgerafeld om dan ff heel mooi de veldslag te doen, die was wel leuk gemaakt maar zodra deze gedaan was ging
de film weer in versnelling ''van snel tijd tekort en afmaken die handel''

desondanks prima film, maar jah erg haastig tak tak tak
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Helm op december 19, 2014, 01:00:06 pm
Ik blijf even geen tijd hebben om naar de film te gaan en de avonden dat we oppas hebben gaan we naar het ballet (De Notenkraker door het Nationaal Ballet) en de kerstvoorstelling van het RO Theater. Ach hij draait nog wel even.

Ben door al het commentaar etc. ernstig nieuwsgierig geworden voor zover ik dat al niet was.  ;D
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Arabog op december 19, 2014, 05:29:41 pm
Denk dat wij dit weekend vast voor de tweede keer gaan. gebeurt zoveel dat het nog wel een keer te doen is.
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Real op december 22, 2014, 10:30:21 am
De waarschuwing over Peter Jackson die de studio had moeten krijgen toen ze hem 400 miljoen gingen voor het script:

Citaat
"Do not tempt him! Though he might use all that money from a desire to do good, through him it would wield a power too great and terrible to imagine..."
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Smoking Dragon Knight op januari 05, 2015, 08:52:21 pm
Ik heb hem eindelijk gezien (Imax 3d HFR), vond hem veeel beter dan deel 1 en 2 samen.
Die ga ik volgende jaar kerst nog wel een keer kijken in de extended versie
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Jayz op januari 12, 2015, 10:59:40 am
Het is inderdaad te hopen dat de extended versie wat gaten uit het boek opvult met de nodige additional scenes. Verder wad het wel geweldig om eindelijk een dwarf army in actie te zien :).
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Wicked Dwarf op januari 12, 2015, 12:25:15 pm
Het is inderdaad te hopen dat de extended versie wat gaten uit het boek opvult met de nodige additional scenes. Verder wad het wel geweldig om eindelijk een dwarf army in actie te zien :).

Dat vond ik dus ook. En eerlijk gezegd had ik verwacht dat GW nog met een model van Daín op zwijn zou komen met regels. Maar ik heb het niet gevonden (tenzij de regels misschien nog komen met een WD).
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Helm op januari 12, 2015, 12:53:12 pm
Ik word steeds benieuwder. Een bioscoopbezoek staat binnen 2 weken geplanned.
Je zou beiden maar een drukke baan c.q. functie hebben en een baby-dochter :D

We hebben de eerste twee delen de afgelopen maand wel kapotgekeken. (Had de extended versies nog niet gezien en ze gekregen voor de Kerst)
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Real op januari 15, 2015, 10:31:25 pm
Vooral de oproep op het einde deel ik. Er zit genoeg moois in deze films om er een fantastische versie van te maken:

http://www.wired.com/2014/12/hobbit-peter-jackson-must-be-stopped/
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Arathorn op januari 16, 2015, 04:56:47 pm
Vooral de oproep op het einde deel ik. Er zit genoeg moois in deze films om er een fantastische versie van te maken:

http://www.wired.com/2014/12/hobbit-peter-jackson-must-be-stopped/

Amen. Ik heb me prima vermaakt tijdens de film, maar qua boekverfilming is het een aanfluiting.
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Coenus Scaldingus op januari 16, 2015, 07:14:23 pm
Helemaal mee eens. Les 1 voor het schrijven van fantasy: zorg ervoor dat het realistisch aanvoelt. Tolkien deed dat meesterlijk door de hele wereld een enorme geschiedenis mee te geven (bij recent teruglezen verbaasde ik me over alle referenties naar het oude Arnor die gemaakt worden in de eerste hoofdstukken, tussen de Shire en Bombadil). PJ gooit dat volledig overhoop met alle compleet over-the-top gevechten. Het gedoe in Goblin Town leek meer op een computerspel dan wat dan ook, maar zelfs in Assassin's Creed krijg ik een rijtje vijanden niet zo snel en efficient neer. Ook als actiefilm is het dan echter weinig geslaagd, want voor spanning is toch ook realistisch gevaar belangrijk.

Gelukkig hebben we 't boek nog.  :)
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Mr. To op januari 16, 2015, 07:36:05 pm
Ik zie dit soort films nooit als een verfilming. een verfilming is altijd slecht als je het vergelijkt met het boek omdat een boek meer diepgang kan brengen in mijn ervaring. Ik zie het als een verrijking van het overstijgende waarbij ik blij ben met veranderingen/extra dingen.

