GWhobby.net

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

GWHobby sluit binnenkort. De komende weken zullen de subfora verdwijnen.

Pagina's: [1]

Auteur Topic: (T9A) Alternatieve suggestie  (gelezen 1241 keer)

Lionhammer

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 157
(T9A) Alternatieve suggestie
« Gepost op: december 13, 2018, 06:24:44 pm »

Het is even geleden dat ik uitgebreid heb gepraat over wargaming, maar laat ik ff on-topic blijven.

Ik ben blij dat een game als The 9th Age bestaat zodat genoeg wargamers met een Fantasy leger door kunnen spelen. ook een aantal leger die jarenlang in de hoek stonden kregen eindelijk weer de spotlight. Ook het spelen van de game in Eindhoven was urenlang plezier, mede door de vele mensen die ik daar heb ontmoet.

Toch ben ik ontzettend gewend aan de oude stijl van Oldhammer. Ik ben van bewust dat het niet de perfecte designvorm, maar wel een van de beste en meest bekende. En toch om te laten zien wat ik bedoel, en ook graag zie, heb ik een voorbeeld gemaakt:Ik heb inderdaad wat onderdelen van 2.0 erin gestopt. Offensive en Defensive Skills waren een leuke toevoeging die ook extra realisme gaven aan de game. Niet alle namen heb ik veranderd, maar wel genoeg dat het iets anders overkomt, maar wel hetzelfde (....is de legal team weg?).
Het klopt dat de stijl bijna hetzelfde is als die van de Horus Heresy, en het geeft ook een historisch gevoel gecombineerd met alle nodige informatie.
En customizations 8). Het is fijn dat je de mogelijkheden hebt om 'your dudes' iets unieks te geven. Maar ook dat je core choices extra style geeft.

Alleen de laatste tijd ben ik er niet zo vaak mee bezig (erg afhankelijk van 2nd opinion). Toch wil ik jullie ook aan het denken zetten over hoe het ook kan gaan. Gelukkig ziet 0.205 van T9A goed uit en ik hoop dat Gold Edition binnenkort uitkomt met de verbeteringen.

P.S. Schrijven over wargaming is nu niet echt zo goed als vroeger :-X.
« Laatste verandering: december 18, 2018, 09:12:24 am door Lionhammer »
Gelogd

Lionhammer

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 157
Re: (T9A) Alternatieve suggestie
« Reactie #1 Gepost op: december 18, 2018, 11:14:01 pm »

Ik heb ook nog een voorbeeld gemaakt van twee Battle Magic spells. Ik nam de Fire en Heavens spells van 1.1 met wat bewerkingen (name and stat only). De oude Paths zijn, naar ijn mening, een van de meest thematische en iedere Path heeft een variatie aan spells (hexes, augments damage van allerlei soorten ;D). Natuurlijk heb je ook sterke spells die alleen verkrijgbaar zijn voor hoge level wizards, en dan heb je ook een reden om je mage te upgraden.

Een aantal naamsveranderingen:
Alchemy > Alteration of Transmutancy
Death > Evocation of Conjuration
Fire > Pyromancy
Heavens > Cosmology of Astromancy
Light > Illumination
Nature > Druidism
Shadows > Mysticism
Wilderness > Shamanism

En we hebben de Illuminati bevestigd ;).

« Laatste verandering: december 21, 2018, 09:01:20 am door Lionhammer »
Gelogd
Pagina's: [1]