Ja de hobbit was minder dan de LOTR, ja sommige animaties waren misschien wat te CGI. Ik heb me heel erg vermaakt. Ik hoop nog op dat iemand Silmarillion verfilmd (misschien een serie oid) voor dezelfde reden (en dat die lezen erg lastig blijkt xD). De hobbit in 1 film had veel te veel afdoen aan het verhaal in mijn ervaring. Ja sommige delen waren wat raar maar over algemeen heb ik erg genoten ervan en heb m nu al meer dan 5 keer gezien en best vermakelijk :)

Ik ga zeker wachten tot de extended box en die zal ik kopen ook :)
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: borkbork op januari 17, 2015, 07:04:35 am
Ik kan me goed vinden in de kritiek uit het linkje van Real (hoewel ik deel 3 morgen pas ga zien), er zit idd iets in het werk van Jackson dat het net niet helemaal is. Waarschijnlijk komt dat in de Hobbit wat sterker naar voren omdat het boek dunner  en gemiddeld ook wat minder spectaculair is, terwijl Jackson waarschijnlijk wel (misschien onbewust) het gevoel heeft dat hij over LoTR heen moet.
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Helm op januari 17, 2015, 11:07:32 am
Ik ben gisteravond (eindelijk)naar de film geweest en ik vond hem ondanks wat puntjes erg onderhoudend.
Nee, het is geen echte verfilming conform het boek maar wel een uiterst vermakelijke op Tolkien gebaseerde fantasyspektakelfilm (3x woordwaarde).

Er zaten, net als in de lotr films overigens, naar mijn mening overbodige aftiedingethes in a la surf Legolas maar nu met een karretje, maar dat mocht de pret niet drukken.
De CGI leek soms wat fletser dan de eerste trilogie gek genoeg.

Ik vond de slag wel goed gedaan. Was er op voorbereid dat het niets zou worden door alle commentaren die ik gelezen had.

De acteur die Thorin speelt steelde de show m.i. Hij acteerde echt goed vond ik.
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Duncan McDane op april 26, 2015, 11:23:45 pm
Heb hem nog niet gezien, maar ben zeer benieuwd. Heb er ook geen verwachtingen van, voor mij is een fantasy film geslaagd als ik daarna zin krijg om met mijn modellen te spelen  ;D. En zo'n film is gericht op het grote publiek, niet die paar 100.000 fanboys wereldwijd die lopen te piepen over geen Tom Bombadil en wel een surfende Legolas,
Lotr als film is eigenlijk een onmogelijke taak. Er gebeurt zoveel in de boeken dat je eigenlijk een serie over gemaakt zou moeten worden. En in mindere mate geldt dat ook voor de Hobbit. Denk dat dat commercieel wel haalbaar zou zijn.
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Ar-Pharazon op april 27, 2015, 12:14:45 am
Lotr als film is eigenlijk een onmogelijke taak. Er gebeurt zoveel in de boeken dat je eigenlijk een serie over gemaakt zou moeten worden. En in mindere mate geldt dat ook voor de Hobbit.

Qua Lotr ben ik het met je eens. Maar wat de Hobbit betreft klopt deze stelling niet. Het is een (kinder)boek van slechts 300 pagina's. Het verhaal van het boek is minder uitgebreid dan in de film, in tegenstelling tot Lotr, waar dat juist andersom is.
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Cergorach op april 27, 2015, 01:55:20 am
LotR (extended) is al iets van 11.5 uur lang. Misschien dat je het iets uit kan breiden, maar hoelang voordat het saai wordt en je afhaakt? Persoonlijk zie ik een trilogie niet als een goede bron voor een serie die alleen de trilogie beslaat. Game of Thrones is een boeken serie en is veel makkelijker te vertalen naar een (langlopende) TV serie. Verder zit je ook nog eens met het budget, niemand die het budget, dat nodig zou zijn geweest voor voor een LotR TV serie, zou hebben opgehoest. Nee LotR was prima als drie losse films en ben dankbaar voor de optie dat je een Extended versie kon kopen.

Ik geloof dat ik de eerste Hobbit film heb gezien, misschien een stukje van de tweede, daarna afgehaakt. Dit hadden ze nooit meer dan één film van moeten maken (met een extended versie naar DVD/Blueray). Ik ben denk niet de enige want elk vervolg heeft minder opgehaald, dit terwijl dit bij LotR juist anders om was. Ze hebben beide vreemd genoeg even veel opgehaald in de bioscoop, maar 11 jaar later zit je met inflatie en is de gemiddeld prijs bijna 30% gestegen. The Hobbit koste ook nog eens bijna 3x zoveel om te maken.

Ik ben benieuwd wat ze met de Silmarillion uiteindelijk gaan doen, ik vond het boek echt vreselijk saai! Maar wellicht zou je er een miniserie van kunnen maken, maar hopelijk maken ze het aantrekkelijker dan het boek...
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Arabog op april 27, 2015, 08:40:58 pm
Lotr was betreft inhoud ingekort betreft boek naar film en bij the hobbit was het net andersom. Extended version was voor lotr heel aanvullend maar ik wacht nog even tot er van the hobbit ook een extended version komt voor ik die serie ook koop.

Commentaar naar LOD: pas in deel 3 zijn er interessante modellen verschenen als je nog geen modellen van lord of the rings al hebt.
Wel is de miniatuur wereld zelf volgens mij compleet verandert en bijna niet meer te vergelijken met 13 jaar geleden toen de eerste lotr films uitkwamen.(tin is verdwenen bij alle fabrikanten en markt is totaal anders)
in deel 1 was er nieuwe bilbo en 13 dwergen en gandalf die hobbyisten vaak al zouden hebben en de vijanden leken al aardig op de oude orc.
deel 2 waren er meer elven en meerstad modellen(woodelf met oa taurie)
deel 3 is nog even afwachten of ze ook verschillende soorten dwergen uitbrengen in gevechtmodus (Dain op zwijn oa)
hier ook veel orc en command troepen van evil die echt wel leuk worden als ze als model uitkomen.

Gergorach: De bron voor alle lotr blijft het werk van Tolkien. Hoe je zelf tegen boek of film aankijkt is jouw smaak. Van game of thrones zijn geen modellen zover ik weet. budget voor lotr films was voor peter jackson ook zeer lastig te krijgen en duurde ook zeer lang. Zelfde budgetproblemen waren er bij de hobbit maar beide hebben zich later wel weer terugverdiend.
De echte liefhebber wil graag extended version voor juist wel dat extra Tolkien gehalte terwijl mensen die werk van Tolkien als boek niet kennen vaak genoeg hebben aan normale versie.
Silmarillion vind jij saai terwijl er genoeg mensen zijn die het ontwerp van een eigen fantasy wereld met alles wat erbij hoort juist fantastisch vinden. (ik lees dan ook nog als exta graag de aanhangsels ed) Een miniserie zal er denk ik niet van gemaakt worden als ik de intervieuws lees die peter jackson daarover geeft.
Het blijft een fantasie wereld van 1 Persoon (Tolkien) die je wel of niet zelf kunt invullen naar je eigen gedachten. 

Het verhaal kinderen van Hurin zal eerder geschikt zijn als film/serie. Silmarilion bevat veel losse verhalen zonder direct verband als je compleet werk niet goed kent.
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Cergorach op april 27, 2015, 09:18:59 pm
Game of Thrones heeft ook miniaturen, gemaakt door Dark Sword.

Hoe ik tegen iets aan kijk is natuurlijk altijd mijn eigen smaak. Maar het feit blijft dat The Hobbit is verdund om drie films te kunnen vullen en Lord of the Rings is juist geconcentreerd om in drie films te kunnen passen. Dat geeft wel weer hoe er is omgegaan met The Hobbit vs. LotR, dat beïnvloed imho ook de kwaliteit van de film. Ik vond The Hobbit inderdaad minder als boek dan de LotR trilogie, maar ik ben er wel gewoon doorheen gegaan omdat het maar één boek(je) was: "It didn't outstay it's welcome." Iets wat de film wel deed.

Wat betreft de Silmarillion: Ik vind Tolkien's world creation top, ben geen super fan van de wereld ansich, maar de consistentie die hij had met zijn mythos is nog steeds zeer indrukwekkend. Dat neemt niet weg dat in mijn ogen de Silmarillion er droge materie is. In fact, ik had niet zolang daarvoor de bijbel van cover tot cover gelezen (bookreport voor godsdienst) en beide hadden dat droge stof gehalte. En heb wel eens vaker de vergelijking tussen de Silmarillion en de bijbel getrokken, niet verkeerd aangezien de bijbel een enorme oplage heeft ;-) Komt ook bij dat ik over het algemeen geen fan ben van short stories, tegen de tijd dat ik er helemaal inzit is het verhaaltje al weer afgelopen, ben dan ook een fan van de langer lopende series.

Natuurlijk heeft The Hobbit zijn investering meer dan genoeg terug verdient, zelfs alleen al met de bioscoop verkopen. Maar als je de inflatie meerekent zijn er 25% minder mensen naar The Hobbit trilogie gegaan dan naar de LotR, dit terwijl (met inflatie mee gerekent) de film ruim twee keer zoveel heeft gekocht om te maken. Natuurlijk is er veel meer winst gemaakt met drie films dan met een film waarvan die 25% wel was komen opdagen...

Wat betreft het budget: Ik bedoel dat je veel makkelijker $285 miljoen (rond 2000) op haalde voor een film trilogie (tegen 2000) dan nog meer voor een langer TV seizoen. Misschien hadden ze het Game of Thrones style kunnen doen en elk boek een seizoen kunnen maken en het eerste seizoen afwachten. Ik vermoed dat je dan ~$208 miljoen had moeten uitgeven voor een 10 delig seizoen wilde je dezelfde kwaliteit behalen als de film. Zelfs Friends Season 10 koste niet zoveel ($10 miljoen/episode, 18 episodes), ik geloof dat alleen ER in zijn hoogtij dat heeft behaald ($220 miljoen/season 1998-2000)...
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Helm op november 06, 2015, 06:20:23 pm
De extended editie zit er aan te komen!
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Arabog op november 08, 2015, 03:39:07 pm
ja, volgende week of zo(de 18de om precies te zijn). Word hier in de buurt een avond hobbitten. Groep bij elkaar en dan achter elkaar de 3 extended version kijken. En weekje erna de lotr extended natuurlijk
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Arabog op november 17, 2015, 04:40:25 pm
Morgen komt de extended version dan officieel uit. had met opzet nog niet de extended version van de eerste 2 delen gekocht en nu de luxe set besteld zodat hij mooi past naast luxe editie van extende lotr versie in de kast.

Gaan wel al diverse geruchten de ronde over wat er nu extra komt. gevecht van white council komt uitgebreider aan bod oa.

Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Helm op november 17, 2015, 09:03:58 pm
Ben benieuwd.

Moet zeggen dat ik niet mega fan ben van deze laatste 3 films maar heb wel de eerste twee extended editions liggen.
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Flame of the West op november 17, 2015, 10:02:04 pm
Alle scenes staan toch al op youtube?
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Helm op november 17, 2015, 10:27:46 pm
Jemig, echt waar joh?
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Coenus Scaldingus op november 18, 2015, 10:32:53 am
Geloof dat de digitale editie al enige tijd beschikbaar is (in bepaalde delen van de wereld?). En weken geleden waren er al bioscoopvertoningen van de EE in de VS, dus sindsdien is al bekend wat er in voor zal komen.

Alhoewel de Hobbit films me niet enorm interesseren, kijk ik de 3e toch liever in z'n geheel dan dat ik nu alles al weet, of de losse scenes buiten de context van de film zal gaan bekijken op youtube.
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Helm op november 18, 2015, 10:57:12 am
Precies!
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Arabog op november 18, 2015, 03:35:06 pm
yep. hier heb ik ook liever de complete legale versie in handen dan wat losse flarden ergens weg te plukken her en der.

Nu dus 15 dvd"s (6 met film en 9 appendices) thuis en leuk is dat numering van appendices doorloopt van lotr naar nieuwe trilogie.
Word tijden kijken 8,5 uur trilogie en tig uur achtergrond
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: borkbork op november 19, 2015, 10:26:10 am
of de losse scenes buiten de context van de film zal gaan bekijken op youtube.

yups, dat heb ik wel gedaan maar echt vrolijk wordt je daar niet van.
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Helm op november 19, 2015, 11:19:32 am
Te weinig toegevoegde waarde? Losse toevoegingen zijn niet leuk om naar te kijken?

Verklaar u nader!  ;D
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Flame of the West op november 19, 2015, 09:59:17 pm
Ik vond de films dusdanig afvallen dat ik ze ook gewoon op youtube heb gezien, èèèn als je nog meer gekheid toegevoegde waarde vindt zijn het prima scenes!
Titel: Re: The Hobbit-The battle of the Five Armies
Bericht door: Ar-Pharazon op november 20, 2015, 11:56:15 am
Ik ben het helemaal met Durk eens!